Facebook

Ma100
Tegnap197
A héten1214
A hónapban5108
Összesen335537

 Ezen a héten szerdától péntekig kerül megrendezésre az I. Húsvéti Ifjúsági Vízilabda Karnevál Szombathelyen, a Fedett Uszodában. A tornán nyolc   gyermekcsapat vesz részt: a házigazda AVUS mellett Békéscsaba, Sopron, Győr, Kecskemét, valamint az első osztályban szereplő klubok utánpótlás     csapatai közül az UVSE, a BVSC és a Szolnok képviselteti magát. Az AVUS az első nap után egy győzelemmel és egy vereséggel áll.

 AVUS - Békéscsaba 10-2
 UVSE - AVUS 10-5

 

A torna szervezője dr. Vincze Balázs. A résztvevő csapatok 2003. január 1. után született játékosokat nevezhettek. A negyedek rendes, tiszta játékideje a felnőttekénél rövidebb, 4*7 perc. A küzdelmeket két csoportban kezdték meg a csapatok. Egy csoporton belül körmérkőzés keretében minden csapat játszik mindegyikkel. Ezek a mérkőzések zajlottak szerdán, illetve csütörtök délelőtt fejeződnek be. Ezt követően a két csoport megadott helyezett csoportok között keresztbe játszanak egymással csütörtökön délután. Innentől mér egyenes kieséses a küzdelem. A keresztbe játszás győztesei pénteken az elődöntőben folytatják, míg a vesztesek az úgynevezett alsóházban az 5-8. helyezések valamelyikéért küzdenek majd.

A torna fővédnöke dr. Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. A helyezettek a díjakat a torna díszvendégétől, az AVUS játékosától és egyben utánpótlás edzőjétől, Kiss Csabától vehetik majd át pénteken.

Az első nap eredményei:

"A" csoport:

AVUS - Békéscsaba 10-2

UVSE - Sopron 21-5

Sopron - Békéscsaba 6-11

UVSE - AVUS 10-5

 

"B" csoport:

Szolnok - Kecskemét 14-11

BVSC - Győr 19-3

Győr - Szolnok 3-22

BVSC - Kecskemét 18-6

 

 

Forrás: aligator.hu