Facebook

Ma101
Tegnap197
A héten1215
A hónapban5109
Összesen335538

Kevés hiányzott hozzá, hogy a Szeged túlórára késztesse a BVSC együttesét szerda este a Szőnyi úti uszodában. Kiss Csabáék messze felülmúlták szombati önmagukat, sokkal jobban teljesítettek mind védekezésben, mint pedig támadásban.Bár többször is vezettek a mérkőzés folyamán, de a végén mégsem sikerült elérniük, hogy a Vasutasoknak még egyszer Szegedre kelljen látogatniuk.

BVSC – Szeged 9-8

Színvonalas csatát hozott a BVSC és a Szeged párharcának második felvonása. Kiss Csabáék nem csak, hogy nem feltett kézzel érkeztek a Vasutasok otthonába, de olyan játékkal rukkoltak elő, amilyet már régen nem láthattunk Varga Péter együttesétől. Néhány momentumtól eltekintve, csaknem tökéletes teljesítménnyel rukkolt elő a szegedi csapat. A védelem tengelyében Mexiner jól védett, támadásban pedig rég látott tűzzel és fantáziával oldották meg feladatukat Varga Péter játékosai. Lukas Seman hiánya azért érződött, de Varga Zsolton például szinte meg sem látszott az ujjsérülése.

Rögtön a találkozó elején Czigány talált be (1-0), majd ha ez nem lett vlna elég, akkor Létay Meixner feje fölött szintén a szegedi kapuba bombázott (2-0) és egyből kétgólos ledolgozandó hátrányba kerültek a vendék csongrádiak. A hetek óta remekül pólózó Aljosa Kunac emberelőnyben szépített (2-1). A gólszerző ellen ítéltek büntetőt a második oldalon, Meixner azonban bravúrral hárította az ötméterest. Az első szünetig még több lehetősége is volt a Szegednek, több más között Kiss Csaba és Varga Zsolt összjátéka például emberelőnyt hozott a Szegednek, Pellei Frank remek blokkja után még ziccerbe is került. Az első szünetig azonban már nem sikerült lefaragni a hátrányt.

A második negyedben Manhercz Ádám szép átlövésével végre döntetlen volt az állás (2-2). Meixner újabb szép védése után Török lőtt mellé, majd Pelleit blokkolták. Sedlmayer kiállítását követően Pásztor lövését fogta meg a szegedi hálóőr. Török könyöklését kiállítással büntették, előnyben Manhercz Krisztiánkapufáról bepattanó lövése először hozott vezetést a Szegednek (2-3). Palotás labdaszerzése után ugyanő került helyzetbe, de Györke védett. Szabó Bencét üresen hagyták és rögtön élt is a lehetőséggel, egalizált (3-3). Kiss Csaba óriási bombája a rosszkéz oldalról megint előnyhöz juttatta a Szegedet (3-4). Szabó Bendegúz közvetlen a kapu előterében tűnt fel, jó labdát kapott, Meixner tehetetlen volt (4-4). Manhercz Krisztián kapufára ejetett, a másik oldalon viszont Varga Zsolt blokkolta remekül Czigányt, majd fórt harcolt ki. Szegedi időkérés után Manhercz Krisztián tűzte kapura, Györke azonban védett. A nagyszünet előtt még Nagy Álmos Dániel, került ziccerbe, de Meixner a helyén volt.

A harmadik szakaszt centerakcióval kezdte a Szeged, de Sánta Dánielt szerelték középen. Czigány kapufája után elrontott szegedi támadás, majd Pásztor kapufája következett.Sánta Dániel blokkolt nem csak látványosan, hanem igen hatékonyan is. Manhercz Ádám precíz passzának köszönhetően Sedlmayer került ziccerbe, de nem tudta mát meglőni a labdát, lecsorgott a kezéről. Törökről lemaradt a blokk, ami hibának bizonyult, mert így a BVSC került ismét előnybe (5-4). Manhercz Krisztián lőtte fölé, de a hazaiak ellen meg támadóhibát fújtak. Ismét Varga Zsolt szerzett emberelőnyt, amit nem sikerült gólra váltani. Meixner újabb védését követően Varga Péter időt kért. Megérte, mivel a figura végén Sedlmayer nagy gólt lőtt a hosszú felsőbe (5-5). Újabb hazai támadóhiba középen, így megint a Szeged jöhetett Varga Zsolt kapufáját követően Kiss Csaba szerezte vissza a labdát. Az ismétlésben a centerben nagyot küzdő Varga Zsolt fantasztikus csavargóljának köszönhetően ismét szegedi vezetést mutatott az eredményjelző (5-6). A játéknak ebben a szakaszában már kifejezetten forró volt a hangulat a medencében. Egy kakaskodásnak köszönhetően páros kiállítást ítéltek, amely a Szegedet érintette rosszabbul, mivel Sedlmayer kipontozódott. Létay második gólja pedig azt jelentette, hogy ismét oda lett a vezetés (6-6).

Fotógaléria

Az utolsó nyolc percet megint úgy kezdtük, hogy a BVSC került előnybe – Létay már a harmadik gólját lőtte (7-6). Kiss Csaba parádés passzt adott centerbe, Sánta Dániel fórt harcolt ki, majd Manhercz Ádám egyenlített (7-7). Pásztor először telibe lőtte a kapufát, majd mellé talált. A kettő között Pellei Frank csente el a labdát szemfülesen, de visszafújták. Csapó is megtalálta a lécet, majd még ki is állították. Aljosa Kunac távoli bombájával sikerült még egyszer vezetéshez jutnia Kiss Csabáéknak (7-8). Török Béla bombájával megint lőttek a vezetésnek (8-8). Több kimaradt lehetőség után megint Török maradt teljesen egyedül, ami végzetes hibának bizonyult (9-8) és innen már nem sikerült visszahozni a lehetőséget a harmadik menetre.

Hatodik helyen végzett a Szeged, a BVSC 2-0-ás összesítéssel lecsapott az Euro Kupa indulást érő 5. pozícióra. Most értékelődött fel igazán a Szegeden elrontott 1. találkozó, mivel a BVSC otthonában remek teljesítményt nyújtottak Kiss Csabáék, az egygólos vereség benne volt a pakliban. Otthon azonban ennél lényegesen jobb teljesítményt kellett volna nyújtani és akkor megmaradt volna a lehetőség arra, hogy még egyszer hazai környezetben összemérje magát a két együttes. Utóbbi mondatban sajnos túl sok a „ha” és a „volna”. Fárasztó szezont követően hamarosan leteszik a lantot a szegedi játékosok és megérdemelt pihenőjükre vonulnak. Azt már biztosan tudjuk, hogy Aljosa Kunacnak ez volt az utolsó szegedi színekben játszott meccse, ám a csapat jövő évi végleges játékoskeretének megismerésére egy ideig még várnunk kell.

Rájátszás, helyosztó az 5. helyért (2. mérkőzés)

BVSC-Wáberer Hunhária Zugló – ContiTech-Szeged Diapolo 9-8 (2-1, 2-3, 2-2, 3-2)

V.: Kun, Mucskai

BVSC: Györke – Czigány 1, Csapó, Török 3, Létay 3, Kovács P., Pásztor. Cs.: Szabó Bence 1, Nagy S., Ambrus, Mátyok, Nagy Á. D., Szabó Bendegúz 1. Edző: Märcz Tamás

Szeged: Meixner – Sánta, Sedlmayer 1, Manhercz K. 1, Manhercz Á. 2, Kunac 2, Chilkó. Cs.: Pellei, Palotás, Kiss Cs. 1, Szepes, Varga II. Zs. 1, Zsigri. Edző: Varga Péter

Gól emberelőnyből: 8/2 és 11/3

Ötméteres: 1/0 és -

Kipontozódott: Török (32. p.), Szabó Bendegúz (25. p.), illetve Sedlmayer (23. p.)

Fotógaléria a mérkőzésről

- KissCsabi.hu -