Facebook

Ma100
Tegnap150
A héten839
A hónapban1147
Összesen325826

Egy hét alatt két mérkőzés. Egy nagy diadal és egy tisztes helytállás. Így fejezte be a Szeged az alapszakaszt. Egyelőre a terveknek megfelelő helyen állnak Kiss Csabáék. Nem könnyű a dolguk, de a bent maradás nincs veszélyben. Közben pedig olyan káprázatos gólok is születnek néha, mint a szegedi csapatkapitány Tatabánya elleni  csavarja, ami szinte felrobbantotta az internetet szeegdi körökben. Az Újpest ellen nem a Szeged volt az esélyes, nagyából ennek megfelelő eredmény született.

Szeged - UVSE 8-14

 

Három nappal a fantasztikus Tatabánya elleni győzelem után ismét harcba kellet indulnia Szabó Zoltán csapatának. Az UVSE idegenben egyszer már komoly csapást mért a szegedi együttesre ebben a szezonban. A visszavágás az eddigi eredmények tekintetében egyébként sem lett volna reális elvárás, de a kemény küzdelem viszont igen.

A lilák rajt-cél győzelme viszonylag korán sejthető volt. Már az elején elmentek és nem is volt olyan pillanat a meccsen, amikor azt lehetett volna érezni, hogy megindul a Szeged. A kispad érezte a bajt, biztosan nem volt véletlen Szabó Zoltán korai időkérése.

Az első félidőben voltak azért bíztató jelek. A védelem egészen jól muzsikált, Molnár Dávid a kapuban mindent megtett, hogy hátulról is támassza a csapatot. Elöl is voltak helyzetek. Kiss Csaba első lövése megint élmény számba ment. A figyelmesebb szemlélők láthatták, hogy nagyon pontosan Bisztritsányi feje fölött vágódott be a torpedó. Hiába érezte a magyar mezőny elejébe tartozó hálóőr az irányt, mire felemelte a kezeit, már elhaladt fölötte a labda. Ezt követően azonban sorozatban a hasába akartak lyukat lőni a szegedi játékosok. Centerbe kevés labda jutott el, igaz ezekből esett azért gól is.

Az UVSE brusztos, „fejleszedős” játéka továbbra sem fekszik a Szegednek. Az ilyen típusú ellenfelekkel szemben nem elég a gatya a medencében, a kesztyűt is fel kell venni. Ez szombaton csak részben sikerült.

Az újpestiek már biztosan felsőházas résztvevők. Ennek fényében, amit ebből a találkozóból érdemes megfontolni az az, hogy az előre lépéshez mind mentálisan, mind fizikálisan sokat kell még erősödnie ennek a szegedi csapatnak. Az utolsó másfél negyedre most is több helyen elfogyott a szufla, ez pedig növeli a könnyen kapott gólok számát is.

Minden esetre, ha többet nem is sikerült nekik lőni, mint novemberben (20-8 volt a vége oda), de hattal kevesebbet kaptunk, így ezen a fronton komoly előrelépés történt.

Folytatás az alsóházban, egy hét múlva.

 

Szegedi Férfi Vízilabdacsapat – UVSE Hunguest Hotels 8-14 (1-3, 2-4, 4-6, 1-1)

V.: Csanádi Zsolt, Várkonyi Gabriella

 

Szeged:

Molnár D. – Bogdanovic 1, Kiss Cs. 2, Palotás 1, Foskolos 2, Boros, Farkas. Cs.: Mekkel 1, Szporny, Antal, Börcsök, Somlai, Zsigri 1. Edző: Dr. Szabó Zoltán

 

UVSE:

Bisztritsányi – Korényi 2, Szieben 1, Konarik, Korbács 2, Vigvári Vendel 1, Tóth K. 1. Cs.: Hegedűs Cs., Molnár E. 2, Dala D. 2, Vigvári Vince 2, Vámosi 1, Seeler.

 

Gól emberelőnyből: 13/5 és 9/7

Kipontozódott: Korbács Gábor Ferenc, Seeler Botond

Sárga lap: Benedek Tibor

 

- KissCsabi.hu -