Facebook

Ma120
Tegnap150
A héten859
A hónapban1167
Összesen325846

Szombat délután a cívisvárosban vendégeskedett a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat. A debreceniek a forduló előtt még 3 pontjukkal a Szeged mögött álltak a csoportban. Joggal utazhatott hát pontszerzési reményekkel Szabó Zoltán együttese a 11. fordulóra. Az első félidőben még többé-kevésbé rendben mentek a dolgok…

 

Debrecen - Szeged 15-12 

 

Az első két negyedben még szorosan tapadtak Kiss Csabáék az ellenfélre. A Szeged ugyan egyszer sem vezetett, de a hazaiak sem tudtak egy gólnál nagyobb különbséget kialakítani. Szegedi oldalon előbb Kiss Csaba, majd Farkas Kristóf volt eredményes. Boros Tamás kétszer is betalált és többszöri próbálkozás után Nikola Bogadnovicsnál is megtört a jég. Láthatóan örült is a találatának. Minden esetre az első két negyedben nagy gond nem volt azon kívül, hogy a lőtt gólok után érzésre túl könnyedén jöttek a debreceni válaszok. Egy pillanatra sem lehetett (volna) kiengedni. A szoros nem mindig volt elég szoros és egy az egyben pedig rendre a debreceniek bizonyultak jobbnak. A leginkább szembetűnő talán az volt, hogy a 6 méterről elengedett átlövésekre nem találta a Szeged az ellenszert annak ellenére, hogy nem a debreceni oldalon azok lőttek, akiktől ezt várni lehetett. Bár volt 1-1 blokk, elhalászott labda, kibekkelt centerakció, de valahogy mégis mindig volt egy rés a védelmi pajzson. Centerben sok volt a kontra és ha az nem lett volna, Foskolost akkor is csak ritkán lehetett megjátszani.

Minden esetre a magunk részéről optimistán álltunk a dologhoz. Félidei szusszanás, remek. Majd jön a Szegedtől már többször is látott gyengébb kezdés utáni feltámadás. De nem jött. Sőt… A harmadik negyed feléhez közeledve egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy már 4 góllal vezet az ellenfél. Az egyébként többnyire jobb szélen szereplő Kiss Csaba a medence legkülönbözőbb helyein tűnt fel – általában ez nem annak a jele, hogy rendben mennek a dolgok. Többször ment be bekkbe, második centerbe, de láttuk a kapásszélen is – mikor hol kellett egy segítő kéz. 10-7-nél is épp a csapatkapitány úszott meg és nagyon taktikusan szerzett egy büntetőt. Boros Tamás biztos kézzel lőtt ötöse újra felcsillantotta a reményt. Csak kettő volt közte.

Az utolsó nyolc perc elején Bodganovics egyre hozta vissza csapatát. Ám ez nemhogy erőt adott volna, de innentől aztán teljesen elfogyott a tudomány. És nem utolsó sorban a szufla is. Úgy tűnik, hogy fizikailag ismét nem bírta a csapat végig a négy negyedet – tisztelet a kivételeknek. A harmadik negyed derekán kapuba beállt Katona Bálintnak az elején volt néhány védése, de a negyedik negyedben már rendre átlőtték – illetve Macsi Patrik egy személyben termelt 4 gólt az utolsó 6 percben. Bogdanics még azért betermelt két gólt az utolsó percekben, de mivel senki más nem csatlakozott hozzá, így a pontszerzésből végül nem lett semmi.

A csapat csalódottan távozott a debreceni uszodából. Nincs azonban sok idő, egy hét áll rendelkezésre a sorok rendezésére. A következő fordulóban Pécsre utaznak Kiss Csabáék. Jó lenne kiköszörülni a csorbát.

 

 

Debrecen – Szegedi FVCS 15-12 (4-3, 2-2, 5-4, 4-3)

V.: Vogel, Kun

 

Debrecen:

Kósik – Smitula, Kovács 1, Fekete 4, Macsi P. 7, Vancsik, Macsi M. 1. Cs.: Tőzsér, Telegdy 1, Stefanidesz 1, Zsilák, Rádli, Oltean. Edző: Kardos Sándor.

 

Szeged:

Molnár D. – Bogdanovic 5, Kiss Cs. 1, Palotás, Foskolos, Boros 4, Farkas 2. Cs.: Katona - Szporny, Berki, Bicskei, Mekkel, Somlai, Zsigri. Edző: dr. Szabó Zoltán.

 

Gól emberelőnyből: 8/3 és 16/5

Ötméteres: 1/1 és 2/2

Kipontozódott: Smitula, Fekete, Zsilák

Kiállítva – cserével végleg: Vancsik, illetve Mekkel

Sárga lap: dr. Szabó Zoltán

 

 

 

- KissCsabi.hu -