Facebook

Ma63
Tegnap197
A héten1177
A hónapban5071
Összesen335500

 

Végre valahára kezdetét veszi a 2018/2019-es vízilabda szezon. A csapatok nagy része túl van az alapozási időszakot záró és a bajnoki rajtot felvezető felkészülési tornákon. A Szövetség is végre megtartotta a sorsolást. Már csak bő két hetet kell várni az alapszakasz első körése. Már meg vannak az első szakasz ellenfelei.

 

Idén harmadik alkalommal rendezték meg Szombathelyen az Aligátor Kupát, hagyományosan ezzel indítja a szezont az AVUS. Ezúttal a házigazda Aligátorokon kívül a Honvéd, a Pécs és az UVSE vett részt a felkészülési tornán. Az esélyeknek megfelelően az immár Merész András irányította Honvád magabiztosan vitte el az első helyért jár kupát. A második helyen a jól játszó AVUS végzett. A dobogó harmadik fokára a Pécs ért oda.

Rögtön a péntek délelőtti nyitó meccsen a későbbi első két helyezett csapott össze. Kiss Csabáék remekül tartották magukat az első félidőben, az első nyolc percben még vezettek is. Szivós Mártonék papíron erősebb kerettel rendelkeznek és a Honvéd ahhoz képest nagyon is egyben van már most, hogy ez idő tájt a csapatok jellemzően alapozásból jönnek, vagyis nem sok labdát láttak a nyári szünet óta. Mindezek fényében a szombathelyi együttes helytállása bravúrosnak számított. Természetesen a találkozó második felében már szétnyílt az olló, de Matajsz Márk együttesének nem volt szégyellni valója a 16-8 arányú vereséget követően sem.

A második, péntek esti találkozó már inkább jelentőséggel bírt, mivel az UVSE már fajsúlyban közelebb álló ellenfél, igaz, itt pedig az AVUS számított esélyesnek. Ennek megfelelően magabiztosan kezdtek Kiss Csabáék és bár volt 1-2 kisebb hullámhegy és -völgy a játékban, összességében magabiztosan hozták az Aligátorok azt a játékot, amelyet várni lehetett tőlük. A 12-6-os hazai győzelem nagyjából a realitást tükrözi.

A legizgalmasabb összecsapást a záró, Pécs elleni találkozó hozta. A vendégek masszív ellenfélnek bizonyultak. A Szombathely jól kezdett, 3-1-re nyerte az első negyedet, és még a félidőben is vezetett eggyel. A nagyszünet után kissé megtorpant Kiss Csabáék lendülete. Egy ideig nagyjából Kovács Barnabás védései tartották partiban a csapatot. A végére azonban az akarásnak nem nyögés, hanem győzelem lett a vége. Ezzel az AVUS a második helyet szerezte meg a tornán.

Ezután már csak két napot kellett várni az utóbbi évek legkésőbb megtartott bajnoki sorsolására. De végre lehullott a lepel. Az AVUS a legnagyobbak közül az Egerrel és a Ferencvárossal került egy csoportba, de ellenfél lesz még a felkészülési tornán látott Honvéd és Pécs is, valamint a BVSC, a Szentes, és a KSI. A pontos menetrend persze még menet közben változhat, de a 0. verzió szerint az alapszakaszban alábbi mérkőzésnapokra lehet számítani:

Október 3.:                 AVUS – BHSE

Október 20.:               BVSC – AVUS

Október 30.:               FTC – AVUS

November 7.:              AVUS-Eger

November 10.:             AVUS – Pécs

November 24.:             KSI – AVUS

November 28.:             Szentes – AVUS

December 1.:               BHSE – AVUS

Január 12.:                  AVUS – BVSC

Január 26.:                  AVUS – FTC

Február 2.:                   Eger – AVUS

Február 9.:                   Pécs – AVUS

Február 16.:                 AVUS – KSI

Február 23.:                 AVUS – Szentes

 

- KissCsabi.hu -