Facebook

Ma90
Tegnap150
A héten829
A hónapban1137
Összesen325816

Óriási csatában, kemény mérkőzésen aratott győzelmet az AVUS szombat este a Vasas ellen. Kiss Csabáék végig nagyon szigorú védekezéssel tartották 6 gólon az ellenfelet. A harmadik játékrészben már-már bukni látszott a mutatvány, amikor az ellenfél kiegyenlített, majd az utolsó negyed elején a vezetést is megszerezte. Jött azonban a fordulat. Az AVUS két legrutinosabb klasszisa, Kiss Csaba és Ivan Basara is megmutatta mire képes szorult helyzetben. Hajmási András és Irmes Pál duettjére pedig jó ideig emlékezni fognak, akik látták a mérkőzés utolsó gólját. 

 

Vasas - AVUS 6-8

A Vasas elleni esti műszakra érkezett az AVUS a Komjádi Uszodába. A korábban szebb napokat látott piros-kékek csapatát szezon közbeni edzőváltás után most Bóbis Máté dirigálja. A Vasas második éve szerepel az alsóházban, legnevesebb játékosa a csapatkapitányi posztot is betöltő Hegedüs Gábor. A tehetséges fiatalok mellett azért vannak még pillérei az angyalföldieknek, többek között Takács Bálint és Halek Márton személyében, de minden esetre Kiss Csabáék semmiképp sem esélytelenül érkeztek a fővárosba.

A meccs szombathelyi szempontól nagyon jól indult. Fórban Ekler Bendegúz lövése elsőre lejött, ám a kipattanó Kiss Csabához pattant vissza, aki nem csak szavakkal biztatta fiatal csapattársát az ismétlésre, hanem a labdát a kezére tette, az utánpótlás válogatott tehetség pedig másodszor már nem hibázott (0-1). A Vasas szoros védekezése kemény csatára késztette Matajsz Márk csapatát. Szerencsére a szombathelyi védelem is összehangoltan működött, utolsó védőbástyájaként pedig Horváth Alex is remekelt. Hamar látni lehetett, hogy ha mindkét csapat végig bírja szuflával, akkor igencsak kemény és legkevésbé sem gólzáporos csatára lehet számítani. Minden esetre a harmadik percben Garancsy András lőtte nagyszerűen a fórt (0-2). Annyira azért nem volt sima a mérkőzés, mint amennyire az eredmény alakulása alapján tűnt. Percekig tartó gólínség után Bencz talált be (1-2). Gyorsan jött a szombathelyi válasz Polovictól (1-3). Az első szünet előtt még Sélley-Rauscher szépített (2-3).

A második negyedben összesen kétszer rezgett a háló. Előbb Halek egyenlített, majd pedig Takács János szerzett ismét vendég vezetést (3-4). Eközben számtalan szerzett labda és blokkolt lövés igazolta az AVUS védekezésének hatékonyságát, miközben azért támadásban sokat kellett küzdeni a Vasas szoros emberfogásával szemben. Senkinek sem volt könnyű dolga, Kiss Csabának azonban főleg nem. Az AVUS játékmestere Hegedüs Gábor személyében a magyar mezőny egyik legjobban védekező játékosát kapta a nyakába, aki támadásban is mindig rendkívül sokat és gyorsan mozog, így az őrzése sem gyerekjáték. Persze a két csapatkapitány nagyon is jól ismeri egymást nem csak Egerben játszottak együtt éveken keresztül, hanem Szegeden is csapattársak voltak egy ideig így kettejük egyébként mindig rendkívül sportszerű csatája mindig élmény az ínyencnek a nézőtérről. Talán a védekezésbe ölt rengeteg energiának tudható be, hogy a befejezések sokszor nem voltak pontosak. Hiába lőttek sokat kapura a játékosok, jóval kisebb arányban találták el a kaput. A másik oldalon pontosabbak voltak a bombák, ellenben Horváth Alex igencsak hatékonyan őrizte a vendég kaput.

A nagyszünet után veszni látszott a fejsze nyele. Miközben Vogel kétszer is bevette az egyébként továbbra is jól védő Horváth Alex kapuját, az AVUS soraiból egyedül Garancsy volt eredményes, így az utolsó szünetre kiegyenlített a Vasas (5-5).

Általában az AVUS-nak nem erőssége a végjáték éles szituációkban, most azonban rácáfoltak a statisztikára. Igaz, ami igaz, nem volt épp megnyugtató, hogy a negyedik negyed első találata Hegedüs Gábor nevéhez fűződött (6-5). Sokáig úgy tűnt, hogy makacsul tartja magát az egy gólos Vasas-vezetés. Három perccel a találkozó vége előtt aztán fordult a kocka. Kissé tanácstalan szombathelyi támadás végén Kiss Csaba kezébe került a labda. A társak már szinte fordultak is vissza védekezni, mikor a vendégek klasszisa felmérte, hogy Jónás eléggé kint állt a kapuból. Egy ezredmásodperccel később már tökéletes ívben hullott is be a piros-kékek hálóőre feje fölött a labda a kapuba (6-6). Pontosan fél perccel később, hasonló támadási szituációt láttunk. Ivan Basara még intett is a többieknek, hogy induljanak vissza, mert ő bizony ezt majd megoldja. Az angyalföldi csapat védői ott voltak a kapu előtt, még a kezüket is felemelték, de mégsem vették elég komolyan a fenyegetést. Ivan Basara viszont teljesen komolyan vette a feladatot és ezúttal nem erőből, hanem ésszel oldotta meg – teljesen precízen helyezte el a lövést a levegőbe emelkedő védő kezek között (6-7). Ha ez mind nem lett volna elég, akkor az utolsó perc kezdetén érkezett Hajmási András, aki a bizonytalankodó Jónás elől elpöccintette a labdát. Irmes Pál pedig fantasztikus ütemben robbant be a másik oldalon a kapu elé és teljesen tisztán vihette be a kegyelemdöfést (6-8).

Az ellenfél egész biztosan levonja majd a konzekvenciákat. Minden esetre a Szombathely teljesen megérdemelten zsebelte be a győzelemért járó 3 pontot. Ezzel igen előkelő helyen tartózkodik Matajsz Már csapata az alsóházi tabellán. Eggyel jobb gólkülönbséggel előzi meg a szintén 17 pontos Vasast. A következő két fordulóban hazai pályán mérkőznek Kiss Csabáék az UVSE-vel, majd a Kaposvárral. Minden esélyük megvan arra, hogy erről a két meccsről pontokat szerezzenek. A középszakaszt a Tatabánya otthonában zárják majd, ahol pedig sikerült már korábban bravúrral pontot rabolniuk. Biztató kilátások.

 

E-ON Férfi OB. 1., Középszakasz, 4. forduló

Vasas-AVUS 6-8 (2-3, 1-1, 2-1, 1-3)

V.: Marnitz M., Tóth I.

 

Vasas:

Jónás – Miklós, Sélley-Rauscher 1, Hegedüs G. 1, Vogel S. B. 2, Takács, Halek, 1. Cs.: Bencz 1, Szabó, Simon, Hőna, Major. Edző: Bóbis Máté

 

AVUS:

Horváth – Irmes 1, Polovic 1, Ekler B. 1, Kiss Cs. 1, Takács J. 1, Garancsy 2. Cs.: Takács K., Baj, Basara 1, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk

 

Gól emberelőnyből: 11/2 és 8/5 ( + 1 páros kiállítás)

Kipontozódott: Takács Bálint, Takács Kristóf, Takács János

Sárga lap: Matajsz Márk

 

 

- KissCsabi.hu -