Facebook

Ma98
Tegnap197
A héten1212
A hónapban5106
Összesen335535

A középszakasz első találkozóján döntetlent játszott egymással az AVUS és a szintén nagyon fiatal UVSE. A végig felfokozott hangulatú mérkőzésen az AVUS már négy góllal is vezetett. Úgy tűnt, Kiss Csabáék kézben tartják a meccset. Ám elég volt a harmadik negyedben az a hat perces hullámvölgy, amikor szombathelyi lövés nem hatolt át a gólvonalon és az ellenfél feljött két gólra. MI tagadás fejben jobban bírták a végét a lilák. Az utolsó három percet nem sikerült túlélni. Az UVSE oroszlánfalkaként küzdött és minden bosszantó hibára lecsapott. A végén az egyik pohár félig teli, a másik viszont üres.

 

UVSE – AVUS 9-9

 

A találkozót követő sajtótájékoztatón az AVUS csapatkapitánya, Kiss Csaba úgy fogalmazott, hogy sajnálja, hogy ez a csata mindkét fél számára csak egy-egy pontot hozott, a mutatott játék képe alapján többet is megérdemeltek volna. Benedek Tibor csatlakozott korábbi, válogatott társához, meg is szavazott rögtön két pontot mindkét együttesnek.

Ami a kezdetet illeti elmondhatjuk, hogy az UVSE határozottan nem kezdett jól. Bár a fiatal újpesti csapat igyekezett fizikai nyomás alá helyezni ellenfelét az első másodperctől kezdve, mégsem tudta gólokra váltani a menet közben kínálkozó lehetőségeket. Harminckét percen keresztül az UVSE futott az eredmény után. Benedek Tibor együttesének tartását jól jellemzi, hogy egyetlen másodpercre sem adták fel a pontokért vívott harcot. Pedig a második negyed végén már 6-2-re is vezetett. Ezen időszak alatt szombathelyi oldalról Ivan Basara, Takács János és Ekler Bendegúz góljai biztosították a vezetést. Érdekes módon a „papíron” (hivatalos mérkőzés statisztikában) -0,2 pontot kapott Kiss Csaba ezúttal nem talált be, valójában azonban csapata egyik legjobb, ha nem „a” legjobb játékosa voltvolt. Passzai, szervező és irányító munkája nélkülözhetetlen stabilitást adtak csapatának. A csapat másik rutinos rókája, Ivan Basara vállalta ma a legtöbb gólt, szám szerint hármat. Általában ő az, aki a rizikós lövéseket, a támadó idő lejárta előtti végső próbálkozásokat magára szokta vállalni, ám ez most 15/3-a lövési hatékonyságot mutatott. Ami szintén elgondolkodtató lehet a Szombathely számára, hogy négy negyedből háromszor a szünet előtt nem sokkal kaptak gólt: a 2. negyed vége előtt 10 másodperccel, a 3. negyed vége előtt 29 másodperccel, de a végső csapás a 4. negyedben a lefújás előtt 2 másodperccel beakadt lövés volt. Amikor az ellenfél az életéért küzd, akkor a védelem figyelme sem lankadhat egyetlen másodpercre sem. Ezek a figyelmetlenségek most sokba, egészen pontosan 2 pontba kerültek az AVUS-nak, ami valószínűleg nagyon fog hiányozni a végelszámolásnál.

Semmiképp se feledkezzünk meg azonban a szép mozzanatokról sem. Takács János kiváló center góljairól, a Baj Marcellel együtt center pozícióban kiharcolt kiállításaikról és büntetőkről. Ivan Basara és Takács Kristóf blokkjai, vagy Irmes Pál most is igen hatékony mezőnymunkája mind nélkülözhetetlen elemei voltak az AVUS játékának. Horváth Alex is mindig megtámogatta a csapatot, amikor a legjobban kellett. Érdekes módon egyetlen gólpassz sem szerepel a jegyzőkönyvben szombathelyi oldalon, ennek ellenére azonban ne vitassuk el Kiss Csabától élmény számba menő beadásait, amelyek nélkül a szombathelyi gólok egy része biztosan nem jöhetett volna létre. Felületes szemlélő számára talán nem feltűnő, de ha értő szemek nézik a játékot, olyan leosztásokat láthatnak az AVUS kapitányától, amelyek bármelyik sztárjátékosnak dicséretére válnának a magyar mezőnyben.

A középszakasz soron következő összecsapásán március 6-án, szerdán, a Kaposvár ellen ismét idegenben szerepel Matajsz Márk együttese.

 

EO-N Férfi OB. I., Középszakasz, B csoport, 1 forduló

 

UVSE Hunguest Hotels – AVUS 9-9 (2-3, 1-3, 3-1, 3-2)

V.: Kun, Tordai

 

UVSE:

Bisztritsányi – Korényi 1, Baksa B. 3, Korbács 1, Somogyi T., Konarik 1, Aranyi. Cs.: Szieben, Sziládi 1, Rábavölgyi, Dala, Telek, Vígvári 2. Edző: Benedek Tibor.

 

AVUS:

Horváth A. – Irmes 1, Takács K., Kiss Cs., Baj 1, Basara 3, Kurucz. Cs.: Polovic, Ekler B. 2, Takács J. 2, Sági. Edző: Matajsz Márk.

 

Gól emberelőnyből: 10/6 és 8/3 (ebből egy kettős előny az UVSE-nél, + 1 páros kiállítás)

Ötméteres: - és 2/2

Kipontozódott: Aranyi, illetve Polovic

Sárga lap: Benedek Tibor, Matajsz Márk

 

- KissCsabi.hu -