Facebook

Ma75
Tegnap197
A héten1189
A hónapban5083
Összesen335512

Komoly csatát vívott egymással az AVUS és a BVSC az új év első bajnoki meccsén. Elméletben Szűcs Levente együttese volt a találkozó esélyese, amit a 2. fordulóban hazai pályán aratott sima győzelemmel demonstráltak is a Vasutasok. Kiss Csabáék azonban nem arról híresek, hogy feltett kézzel mennének a csatába. Most is kimutatta a foga fehérjét Matajsz Márk együttese.

 

AVUS-BVSC 6-10

 

Az elején a vendégek húztak el két góllal. Szinte a reménytelenségből villantott Kiss Csaba és Ivan Basara párosa – előbbi két gólpasszal, utóbbi pedig két sikeres befejezéssel varázsolta vissza a csapatot meccsbe. A negyed végére a közönség hangja s megérkezett, amikor Ivan Basara hozta helyzetbe Garancsy Andrást és az AVUS minden várakozást felülmúlva egállal zárta az első nyolc percet.

A centerek derekasan küzdöttek, de csak a mesében nyeri el a jó méltó jutalmát, a rossz meg a büntetését. A második negyedben 4 perc alatt zsinórban 3-szor játszott emberhátrányban a szombathelyi csapat, miközben a hazaiak ebben az időszakban egyáltalán nem kaptak ítéletet. Ebben az időszakban főképp Horváth Alex bravúrjai tartották a lelket a csapatban, de azért akadt Irmes Pál és Kiss Csaba blokk, Ekler Bendegúz szerzett labda. Majd mikor már két góllal is vezetett a BVSC, akkor Kiss Csaba játszott Hajmási András kezére és felére olvadt a különbség. Sági Benjámin is nagyszerűen szállt be, újra döntetlen lett az állás. De ekkor még korai lett volna az öröm: szinte a dudaszó pillanatában Létay megoldotta, hogy mégis vezetéssel vághasson neki a vendég csapat a második félidőnek.

Az eredmény szinten tartása biztosan sokat kivett már ekkorra a csapatból, de Matajsz Márk együttese nem adta fel. Garancsy András jó ütemben blokkolt. Kiss Csaba rutinja egy fórhoz, majd egy büntetőhöz segítette a csapatot. Ivan Basara keze most sem remegett az ötméteresnél. Harmadszor is kiegyenlített az AVUS. Az egész csapat keményen küzdött mezőnyben, de innentől kezdve semmi sem jött össze. egygólos Vasutas vezetésnél tiszta ziccer maradt ki, majd így nem sikerült újra utolérni az ellenfelet. Percekig csak a forrt a víz a medencében, a szombathelyiek mindent megpróbáltak, de már jelentkeztek a fáradtság jelei és szaporodtak a hibák is. Sajnos az ellenfél tudott élni ezekkel a hibákkal, az utolsó szünetig még két gólt termeltek, így a találkozón először volt 3 gólos különbség a két csapat között.

Az utolsó 8 percben még lehetett volna idő, de a csapatból sok energiát kivett a folyamatos felzárkózás, nem volt már benne elég erő egy újabb nagy rohamhoz. az utolsó etapban az ellenfélnek is elég volt egy gól ahhoz, hogy végül 4 gólos különbséggel elvigyék a 2 pontot Szombathelyről.

Az AVUS várakozáson felül jól tartotta magát a papíron erősebb ellenféllel szemben, két és fél negyedig úgy tűnt, hogy akár még meglepetést eredmény is születhet. Az eredmény minden esetre lényegesen bíztatóbb, mint a szezon Kezdetén. Úgy látszik, hogy jó úton jár a csapat.

A folytatásban most a Komjádi Kupa négyes döntője következik, ahol a felnőtt csapat fiataljai játékosként, míg Kiss Csaba edzőként szerepel. A soron következő bajnoki mérkőzés január 26-án, az FTC ellen hazai medencében lesz.

 

E-ON Férfi OB. 1., 9. forduló

 

AVUS-BVSC 6-10 (3-3, 2-3, 1-3, 0-1)

V.: Homonnai, Veilandics

 

AVUS:

Horváth A. – Ekler B., Takács K., Kiss Cs., Baj, Basara 3, Garancsy 1. Cs.: Irmes, Polovic, Takács J., Sági 1, Hajmási 1, Kurucz. Edző: Matajsz Márk

 

BVSC:

Szakonyi – Csapó M. 1, Várnai 2, Török, Kovács, Pásztor 3, Mészáros 1. Cs.: Mladoniczky, Lajkó, Létay 2, Ambrus, Sugár, Szabó 1. Edző: Szűcs Levente

 

Gól emberelőnyből: 8/1 és 12/5

Ötméteres: - és 2/1

Kipontozódott: Baj, Garancsy, illetve Mészáros

Kiállítva – cserével végleg: Polovic