Facebook

Ma74
Tegnap197
A héten1188
A hónapban5082
Összesen335511

Szombat este a BVSC volt az AVUS ellenfele az OB. 1. 2. fordulüjában. Kiss Csabáék minden igyekezete ellenére a papírforma érvényesült, nem sikerült meglepetést okozni a Vasutasok ellen. Jó első negyed, majd nyolc percnyi hullámvölgy után a szombathelyi csapat összerendezte zilált sorait és javított a gólkülönbségen.

BVSC - AVUS 15-8

 

Több, mint két hét telt el az első bajnoki forduló óta. A második körben a Szőnyi úton, a BVSC otthonában vendégeskedett az AVUS együttese. A hazai csapat esélyességéhez kétség sem fért. Ez az a kategória az AVUS számára, amikor leginkább a tisztes helytállás lehet, illetve rengeteg hasznos tapasztalatot lehet gyűjteni, jól lehet gyakorolni az erős ellenféllel szemben a védekezés és a támadás fontos elemeit. Sajnos azt kell mondanunk, hogy szombat estefelé kevés momentumot tudtunk felfedezni a szombathelyiekre általában jellemző pontos és feszes védekezésből. Általában ez szokott lenni az a játékelem, amivel Kiss Csabáék még az erősebb ellenfeleket is komoly erőfeszítésre késztetik a három pont megszerzése érdekében.

A jó kezdésért joggal lehet megdicsérni a csapatot, hiszen az első percekben még vezetett is, majd ezt követően jól tartotta magát Matajsz Márk együttese. A 4-2-es Vasutas vezetés az első szünetben teljesen jó eredménynek számított. Utána viszont elszabadultak a BVSC góllövői. A második nyolc percben kis túlzással csak az nem sikerült Pásztoréknak, amit nem próbáltak meg. Az AVUS védelem nem tudta jól lekövetni a hazaiak támadásait, valaki mindig ott maradt lövőhelyzetben. Nagyjából ezt tükrözte a félidei eredmény is (9-2). Jó alaposan szétnyílt az olló.

A nagyszünetben az AVUS valamelyest rendezte a sorokat. Jobban zárt a védelem is és érkeztek szép akciók támadásban. A befejezések szempontjából persze még mindig a Vasutasok voltak jobbak, de ennek ellenére szép támadásokat vezettek Kis Csabáék, sokkal többször eljutottak a kapu elé. Az egy másik kérdés, hogy az ellenfél védelmi vonalának utolsó láncszemét jó párszor nem sikerült áttörni. Az utolsó negyedet aztán a Szombathely nyerte meg, persze ez csak a különbség csökkentésére volt elég. Minden esetre nagyon pozitívan kell értékelni azt az igyekezetet, ahogyan a lefújás pillanatig kitartott a szombathelyi csapat, miközben nyilvánvalóan semmi esély nem volt arra, hogy meg tudják közelíteni ellenfelüket. Garancsy András a tőle már megszokott szép, és főleg eredményes akciókkal jelentkezett, csapata legeredményesebb lövője volt 3 találatával. A középcsatároknak igen komoly feladatot kellett középen végrehajtaniuk, nem volt számukra sétagalopp a 32 perc. Polovis Krisztián két gólja sok izzadságcseppbe került. Ekler Bendegúz most is eregette kedvenc lövéseit a kedvenc helyéről – kettő be is akadt belőle. Kiss Csaba egy támadáson belül is képes volt két olyan akciót produkálni, amelyből akár mindegyik gólt érdemelt volna.

A próbálkozások jutalma most csak eszmei lehetett, a pontokat a BVSC otthon tartotta. A következő bajnoki forduló október 31-én este, a Népligetben lesz az FTC ellen. Előtte azonban még a Magyar Kupa selejtezőjében igyekeznek majd Kiss Csabáék kiharcolni a továbbjutást az Eger, a KSI, a Szentes és a DVSE ellen. Ehhez a vélhetően csoportgyőztes Eger mögött, a csoport 2. helyén kellene végezniük.

 

MKB Euroleasing-BVSC-Zugló – AVUS 15-8 (4-2, 5-0, 5-3, 1-3)

V.: Petik András, Marnitz Miklós

 

BVSC:

Györke – Czigány 2, Csapó 2, Várnai 1, Kovács P., Pásztor 3, Sugár 1. Cs.: Szakonyi – Lajkó 1, Török 1, Létay 2, Ambrus, Mészáros 1, Szabó B. 1. Edző: Szűcs Levente

 

AVUS:

Horváth A. – Irmes, Ekler B. 2, Takács K., Kiss Cs., Takács J., Garancsy 3. Kovács B. – Polovic 2, Baj, Sági, Juhász M., Hajmási, Kurucz B. 1. Edző: Matajsz Márk

 

Gól emberelőnyből: 5/3 és 7/0

 

KÉPEK

 

- KissCsabi.hu -