Facebook

Ma66
Tegnap197
A héten1180
A hónapban5074
Összesen335503

A szezon utolsó mérkőzésére utazott Tatabányára az AVUS első osztályú együttese. Igaz ebben azért nem lehettünk teljesen biztosak, hiszen az eredménytől függően akár még lehetett volna egy harmadik találkozó is a párharcban. Mivel azonban Kiss Csabáék hihetetlen magabiztossággal tartották kézben a találkozót, így két győzelemmel megszerezték a 13. helyet, ezzel lezárták a szezont.

 

Tatabánya - AVUS 11-14

 

A 13-as szám ezúttal igazán szerencsésnek bizonyul - talán még a legbabonásabb AVUS-szimpatizánsok egyetértenek ebben. Igazán jól esik leírni és persze kimondani, hogy a Szombathely szerda este feletette a pontot az "i"-re. Ebben az idényben negyedszer is legyőzték a Tatabányát Kiss Csabáék és ezzel biztosították helyüket az OB. I.-ben.

Az időjárás nagyon kegyes volt a két csapathoz. Egy felhőszakadás könnyen tönkre tehette volna a szabadtéri összecsapást. Végül, bár óriási fekete felhők gyülekeztek, csak pár percig csepegett az eső, a végére pedig még a nap is kisütött, mintha ő is sejtette volna, hogy (nap)fényes győzelmet fog látni.

Magabiztosan kezdett az AVUS. gyorsan megszerezte a vezetést. Ekkor még nem tudhattuk, hogy egész a végéig meg is fogja tartani. Az első találkozó és a Tatabánya szokásos játékstílusa miatt arra lehetett számítani, hogy – minden mindegy alapon – nekiesnek majd a hazaiak Matajsz Márk együttesének. Ehelyett azonban sokkal inkább a szombathelyi alakulat tűnt „harapósabbnak” ezen a délutánon. Nagyszerű volt a védekezés, és a támadások is kifejezetten dinamikusak voltak. Kiss Csabát pedig egyszerűen esélyük sem volt megtartani. A Szombathely legtapasztaltabb és egyben legfifikásabb játékosa jelenlegi klubjában többnyire a játékmester szerepét játssza – mégpedig igen hatásosan. Nem csak a támadások, de a védekezés szervezésében is mindig kulcsszerepe. Gyakorlatilag Matajsz Márk vezetőedző meghosszabbított keze a medencében. Ma azonban a gólszerzésből is oroszlánrészt vállalt a szokásos szervező munkája mellett. Ha már az adatoknál tartunk: a 4 gól mellett 3 szerzett labda és 2 kiharcolt kiállítás is szerepel a statisztikájában. Ezzel a teljesítménnyel az egész mezőny legeredményesebb játékosa volt a találkozón – még úgy is, hogy a túloldalon Kolozsi ötször talált be. Mindez persze nagyon kevés lett volna a csapat többi tagja nélkül, akik szintén kitettek magukért. Garancsy András egész szezonban gólerős játékot mutatott, a végére is hozzátett egy triplát. Ketten együtt összesen a csapat góljainak felét szorgoskodták össze. Újabban többször is szerepet kapott a felnőttek között az ifjúsági korú Sági Benjámin, de vele együtt Polovic Krisztián, Takács Kristóf és az U20-as válogatott Ekler Bendegúz is határozottan jól játszott. Horváth Alexnek most is volt pár szép védése. Ivan Basara és Rustam Ukumanov is hasznosan pólózott. A kazah légiós egész szezonban nagy stabilitást adott a védelemnem hátul. Ivan Basara egy éve, Szegeden inkább a védelem tengelyében kapott szerepet, Szombathelyen azonban a támadásokban is nélkülözhetetlen volt. Baj Marcell, Kurucz Barnabás és Hajmási András is időről időre megvillant, bizonyítva, hogy fontos tagjai a csapatnak. Kovács Barnabás az utolsó meccsen kevés szerephez jutott, de szükség esetén Horváth Alexet leváltva a kapuban ő is mindig hozzátette a magáét a minden előzetes várakozást felülmúló teljesítményhez.

A csapattal szemben az alap elvárás az első osztályban való bennmaradás volt. Ehhez képest még arra is volt egy halvány remény, hogy egy négyessel feljebb, a 9-12. helyért folyó harcban szerepeljen a csapat. Ez a bravúr végül nem sikerült, de a magabiztosan megszerzett 13. hellyel így is letette névjegyét a legjobbak között Matajsz Márk együttese.

 

 

E-ON Férfi OB. I., rájátszás a 13. helyért, 2. mérkőzés

 

Tatabánya - Aligátor Vízilabda Kft. 11-14 (1-2, 2-4, 4-4, 4-4)

V.: Vogel, Füzesi

 

Tatabánya:

Jászberényi – Kolozsi 5, Katonás 1, Márkus, Hoppál, Kalanovics 1, Máthé. Cs.: Moravcsik - Mészáros, Fazekas 1, Kuncz, Kolarik 2, Szentesi 1.

 

AVUS:

Horváth A. – Takács 2, Kiss Cs. 4, Baj, Basara 2, Hajmási, Kurucz. Cs.: Kovács B. - Sági 1, Polovic 1, Ekler B. 1, Ukumanov, Juhász M. T., Garancsy 3.

 

Gól emberelőnyből: 10/1 és 8/3

Ötméteres: 2/2 és 3/3

Kipontozódott: Takács (30. p.), Ukumanov (21. p.)

Kiállítva – cserével végleg: Juhász M. T. (32. p.)

 

 

- KissCsabi.hu -