Facebook

Ma110
Tegnap150
A héten849
A hónapban1157
Összesen325836

A Szeged érkezett szombat este Szombathelyre. Ez azon ritka esetek egyike volt, amikor az AVUS számított esélyesebbnek. jelen esetben az esélyesség majdnem sokba került. A meccs rohanó kapkodását nem sikerült megfékezni, de legalább a csapat ritmusát hozzá pörgetni a meccs rohanásához. Az úszó- és lövőpárbajból végül Kiss Csabáék jöttek ki jobban és megszerezték a 3 pontot.

AVUS-Szeged 13-11

 

Röviden a Szeged meccs a kötelező kategóriába tartozik. Egyelőre még csak nagyon halkan merjük elsuttogni azt a vágyat, hogy az a Szombathely, amely a szezon elején az első osztályban maradást tűzte ki célul, kis szerencsével és folyamatos jó játékkal elérheti, hogy a 9-12. helyek valamelyikéért játszhasson a rájátszásban.

Nagy reményekkel vágtunk neki a találkozónak. Az első néhány perc aztán valami teljesen mást hozott. Mintha nem is a Szombathely lett volna a medencében. Kapkodás, hiba - hiba hátán, látszólag össze-vissza kószálás a medencében. Sem védekezés, sem támadás nem volt. Horváth Alex védései tartották meccsben a csapatot. A Szeged pedig élt a ritka alkalommal és megszerezte a vezetést. Aztán még meg is növelte az előny 2-re. Az ellenfélnél is a kapus, Molnár Dávid teljesítménye adott tartást a többieknek. Matajsz Márk a legjobbkor kért időt és szedte ráncba játékosait. Nem sokkal később Kiss Csaba passzából Ekler Bendegúz megszerezte az első hazai gólt, majd Rustam Ukumanov ki is egyenlített. Az első szünetben a döntetlen már egy kis bizakodásra adott okot (2-2).

A második negyedben elkezdtek potyogni a gólok, egészen pontosan négyszer annyi találat esett, mint az első nyolc perc alatt. Ami a jó hír, hogy az AVUS jött ki belőle jobban, pontosan kettővel sikerült többet berámolni Molnár Dávid kapujába, mint a túloldalon. Kiss Csaba kezdte a sort Ekler Bendegúz átadásából – fordított szereposztás, mint az első játékrészben (3-2). A Szombathely hatosa újabb gólpasszal tette oda magát: ezúttal Takács Kristóf (4-3) volt a befejező ember fórban. Garancsy András adta fel Polovic Krisztiánnak (5-3). Már itt ki kell emelni a fantasztikus meccset produkáló Garancsy András játékát. Óriási lendülettel játszott, tényleg mindig ott tűnt fel, ahol a legjobban kellett. Hol a szélen segített védekezni, hol passzt adott, hol blokkolt középen, hol labdát szerzett, és a góljainak számolását még csak most kezdjük el. Előtte azonban egy akciót részleteznünk kell. Garancsy András elcsente a labdát, majd meglódult vele egyedül a vendég kapu felé. Irmes visszahúzta, ezért kisbüntetést kapott. Ekkora azonban a jóval mélyebbről, nagyszerű helyzetfelismeréssel meginduló Ekler Bendegúz már előrébb járt, így neki továbbítani tudta a játékszert. Sikter lerántotta az AVUS U18-as válogatott kerettagját, így jöhetett a büntető, amiért alaposan megdolgoztak a szombathelyi fiúk. Végül Ivan Basara tette fel az i-re a pontot (6-3). A nagyszünet felé közeledve Kiss Csaba harmadik gólpasszát adta – ezúttal Garancsy Andrásnak (7-4).

A nagyszünetben kapust cserélt Matajsz Márk és milyen jól tette. Ahogy Horváth Alex biztos alapja volt a csapatnak a nehéz első negyedben, úgy adtak most reményt Kovács Barnabás védései, amikor a harmadik negyedben a Szeged új erőre kapott. Garancsy András ott folytatta, ahol az előző játékrészben abbahagyta. Második gólját Ekler Bendegúz átadásából szerezte (8-6). Folyamatosan kapaszkodott az ellenfél, az AVUS pedig nem tudott újra megnyugtató távolságra elhúzni. Az akarat pedig megvolt, de a kivitelezés mindig elcsúszott egy banánhéjon. A negyed 5. percében Ivan Basara fordult le. Bár a hivatalos jegyzőkönyv szerint Horváth Alextől kapta az indítást, de mivel ekkor már rég Kovács Barnabás volt a kapuban, így csak ő lehetett a tettes. Minden esetre Ivan a második gólját szerezte a sikeres ziccerrel (9-7). Az utolsó szünetig minden hazai kísérlet kimaradt, a Szeged viszont egy gólra feljött az utolsó szünetre (9-8).

Az utolsó nyolc percet jól kezdte az AVUS. Ekler Bendegúz második, Garancsy András már a harmadik gólját lőtte Garancsy András, illetve Takács Kristóf átadásából, így gyorsan megint 3 lett közte (11-8). Kiss Csaba Baj Marcellt hozta helyzetbe (12-9). Miután Zsigri másodszor is büntetlenül könyökölte arcon Kiss Csabát (jól láthatóan, víz fölött), kapott némi rendre utasítást. Ezt természetesen már látta és az ilyenkor szokásos ítélettel sújtotta Füzesi játékvezető, így a hajrára elveszítette irányítóját az AVUS. Garancsy András azért még lőtt egyet, saját magának a negyediket (13-10). Ugyan Szeged még kozmetikázott egy gólnyit, de ezzel már kihúzta a végéig Matajsz Márk csapata és végül két góllal bizonyult jobbnak (13-11).

Ezzel jelen pillanatban 4. helyen áll az AVUS az alsóházban, ami nagyszerű eredmény. Azt azért ne felejtsük el, hogy a Kaposvár egyelőre két meccs lemaradásban van, a Tatabánya és a Szentes pedig 1-1 mérkőzéssel játszott kevesebbet. Ezzel együtt a csapat szinte várakozáson felül teljesít, minden elismerés megilleti a teljesítményüket.

 

E-ON Férfi OB. I., Középszakasz, Alsóház, 6. forduló

AVUS – ContiTech Szeged 13-11 (2-2, 5-3, 2-3, 4-3)

V.: Petik, Füzesi

AVUS: Horváth A. – Takács 1, Kiss Cs. 1, Baj 2, Basara 2 (1/1), Ukumanov, Garancsy 4 (1/0). Cs.: Kovács B. – Juhász M., Polovic 1, Ekler B. 2, Kutasi, Hajmásy, Kurucz. Edző: Matajsz Márk

Szeged: Molnár D. – Baróthy, Sikter, Korbán 4 (1/1), Irmes 1, Fodor, Farkas 1. Cs.: zsigri 1, Mickic 1, Börcsök 2, Leposa, Mekkel 1. Edző: Varga Péter

Gól emberelőnyből:8/3 és 7/0

Ötméteres: 2/1 és 1/1

Kipontozódott: Ukumanov (26. p.), illetve Baróthy (17. p.)

Kiállítva – cserével végleg: Kiss Cs. (28. p.)

 

- KissCsabi.hu -