Facebook

Ma123
Tegnap150
A héten862
A hónapban1170
Összesen325849

Rendkívül izgalmas meccset játszott egymással a Szombathely és a Debrecen szombat este. A hazaiak finoman szólva is álmosan kezdtek, ennek köszönhetően nagyon gyorsan tetemes hátrányba kerültek. Kiss Csaba és Ivan Basara vezérletével nem csak feljött, de fordítani is tudott az AVUS. A hatalmas bravúr azonban erőn felüli erőfeszítésébe került ennek a fiatal csapatnak, a végén nem bírta a nyomást. Nagy gratuláció illeti az egész csapatot, mert annak ellenére, hogy nem sikerült a pontszerzés, ismét fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Eljön majd az idő, amikor ezek a csaták már az ő javukra dőlnek el.

AVUS-DVSE 11-13

 

Lassan, de biztosan igazolja az AVUS a hírét, mely szerint hazai pályán szinte bármire képes Matajsz Márk együttese. Szó szerint. Mindjárt kitérünk részletesen arra, mire célozgattunk a bevezetőben.

A DVSE esélyesként érkezett Szombathelyre. Arra azonban nem lehetett számítani, amit az első pár percben tapasztaltunk. A gyanútlan nézőnek az az érzése támadhatott, hogy a szombathelyi játékosok nincsenek is a vízben, csak a fürdőnadrágot, meg a sapkát dobták be maguk helyett. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az első 6 percben a világon semmi nem működött. A védekezés olyan volt, mint az ementáli sajt: lyukas. Nagyon. Gyakorlatilag csak az a debreceni játékos nem lőtt gólt, aki nem is lőtt kapura. Támadásban még csak-csak voltak értékelhető momentumok. Takács Kristóf ugyan lőtt egy gólt (Ekler Bendegúz szép labdát adott neki), de a bírók szerint 2 méteren belül volt, így nem adták meg. Rustam Ukumanov szétforgácsolta a felső kapufát, de nem volt akkora szerencséje, hogy befelé pattogjon a labda. A katasztrófa előjeleit lehetett szimatolni. Pedig még a fórokat is megkapták Kiss Csabáék – Baj Marcell, Polovic Krisztián és Takács Kristóf munkájának köszönhetően. Végre aztán a harmadik emberelőnynél érkezett a hétről hétre egyre érettebb játékot mutató és ezen az estén extrát nyújtó Kurucz Barnabás és megmentette a mundér becsületét (1-3). Garacsy András harcosan védekezett, Kiss Csaba megelőző szerelése a focipályán is szépségdíjas lett volna, nemhogy a medencében. Lassan már kezdtünk kétségbeesni, de szerencsére Takács Kristóf juszt is lőtt egy érvényes volt. Így a rossz festő, de legalább nem reménytelen 2-5-ös állást állította be az első szünetre.

Azt nem tudjuk, hogy mit mondhatott Matajsz Márk a játékosainak a szünetben, de minden esetre valóságos csodának lehettünk szemtanúi a soron következő két játékrészben – ahogy Facebook oldalunkon is jelentettük a helyszínről –, valami olyasmit kell elképzelni, mint amikor a mitológiából ismert főnix madár feltámad a poraiból.

Először is, feljavult a védekezés, így végre Horváth Alex számára is megadták az esélyt a többiek, hogy védéssel segíthesse az ellenfél próbálkozásaival szembeni hősies harcukat. Már rögtön a második negyed első emberelőnye siker hozott: Kiss Csaba kedvenc helyéről, rosszkéz oldal hátulról fergetegesen nagy gólt vágott be (3-5). Rustam Ukumanov blokkolása nagyon fontos volt a felzárkózás menetében. Ekler Bendegúz lövése jól volt helyezve, egy kicsit túl jól is: a jobb alsó sarok felé tartott, de kipattant. Macsi Patrik előnyből lőtt góljától szívfájdalom nélkül el tudtunk volna tekinteni, de el kell ismerni, hogy szép volt. Lévai előbb Kutasi Rómeó, majd Ekler Bendegúz lövését védte. Ekler Bendegúz kétszer is újra próbálkozhatott Ivan Basara labdaszerzésének köszönhetően, de mindkétszer eredménytelen volt. Kutasi Rómeó, majd ismét Ekler Bendegúz ostromolta a vendég kaput. Hajmási András feladásánál már tehetetlen volt: Baj Marcell húzta be az újabb csodás gólt (4-6). Most Galambos Gergely szerzett labdát – és nála álljunk is meg egy pillanatra. Az AVUS fiatal játékosának nemrégen volt a 17. születésnapja. Nem csak a serdülő csapat kulcsjátékosa, hanem az ifjúsági csapatban is egyre nagyobb szerepet vállal. Az utánpótlásban már letette névjegyét az asztalra hihetetlen teherbírásával és játék-intelligenciájával. A felnőtt csapatban most kezdi bontogatni szárnyait. Egyelőre néhány percet kap meccsenként, de ilyenkor megbízható teljesítményt nyújt, lehet rá számítani. Bátran és okosan játszik, reméljük így folytatja a jövőben is. Na, de nézzük tovább az eseményeket. Kontra miatt az ellenfél jöhetett és sajnos Dienes révén élt is a lehetőséggel (4-7). Boros eltalálta Kiss Csaba arcát, amiért kiállítással bűnhődött, kár, hogy a lehetőségből nem lett gólt. Sebaj, lett viszont a nagyszerűen játszó Kiss Csaba újabb bombájából (5-7). Hiába kért időt a debreceniek mestere, mert Horváth Alex labdát szerzett. A másik oldalon kisbüntetést kapott Macsi és miközben értetlenkedett Baj Marcell máris beköszönt a második találatával (6-7). A nagyszünetre abszolút visszajött a meccsbe az AVUS. Ezzel együtt a közönség hangja is megjött.

A második félidő egy óriási Horváth Alex védéssel vette kezdetét. Garancsy András passza remek ütemben érkezett Ivan Basara kezére, a lövés is tökéletes volt, ezzel a 18. percben egyenlített az AVUS: 7-7. Szinte felrobbant az uszoda. Kiss Csaba rutinja újabb támadáshoz juttatta a csapatot. Kontrát ítéltek a vendég kapu előtt víz alá vitt labda miatt. Volt némi vita az eset körül a játékvezetőkkel. Eközben a labda ott pihent a szombathelyi 6-os keze ügyében. A kisebb kavarodásban a Debrecen nem végezte el a szabaddobást, így az AVUS jöhetett. A csoda a 20. percben teljesedett ki, amikor is Kiss Csaba passza után a végig nagyszerűen játszó Kurucz Barnabás ziccerből megszerezte a vezetést (8-7). Emberhátrányban védekezett a Szombathely, érkezett a labda a debreceni szélső kezére veszélyesen közel a kapuhoz. És érkezett Kiss Csaba, aki először is lendületből lesodorta Obradovic kezéről a labdát, majd mire a debreceni játékos felocsúdott a meglepetésből, addigra már konkrétan meg is kerülte őt és összeszedte a labdát. Kurucz Barnabás robogott is előre, de meg kellett állítani a lefordulást. A támadóidő utolsó másodperceiben Kiss Csabának sikerült úgy megküldeni a labdát, hogy Lévairól vágódjon ki és jöhessen a sarokdobás. Az ismétlésben Ivan Basara nem járt sikerrel. Egy-egy támadó hiba itt is, ott is, majd két kihagyott debreceni akció és egy kihagyott szombathelyi fór következett – Polovic Krisztián eléggé kiszorított helyzetből lőtt jobbkezesként a jobb oldalról. Ekler Bendegúz lökete nem volt pontos, Kállay Márké viszont igen, így sajnos még a szünet előtt egalizált a Debrecen (8-8). Ekler Bendegúz és Rustam Ukumanov jó védekezésének köszönhetően Horváth Alex elhalászta a labdát, ám a támadás nem járt sikerrel. Két másodperc volt még a negyedből, amikor Kállay ordítóan egyedül maradt jobb hátul, ő pedig ilyen helyzetben kapásból tüzelni szokott és nem gyakran szokott hibázni. Ez pedig most sokba került – oda a nehezen megszerzett előny, ismét a Szombathelynek kell futni az eredmény után (8-9).

Az utolsó játérész első perceiben a küzdelem dominált. A Debrecen törte meg hamarabb a gólcsendet. Kállay 3 gólja nem volt elég ahhoz, hogy kiderüljön, hogy rá fokozottan kellene figyelni, negyedszer is elég teret hagyott neki a védelem, hogy teljes nyugalommal lőhessen (8-10). Ez volt az a pont, amikor a fáradt szombathelyi alakulat egyszerűen elengedte a meccset. Garancsy András az utóbbi időben többször is jelentkezett meglehetősen távolról, hatalmas erővel meglőtt kísérletekkel és elég jó százalékkal be is varrja őket. Most is sikerült egyet elhelyeznie a kapuban (9-11). Kiss Csabának még mindig volt ereje elhalászni egy labdát. Ekler Bendegúz lövése ezen az estén sajnos nem jöttek be: ezúttal egymás után kétszer is Lévai védett. Ivan Basara tartotta még a frontot, a végéig azért még két góllal megterhelte Lévai kapuját. Ez ahhoz volt elég, hogy a végén csak két gólnyi különbség legyen a táblán. A 11-13-as végeredmény a meccs képe alapján reális eredmény, büszke lehet rá a csapat. A szívünk persze azt suttogja, hogy ha nincs az a zárlat az erején, vagy kitart az oxigén a végén, akkor meg lehetett volna és a csapat erőfeszítései megérdemeltek volna legalább egy pontot. A csapat teljesítményéről a legjobb visszajelzés, hogy a vesztes meccs után is zúgott a picinyke lelátóról a „Szép volt Fiúk!”.

Az alapszakasz utolsó körében az UVSE utazik Szombathelyre. Ezen a találkozón reális esélye lesz a győzelemre Kiss Csabáknak, erre kell most koncentrálni és megszerezni a 3 pontot.

 

E-ON Férfi OB. 1., „A” csoport, 13. forduló

 

AVUS – DVSE 11-13 (2-5, 4-2, 2-2, 3-4)

V.: Németh, Bene

AVUS: Horváth A. – Ekler B., Takács K. 1, Kiss Cs. 2, Baj 2, Basara 3, Ukumanov. Cs.: Galambos G., Polovic, Kutasi, Garancsy 1, Hajmási, Kurucz 2. Edző: Matajsz Márk

DVSE: Lévai – Kállay 4 (1/1), Durik 2, Vidovic 3, Szőke 1, Obradovic, Boros. Cs.: Smitula, Fejős, Macsi 1, Dienes 1. Edző: Komlósi Péter

Gól emberelőnyből: 12/6 és 7/1

Ötméteres: - és 1/1

Kipontozódott: Ukumanov (29. p.), illetve Smitula (22. p.)

Sárga lap: Matajsz Márk (20. p.), illetve Komlósi Péter (15. p.)

 

További fotók ITT.

 

- KissCsabi.hu -