Facebook

Ma91
Tegnap197
A héten1205
A hónapban5099
Összesen335528

Szombat este a Vasas ellen ugrott medencébe a Szombathely. Három negyedig remekül tartotta magát az AVUS, de az utolsó játékrészben szétnyílt az olló. A végeredmény nem tükrözi hűen a találkozó képét. Huszionnégy percig döntetlen közeli állással mentek a csapatok. A végére Matajsz Márk pihenőt is engedélyezett fáradt kulcsjátékosainak, így az eredményjelző egy simának látszó ereményt mutatott, pedig koréntsem volt egyszerá győzelem a Vasas számára.

Vasas-AVUS 13-8

 

Ezen a hétvégén utazás várt Kiss Csabáékra – a Vasas otthonába látogattak.  Az angyalföldiek számára létfontosságú volt a 3 pont megszerzése, hiszen már-már szertefoszlottak reményeik a felsőházba jutásra vonatkozóan. A mérkőzésen a Vasas számított esélyesebbnek, de azért ez már az a kategória, amikor érdemes a meglepetésre játszani.

A kezdés álomszerű volt. Rögtön az első támadást az AVUS vezette. Takács kiállítása révén emberelőnybe is került Matajsz Márk együttese, a fórt pedig Ekler Bendegúz fejezte be sikerrel (0-1). Úgy látszott, lendületbe jött a csapat a jó kezdéstől és Kiss Csaba káprázatos bombája már kétgólos vezetést jelentett (0-2). A Vasas persze jelezte, hogy bele kíván szólni az események alakulásába. Előnyből Bencz Rolf szépített (1-2). Polovic Krisztián centerben kiállítást harcolt ki. Míg Hőna büntetését töltötte az AVUS a centerre játszotta az emberelőnyös figurát. Kiss Csaba tökéletes (gól)passza után Polovic Krisztián bevarrta a harmadik szombathelyi gólt (1-3). Egy perc elteltével Burián Gergely szállította az újabb Vasas gólt – megint csökkent a különbség (2-3). Kiss Csaba szerelte centerben Steinnmetz Ádámot. Ivan Basara korábbi labdaszerzését követően most épp egy figyelemre méltó blokkolással vétette magát észre. Horváth Alexnek Marnitz Gergő bombáját kellett a kapun kívül tartani. Steinmetz Ádám fórból egyenlített (3-3). A hátralévő másfél percben többen is próbálkoztak mindkét oldalon, de a védelem itt is és ott is állta a sarat. A dudaszó előtt egy századdal állították ki Hőnát, a fór már a ráúszás eredményének függvényében a második negyedre maradt.

A szünet után másodszor is Ekler hozta el a labdát, így rögtön fórban passzolgathatott az AVUS. Bár a hivatalos jegyzőkönyvbe nem került be, de csak úgy, mint az első negyed elején, most is Kiss Csaba adott óriási (gól)passzt. Ezúttal Garancsy András volt a fogadó és továbbító fél – a negyedik szombathelyi gól bevágódott a hazaiak kapujába (3-4). Kutasi Rómeó szerzett labdát, Ivan Basara kétszer is próbálkozott, de mindkét alkalommal Burián blokkoló karja térítette el a lövést. Kiss Csaba labdát szerzett, Kutasi Rómeó blokkolt, Horvát Alex pedig megint emberhátrányban védett óriásit. Ivan Basaaráról Simont szórták ki. Időkérés után játszotta meg az emberelőnyt a Szombathely. Végül Kiss Csaba harmadszor is nagyszerű zsugát osztott, Ekler Bendegúz kapásból lőtte ki Jónás mellett a kaput (3-5). A 12. percben először és – sajnos – utoljára vezetett kettővel a vendég AVUS. Horváth Alex büntetőt védett. Ivan Basara labdát szerzett, majd megpróbálta befejezni az akciót, de sajnos Jónásnak is voltak jó pillanatai a meccsen. Baj Marcell blokkolt, majd Kiss Csaba balja lendült lövésre – Marnitz eltérítette a labdát. Az ellenfél kért időt, majd utána eredményes akciót vezetett a piros-kék alakulat (4-5). A nagyszünetig már egyik fél sem tudott változtatni az álláson. Kiss Csabáék vezetéssel zárták az első félidőt. Ami még ennél is reménykeltőbb volt, az a játék képe volt. Annak ellenére, hogy a papírforma a Vasas végső győzelmére engedett következtetni, határozottan nyitott volt a csata. Hátra volt még azonban a neheze: az utolsó két negyed. Az AVUS számára mindig ez az időszak szokott nehezebb lenni erőtartalék és oxigén-ellátottság szempontjából.

A nagyszünet után ismét Ekler Bendegúz volt a gyorsabb a ráúszásnál. Ezúttal már nem sikerült ebből előnyt kovácsolni, mint az első két alkalommal. Az AVUS fiatal játékosa többször is próbálkozott lövéssel a játéknak ebben a szakaszában, de nem járt sikerrel. Közben Polovic blokkolta Babay Árpád kísérletét. Burián lefordulását Kiss Csaba reagálta le a leggyorsabban. Bár a legrutinosabbak közé tartozik, de a sebességét sokan megirigyelhetnék. Megpróbálta úgy megállítani az ifjú Vasas-játékost, hogy lehetőség szerint ne legyen belőle büntető, de végül befújták. Most Marnitz állt oda az ötös vonalra és ő nem hibázott (5-5). Ekkor még nem tudhattuk, hogy a Vasas átlövője ezzel egy olyan sorozatot kezdett el, ami végül tulajdonképpen megpecsételte a Szombathely sorsát. Szerencsére azonban az AVUS tovább küzdött. Horváth Alex labdát szerzett, Rustam Ukumanov pedig újra vezetést a csapatának (5-6). Egy fél perc sem telt bele, jött a válasz Sélley-Rauschertől (6-6). Az egész mérkőzésen jól teljesítő Horváth Alex nem akármit védett: Steinmetz Ádám forgatta be védőjét a kapu előtt, de az AVUS hálóőre jól helyezkedett és megfogta a ziccert. Marnitz Gergő második találatával a Vasas először vezetett a meccs folyamán. Eközben azonban az AVUS a lövésig is csak egyszer jutott el. Amikor mégis, akkor pedig egy támadáson belül háromszor is ki tudták lőni a kapufát, vagy Jónás nyúlt közbe. Burián tisztán, ziccerben törhetett kapura, de Horváth Alex újra bravúrral védett. Ivan Basara fórban újra egalizált. Bár a fáradtság jelei már elkezdtek jelentkezni a csapaton, de a Szegedről Szombathelyre költözött szerb származású játékosnak hála, továbbra is teljesen nyitott volt a közdelem. Csak hogy 5 másodperccel a negyed vége előtt Marnitz megszerezte harmadik gólját is, így mire a dudaszó felhangzott, újra a Vasas vezetett (8-7).

Megkezdődött a mindent eldöntő utolsó nyolc perc. Rögtön a ráúszás után Steinmetz harcolt ki ötméterest. Marnitz ezúttal is eredményes volt, már a negyediknél tartott (9-7). A kétgólos angyalföldi vezetés látszólag megviselte a fáradó szombathelyieket. Tisztelet a kivételnek, de többségében feladták a harcot Matajsz Márk játékosai. A Vasas viszont meglódult, vélhetően megérezték, hogy az ellenfél a gyengeség jeleit mutatja. Innentől mintha minden sikerült volna Földi László együttesének. Marnitz zsinórban a negyedik gólt lőtte, összességében már ötnél járt (10-7). A Vasas már hárommal vezetett, az idő pedig fogyott. Garancsy András minden dühét beleadta a lövésekbe. A második próbálkozást siker koronázta, de az elsőnél sem szívesen lettünk volna a kapus helyében (10-8). Steinmetz, majd Marnitz növelte a differenciát (12-8). Közben Ivan Basara úgy döntött, hogy ha már a csapatnak nem megy, legalább ő megpróbálja megfordítani a szerencsét és persze az állást is. Ez már az a helyzet volt, a mikor semmi nem jött össze. Bencz Rolf még lőtt egy nagy gólt a végére, ezzel beállította a végeredményt (13-8).

Összességében véve a csapatnak nem kell szégyenkezni a mérkőzésen mutatott teljesítménye miatt. Kiss Csabáéknak most még nem a Vasas az igazi ellenfele. Nagy jelentősége lesz viszont a hátralévő 3 fordulónak. Jövő hét közepén Kaposvárra utazik a csapat, a hétvégén a Debrecen érkezik majd Szombathelyre. Utóbbi csapat nagy érdeklődést mutatott leendő ellenfel iránt – ott játszottak a korábbi meccsen és nem siettek haza, megnézték jövő heti ellenfelüket a lelátóról. Végül az alapszakasz utolsó fordulójában pedig az UVSE lesz az ellenfél. Ezen a három mérkőzésen fontos lenne a pontszerzés.

 

E-ON Férfi OB. I., „A” csoport, 11. forduló

VasasPlaket – AVUS 13-8 (3-3, 1-2, 4-2, 5-1)

V.: Mucskai, Berki

Vasas: Jónás – Bencz 2, Bóbis, Babay, Simon, Burián 1 (1/0), Takács B. Cs.: Hajdu, Makszim, Sélley-Rauscher 2, Hőna, Marnitz 6 (2/2), Dr. Steinmetz Á. 2. Edző: Földi László

AVUS: Horváth A. – Ekler B. 2, Kiss Cs. 1, Baj, Basara 1, Ukumanov 1, Garancsy 2. Cs.: Galambos G., Polovic 1, Takács K., Kutasi, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk

Gól emberelőnyből: 7/3 és 11/5

Ötméteres: 3/2 és –

Kipontozódott: Bóbis (26. p.), Hőna (28. p.), illetve Ukumanov (22. p.), Takács K. (26. p.)

Kiállítva – cserével végleg: Takács B. (ütésért, 29. p.)

Sárga lap: Matajsz Márk (30. p.)

További képek a meccsről ITT.

 

- KissCsabi.hu -