Facebook

Ma81
Tegnap197
A héten1195
A hónapban5089
Összesen335518

A bajnokság hétközi, összességében 8. fordulójában a bajnoki címvédő Szolnokhoz látogatott az AVUS. A világ jelenlegi egyik legjobb klubcsapata ellen keveseknek adatik meg, hogy a győzelem esélyével szálljon harcba. Az AVUS számára csak az lehetett a cél, hogy a fiatal tehetségek gyakorolhassák, hogyan lehet egy kis borsot törni a világklasszis játékosok orra alá.

Szolnok-AVUS 20-8

 

A két csapat természetesen nincs egy súlycsoportban. Mint tudjuk, csodák vannak, de a csodáknak is van határa. Kiss Csaba, Ekler Bendegúz, Kutasi Rómeó és Vladimir Cvetic ezúttal pihenőt kaptak, nélkülük kellett megoldania a csapatnak a tisztes helytállás feladatát. Cserébe még a szokásosnál is több fiatal kapott lehetőséget, köztük a még gyermek korosztályú Ekler Zsombor, aki első OB. I.-es mérkőzésén mindjárt gólt is szerzett. Azt, amit el lehetett várni, azt a csapat megtette. Nyolc gólt lőtt a világsztárokkal teletűzdelt bajnoknak. Annyi előnyt biztosan kovácsolhatnak a fiatalok egy ilyen mérkőzésből, hogy tapasztalatokat gyűjtenek azokra az összecsapásokra, ahol fontos a győzelem és nagyobb realitása is van.

Mivel a kupában nem jutott tovább Matajsz Márk együttese, így most egy nagyobb pihenő következik. Legközelebb és egyben ebben a naptári évben utoljára a Ferencváros ellen, hazai medencében játszik majd az OB. I.-es csapat, december 16-án.

 

E-ON Férfi OB. I., „A” csoport, 8. forduló

Szolnoki Dózsa – AVUS 20-8 (5-1, 7-2, 4-2, 4-3)

V.: Mucskai, Tóth

Szolnok: Kardos I. G. – Bátori 6, Zalánki 1, Mezei 2, Prlainovic 1, Cuk 5, Jansik D. Cs.: Hörömpő – Kovács M., Hangay Z. 2, Szeghalmi, Younger 2, Kis G., Fülöp 1. Edző: ifj. Cseh Sándor

AVUS: Kovács B. – Polovic, Takács K. 1, Basara 3, Ukumanov 1, Garancsy, Hajmási 1. Cs.: Baranyai, Ekler Zs. 1, Doma, Baj, Galambos, Kurucz 1. Edző: Matajsz Márk

Gól emberelőnyből: 7/5 és 4/1

Ötméteres: 1/1 és –

 Sárga lap: Matajsz Márk (26. p.)

 

Adatok: MVLSZ és AVUS