Facebook

Ma66
Tegnap197
A héten1180
A hónapban5074
Összesen335503

A szezon eddigi egyik legfontosabb mérkőzése volt az AVUS számára az UVSE elleni idegenbeli találkozó. Mindenképpen győzelem kellett ahhoz, hogy Matajsz Márk együttese megszilárdítsa pozícióját az "A" csoportban. Kiss Csabáék nagyszerűen játszottak, felvették a kesztyűt, oroszlán módjára küzdött mindenki, aki vízbe ugrott. Meg is lett az eredménye. Nem volt könnyű, de a végén annál édesebb volt a győzelem íze.

UVSE - AVUS 9-11

 

Ahogy a bevezetőben is írtuk, különösen fontos találkozóra utazott a szombathelyi csapat a Margitszigetre. Az UVSE elleni csata – többek között - azért volt nagyon lényeges, mivel a lilák pont az AVUS mögött voltak a tabellán. Győzni mindig jó, de akkor különösen, ha a végső helyezés szempontjából is lényeges meccsen sikerül megszerezni a három pontot. Márpedig Kiss Csabáéknak ezen az elven dupla öröm jutott szombat este.

Az eleje nehéz volt, de sebaj, volt ez már így máskor is. Az ellenfélnek sem volt könnyű. Az első 8 perc alatt mindkét csapat kétszer tudott gólt szerezni. Hazai oldalról Tóth Zoltán szerezte meg a vezetést – sok ilyen alkalom már nem volt a találkozón. Ez többek között nagyban köszönhető volt annak, hogy több, mint 3 percnyi küzdelem után Ivan Basara végre kiegyenlített – és ez csak az első, de semmiképp sem az utolsó jó cselekedete volt a találkozón. Korényi Balázs első gólja egyben az utolsó olyan fél percet hozta, amikor az Újpest vezetett, több ilyen már nem akadt a lefújásig. A fél perc elteltével ugyanis érkezett Kiss Csaba és gondoskodott arról, hogy véletlenül se hátrányból vágjon neki csapata a folytatásnak. Így lett az első negyed vége 2-2.

A második nyolc perc alatt alapozta meg Matajsz Márk együttese a végső győzelmet. Több, mint 5 percen keresztül nem volt ellenszere a hazaiaknak a Szombathely ellen: Rustam Ukumanov egy meglepő ejtéssel jelentkezett. Garancsy András parádézott – nem volt neki elég egy, mindjárt kettőt rámolt be. Az ötös szériát pedig Polovic Krisztián zárta egy elképesztő csavargóllal. Ezt követően mondjuk Korényi és Baksa pillanatai következtek, de Ekler Bendegúz a legjobbkor vágott be egyújabb vendég gólt. Ez egyben azt is jelentette, hogy a félidőre sikerült visszahozni a 3 gólos különbséget (4-7).

A térfélcsere után viszont megtört a lendület. Már sosem fogjuk megtudni, hogy ennek az volt az oka, hogy túl korán elhitte a csapat, hogy már zsebben van a győzelem, vagy valami más okozta a rövidzárlatot. A harmadik negyedet ugyanis az ellenfél nyerte. Persze ez még csupán annyit jelentett, hogy a magabiztosnak mondható előny egyetlen apró gólocskára olvadt. Inkább az adott okot egy kis izgalomra, hogy sűrűsödtek a kisebb hibák. Az ellenfél pedig úgy ugrott rá az összes kevésbé jól beadott labdára, vagy kevésbé precíz lövésre, mint éhező farkas az elé dobott húsra. A hangulat fokozódott a vízben és a parton egyaránt. Az idegeknek is jól jött 7-8-nál az utolsó szünet.

A vége már kicsit izzadtság és fáradtság „szagú” volt, de soha rosszabbat. Kiss Csabának újra elsült a keze (7-9). Az UVSE kettese, Korényi már a negyedik találatát szerezte. De kit érdekel, ha nekünk van egy Ivan Basaránk, aki ezután alig több, mint egy perc alatt kettőt vágott be. A végére Dala Döme eggyel közelebb csempészte az Újpestet, de kettő maradt az előnyből, ami pont eggyel több annál, amennyi a végső győzelemhez és a nagyon értékes bajnoki pontokhoz szükségeltetik. A vége 11-9-es győzelem lett és ismét remek csapatmunka vezetett egy örömteli sikerhez.

Gratulálunk az egész csapatnak. Sok pihenés nem adatik meg Kiss Csabáéknak. Az átvariált bajnoki programnak köszönhetően szerdán már Szolnokon kell újra vízbe ugrani. Természetesen itt nem lehet más a cél, mint a tisztes helytállás.

 

 

E-ON Férfi OB. I., „A” csoport, 7. forduló

UVSE – AVUS 9-11 (2-2, 2-5, 3-1, 2-3)

V.: Fodor Rajmund, Kun György

UVSE: Laboncz – Korényi 4, Major, Keresztúri, Baksa B. 2, Tóth Z. 2, Vogel S. B. Cs.: Knézy, Rábavölgyi, Korbács, Dala D. 1, Szentesi D., Sziládi. Edző: Németh Zsolt

AVUS: Horváth A. – Ekler B. 1, Takács K., Kiss Cs. 2, Baj, Basara 4, Kutasi. Cs.: Cvetic, Polovic 1, Ukumanov 1, Garancsy 2, Kurucz. Edző: Matajsz Márk

Gól emberelőnyből: 3/2 és 9/2

Ötméteres: 1/1 és 1/0

Kipontozódott: Major (31. p.)

Kiállítva – cserével végleg: Szentesi (21. p.)

Képek a mérkőzésről: ITT

 

- KissCsabi.hu -