Facebook

Ma101
Tegnap150
A héten840
A hónapban1148
Összesen325827

Óriási csatában maradt végül alul a hatalmasat küzdő AVUS a Vasassal szemben. Kiss Csabáék fantasztikus játékot mutattak, de a rutinosabb fővárosi együttes jobban bírta a végjátékot és elvitte a 3 pontot Szombathelyről.

AVUS – Vasas 10-12

 

Az első negyedben parádézott Matajsz Márk együttese. Horváth Alex sorra védte a piros-kék próbálkozásokat, míg a többiek elöl szebbnél szebb gólokkal örvendeztették meg a lelkes közönséget. Hajmási András egyenlített először szabaddobásból, majd Garancsy András következett egy nagyszerűen megjátszott emberelőnyös figura végén a kapásszélről (2-2). Az egész találkozón nagyot küzdő Ivan Basara rögtön duplázott, második találatával az AVUS át is vette a vezetést (4-3). A játékrész végén Kiss Csaba az egész összecsapás legszebb gólját szerezte, szabaddobásból egy csodás svéd csavart. Ezzel pedig már két gólos vezetéssel mehetett szünetre a csapata (5-3).

Az első szünet után csendesedett a gólzápor. A Vasas is jobban koncentrált hátul, így már nehezebb volt áttörni a vendégek védelmi falát és szaporodtak a szabálytalanságok is. A játékvezetők pedig nem követték le ítéletekkel a vízben jól láthatóan egyre paprikásabbá váló hangulatot.  Minden esetre az ellenfél három pontot érő találatára előbb Ekler Bendegúztól, majd Garancsy Andrástól érkezett méltó válasz, így a nagyszünetben még mindig megmaradt egy aprócska gól az előnyből (7-6).

A térfélcserét követően sem csökkent az iram és az igyekezet – így az adrenalin mennyisége sem. Egyre gyakoribbá váltak a kisebb, majd a nagyobb összecsapások is. A gólok száma viszont nem szaporodott, hajszál pontosan megismétlődött az előző negyed góltermése. A különbség csak annyi volt, hogy szombathelyi részről most Ekler Bendegúz vette a vállára a gólszerzés felelősségteljes feladatát. Ám láthatóan ez egy cseppet sem okozott neki lelki vagy másfajta válságot. Kiss Csaba annak ellenére fáradhatatlanul irányította mind a támadást, mind a védekezést, hogy gyakorlatilag pihenő nélkül játszotta végig a teljes mérkőzést. Teljesítményének értékét az is növeli, hogy igen kemény védőt jelölt ki rá Földi László, Babay Árpád személyében. A negyed derekán a szombathelyi kapuba beállt Kovács Barnabás gondoskodott róla, hogy a hazai kapusteljesítményre továbbra se lehessen panasz – rögtön fogott is pár lövést. Ami a számokat illeti: megint 3 Vasas góllal kellett tartani a lépést. Ekler Bendegúz 2 találata állt szemben az ellenfél triplájával szombathelyi oldalról. Így döntetlen állt az eredmény jelzőn (9-9). Három negyed után úgy tekinthettük, mintha nem történt volna semmi – előre lehetett sejteni, hogy az utolsó 8 percben egy új meccs kezdődik.

Az utolsó szakaszban aztán mér tényleg forrtak az indulatok. Matajsz Márk együttesén a fáradtság jelei kezdtek mutatkozni, de még mindig keményen küzdöttek minden egyes helyzetért. Ekkor viszont már az látszott, hogy nem sikerül végrehajtani még egy feltámadást. A Vasas a végén is tudta hozni a háromgólos negyedenkénti átlagát, ezzel szemben hazai részről egyedül Ekler Bendegúz negyedik gólja jelentette a választ. Ez azonban így kevés volt a végső sikerhez (10-12).

A szombathelyi csapat minden dicséretet megérdemel. A találkozó nagy részében remekül játszottak, fantasztikusan küzdöttek. Ha továbbra is így folytatják, biztosan meglesz majd az eredménye és az ehhez hasonló, szoros találkozókon a mérleg feléjük billen majd a végén.

E-ON Férfi OB. I., „A”csoport, 4. forduló

AVUS – VasasPlaket 10-12 (5-3, 2-3, 2-3, 1-3)

V.: Vogel, Tordai

AVUS: Horváth A. – Ekler 4, Takács K., Kiss Cs. 1, Baj, Basara 2, Hajmási 1. Cs.: Kovács B. – Cvetic, Polovic, Ukumanov, Garancsy 2, Kurucz. Edző: Matajsz Márk

Vasas: Jónás – Bencz 3, Bóbis, Babay 2, Simon H., Burián 3,  Takács B. Cs.: Miklós, Makszim, Sélley-Rauscher 1, Hőna, Marnitz 1, Dr. Steinmetz Á. 1. Edző: Földi László

Gól emberelőnyből: 12/3 és 12/2

Ötméteres: - és 1/1

Kipontozódott: Takács K. (16. p.), Ukumanov (30. p.), illetve Hőna (28. p.)

Kiállítva – cserével végleg: Takács B. (32. p.)

Sárga lap: Matajsz Márk (31. p.)

További fotók: ITT

 

- KissCsabi.hu -