Facebook

Ma117
Tegnap150
A héten856
A hónapban1164
Összesen325843

A szerda esti, hétközi fordulóban Budapestre látogattak Kiss Csabáék. Ha már ilyen messzire eljöttek otthonról, akkor pedig alaposan megdolgoztatták a BVSC csapatát a három pontért. Matajsz Márk együttese végig példásan küzdött. A nagyrészt kiegyensúlyozott mérkőzésen végül – ha nehezen is, de – győzött a papírforma.

BVSC-AVUS 10-8

 

A bajnoki sorsolás úgy hozta, hogy kezdésnek rögtön két olyan ellenféllel kellett megküzdenie az újonc szombathelyieknek, akik ellen gyakorlatilag szemernyi esélyük sem volt. A harmadik fordulóban a BVSC otthonába látogattak. Azt nem lehet mondani, hogy a BVSC ellen esélyesként ugrott vízbe Matajsz Márk együttese, de annyira azért nem kellett nagy különbségű vereségre számítani, mint az előző két alkalommal. Ha a meccs előtt azt mondta volna valaki, hogy csak 2 góllal nyer a BVSC, azt nagy eséllyel a csapat bármelyik játékosa aláírta volna. De csak azért, mert nem láthatták előre azt, ami az ezt követő 32 perc tiszta játékidő alatt történt…

A csapat egyáltalán nem ijedt meg a feladattól. Rögtön az elején Ekler Bendegúz elhozta a labdát, Baj Marcell előnyt harcolt ki, majd be is vágta. Ki gondoltam volna előre, máris vezetett az AVUS. Persze hosszú volt még az út a végső dudaszóig. Létay, majd Polovic is eredményes volt. Ugyan a jegyzőkönyvből mintha néhány momentum hiányozna, szerencsére a helyszíni szemrevételezés alapján bizton állíthatjuk, hogy nagyjából a hatodik perc tájékán Horváth Alex úgy döntött, hogy az ellenfélnek „toll a fülébe”. Eddig is volt már 1-2 védése, de most két komoly mentést is bemutatott viszonylag rövid idő alatt. Kiss Csaba és Ivan Basara sorra szedte össze a kipattanókat. A korábban Szegeden is együtt pólózó két, rutinosnak számító pólós egyébként is remek munkát végez, ami a csapat irányítását, az időnként azért összekuszálódó sorok rendezését illeti. Talán nem túlzás azt állítani, hogy itt szinte kinyíltak – egyesével is jól teljesítenek, de a hab a tortán, hogy remek összhangban működnek együtt.

A második játékrész csodás szombathelyi akcióval kezdődött: Kiss Csaba fantasztikus labdát tett oda a kapu előtt kiemelkedő Rustam Ukumanovnak – persze a végeredmény, az egyenlítés volt a lényeg, de azért látványnak sem volt utolsó. Ezután viszont meglódult a Vasutasok szekere, zsinórban hármat rámoltak be, majd a nagyszünet előtt még egyet. Pedig a szombathelyi védelem minden tőle telhetőt megtett: Polovic Krisztián blokkolt, Kutasi Rómeo szépen bekkelt és a többiek is minden idegszálukkal arra koncentráltak, hogy valahogy távol tartsák a labdát a gólvonaltól. Eközben ugyan Baj Marcell már második találatát szerezte, de sajnos ez még kevés volt az üdvösséghez.

A térfélcsere után pedig valami egész hihetetlen performansz következett. Rustam Ukumanov úgy bekkelt, hogy öröm volt nézni, a többiek nem győzték elhozni a lecövekelt centerek elől a labdát. Előbb Kiss Csaba, majd Garancsy András is szemfüles volt. Támadásban azért nem mindig volt szerencséje a Matajsz-legénységnek – elsősorban a centerbeadások nem érték el a kívánt eredményt. A türelmes próbálkozásokat végre siker koronázta: a negyed 3. percében Garancsy András berámolt egy szépítő találatot. Az utolsó szünet előtt az utolsó előtti percben végre Ekler Bendegúz is kedvet kapott a gólszerzéshez – első találatát fórból szerezte.

Ha már kedvet kapott a góllövéshez a szombathelyiek fiatal négyese, akkor a szünet után ott folytatta, ahol a dudaszó előtt abbahagyta. Nem is akármilyen gólt lőtt: a labda a témadóidő lejártát jelző dudaszóval pontosan egyidőben a bal kapufáról vágódott a hálóba. Azonban nem csak a kacifántos célba érkezéstől volt nevezetes ez a gól, hanem azért is, mert 16 és fél perc után sikerült ismét egalizálni. A paprikás hangulat a csetepatékban is egyre jobban megnyilvánult, a játékvezetők egyre kevésbé tudták kézben tartani a mérkőzést. A megfeszített küzdelmet a végén a hazaiak bírták jobban. Csapó duplájával újra vezetett a BVSC. Kiss Csaba többedszerre gabalyodott össze Pásztorral, a vége páros kiállítás lett, az AVUS vezéregyéniségének azonban ez már a harmadik hibája volt, így az utolsó két és fél percet nélküle kellett a csapatnak átvészelni. Ekler Bendegúz fiatal korát meghazudtoló érettséggel vágta be csapata nyolcadik, saját maga harmadik gólját. Az utolsó percre már nem maradt a szombathelyi puskaporból. Czigány Károly még bebiztosította a BVSC győzelmét 48 másodperccel a lefújás előtt.

Valljuk be, alapvetően nagy meglepetés lett volna, ha az AVUS pontot csen a Szőnyi útról, de mint tudjuk, evés közben jön meg az étvágy. Kiss Csabáék joggal lehetnek büszkék a teljesítményükre, mert ez a mérkőzés közel sem volt sima hazai győzelem, komoly csatára késztették a BVSC-t.

Az eddigi szoros programot követően most másfél hétig nem lesz bajnoki mérkőzése az AVUS-nak. A soron következő ellenfél a Vasas lesz. Földi László együttese október 21-én érkezik majd Szombathelyre. Ez a mérkőzés pedig már sokkal nagyobb jelentőséggel bír a későbbiekre nézve, mint az előző 3 találkozó bármelyike.

További fotók a mérkőzésről a galériában.

 

E-ON Férfi OB. I., „A” csoport, 3. forduló

MKB Euroleasing-BVSC-Zugló – Aligátor Vízilabda Kft. 10-8 (3-2, 4-2, 0-2, 3-2)

V.: Székely B., Tordai G.

BVSC: Szakonyi – Czigány 2, Török 1, Létay 1, Ambrus F., Pásztor 1, Mészáros 1. Cs.: Csapó M. 3, Sugár, Várnai 1, Kovács P., Nagy Á. D., Szabó B. Edző: Szűcs Levente

AVUS: Horváth A. – Cvetic, Ekler B. 3, Kiss Cs., Baj 2, Basara, Ukumanov 1. Cs.: Polovic 1, Takács K., Kutasi, Garancsy 1, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk

Gól emberelőnyből: 9/3 és 5/3

Kipontozódott: Kiss Cs. (30. p.)

Sárga lap: Szűcs L. (23. p.)

 

- KissCsabi.hu -