Facebook

Ma73
Tegnap197
A héten1187
A hónapban5081
Összesen335510

Szombaton délután végre már a napfényes, nyitott sportuszodában rendezték az 5. helyért folyó párharc első felvonását Szegeden.Az idő szép volt, de sajnos a szegedi csapat játéka és az eredmény kevésbé volt üdítő. Az ellenfél okos játékkal, végig vezetve magabiztosan szerezte meg az első győzelmet az 5. hely megszerzéséhez szükséges kettőből.

Szeged - BVSC 4-6

 

Kiss Csabáék nem túl jó ómennel vágtak neki a mérkőzésnek. Lukas Seman megkezdte 3 meccsre szóló eltiltásának letöltését, Varga Zsolt ujj problémái pedig a legkevésbé sem oldódtak meg. Ezek alapján a BVSC talán egy kicsivel jobb esélyekkel érkezett a csongrádi megyeszékhelyre.

Märcz Tamás együttese pedig élt a lehetőséggel, nem is akárhogy. Mondhatjuk, hogy a Szegednek a világon semmi sem jött össze szombaton, de ehhez azért volt némi köze a vasutasoknak, akik láthatóan igen professzionálisan felkészültek a szegediek játékából. Szinte, mintha kottából olvasnák a passzokat. Hiába kapta a fórokat Varga Péter együttese, mert összesen 1-et sikerült belőle értékesíteni. A lövések rendre mellé mentek, vagy kapufára, de sokszor már a passzokat leszedték Török Béláék. Az sem segített sokat, hogy tudatosnak látszó taktika eredményeként Kiss Csaba viszonylag korán megkapta 3. személyi hibáját. A visszavágóra biztosan ki kell találnia a Szegednek valamit arra az esetre, ha megint a kapitányukat szeretné majd az ellenfél kipontoztatni bekkből.

Mindennek ellenére a csapat egyetlen egyszer a találkozó folyamán felküzdötte magát egygólos különbségig, ám innen nem sikerült az egyenlítés sem.

Szerda este sorsdöntő visszavágó következik. Amennyiben a hazai pályán játszó BVSC ismét győz, akkor 2-0-ás összesítéssel megszerzi az 5. helyet és ezzel együtt az Euro Kupában való indulás jogát. Amennyiben sikerül talpra állni Kiss Csabáéknak, és elhozzák a 3 pontot a Szőnyi útról, akkor a mindent eldöntő harmadik összecsapással Szegeden búcsúzunk az idei szezontól.

További fotók a mérkőzésről

ContiTeh-Szeged Diapolo – BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 4-6 (1-1, 0-3, 1-1, 2-1)

V.: Fodor R., Kovács Cs. T.

Szeged: Meixner – Sánta, Kiss Cs., Manhercz K. (1/0), Manhercz Á., Kunac 1, Chilkó 1. Cs.: Pellei 1, Sedlmayer, Palotás, Szepes, Varga II. Zs, Zsigri 1. Edző: Varga Péter

BVSC: Györke – Czigány 1, Csapó 1, Török 2, Létay 1, Kovács P. 1, Pásztor. Cs.: Szabó Bence, Nagy S., Ambrus F., Mátyok N. Á., Nagy Á. D., Szabó Bendegúz. Edző: Märcz Tamás

Gól emberelőnyből: 14/1 és 8/4

Ötméteres: 1/0 és -

Kipontozódott: Kiss Cs (22. p.), Ambrus (32. p.), Kovács P. (30. p.), Pásztor (29. p.)

 
- KissCsabi.hu -