Facebook

Ma90
Tegnap197
A héten1204
A hónapban5098
Összesen335527

Óriási csatában, egy góllal győzött a Szeged a Honvéd ellen a bajnoki középszakasz utolsó fordulójában. A rendkívül fordulatos mérkőzésen az agilisen játszó szegediek már 3-0-ra, majd 5-2-re is vezettek az első negyed végén, illetve a második negyed derekán, innen jött egyre közelebb az ellenfél, de szerencsére fordítani már nem tudott Vad Lajos együttese. Mivel pedig a Vasas meglepetésre legyőzte a másik nagy riválist, a BVSC-t, Kiss Csabáék megőrizték az 5. helyet. Így a Szegedé lesz a pályaválasztói előny a rájátszásban, ahol a BVSC lesz az ellenfél az egyik csapat 2 győzelméig tartó párharcban.

Szeged-Honvéd 6-5

Rögtön az elején a Szeged került előnybe. Lukas Seman harcolta ki a fórt, majd csodás gólpasszt kapott Kiss Csabától és megszerezte a szegediek első találatát (1-0). Ezt követően Manhercz Ádám percei következtek, ám nem sikerült a vezetést növelni. A negyed felénél Aljosa Kunac tört kapura középen, még visszahúzni sem tudták és pazar gólt szerzett (2-0). A két csapat védekezését dicséri, hogy nem potyogtak a gólok számolatlanul, mi több, az első nyolc perc alatt nem is esett belőlük több, pedig azért akadtak próbálkozások. Ezek azonban rendre elakadtak a jó helyen lévő blokkokon vagy a kapusok kezei között.

A második szakaszt is gyors góllal indította Varga Péter együttese. Lukas Seman harcolt ki büntetőt, melyet Manhercz Krisztián biztos kézzel értékesített (3-0). Hamarosan érkezett az első azonban az első válasz: az ellenfél részéről Fejős tört be a szegedi kapu előterébe, Aljosa Kunac már csak szabálytalanul tudta megakadályozni a ziccert. A vendégek ötméteresét Illés Sándor helyezte el a szegedi kapuban (3-1). Kiss Bálint akciógóljával már egy gólra felzárkózott a Honvéd (3-2). Mielőtt azonban örülhetett volna Vad Lajos legénysége, Kiss Csaba akciózott a vendég kapu előtt, Simon Roland pedig nem tudta szabályos eszközökkel megállítani a szegedi kapitányt. Az újabb szegedi büntetőt Sedlmayer Tamás vágta be (4-2). Kiss Gergely egészen sok ítéletet kapott a játékvezetői párostól – most éppen Sedlamyer Tamás volt a szenvedő fél. Szerencsére a fórt nem sikerült a Honvédnak gólra váltani. Itt azonban meg kell jegyezzük, hogy Aljosa Kunac és Kiss Gergely páros csatája helyenként igen üde színfoltja volt az egyébként brusztban is bővelkedő találkozónak. Chilkó Márton is megvillant. Előbb emberelőnyhöz juttatta csapatát, majd a kiállítás lejártakor, már akcióból volt eredményes (5-2). Sánta Dániel center akciója gólt érdemelt volna, de ekkor György Dávid még résen volt.

A második játékrész már inkább a vendégeknek kedvezett. A nagyszünet után gigászi csata zajlott a vízben, ami azonban a gólok számában nem mutatkozott meg. Ennek ellenére mezőnyben keményen egymásnak feszültek a felek minden poszton. Ennek a játékrésznek az egyetlen találata Simon Roland Zsolt nevéhez fűződött és másfél perccel az utolsó szünet előtt esett (5-3).

Ezt ekkor mgé senki nem gondolta volna, de meccs utolsó szegedi gólját a remekül játszó Sánta Dániel szerezte 5 perccel a lefújás előtt (6-3). Manhercz Krisztián ziccerben tört kapura, de György Dávid védett. Varga Zsolt kétszer harcolt ki emberelőnyt. Lukas Seman csere nélküli 4 perces kiállítása aztán végleg megnehezítette a Szeged dolgát, még akkor is, ha ekkor már csak 2 és fél perc volt hátra a találkozóból. A csere nélküli kiállítással automatikusan jár egy ötméteres is a „sértett félnek”, melyet ezúttal Kalanovics értékesített (6-4). Kicsit több, mint egy perccel a dudaszó előtt még Illés is betalált fórban (6-5). A hátralévő időt szerencsére sikerült újabb kapott gól nélkül túlélni, így a mérkőzés nagyobbik részében erős nyomás alatt játszó szegediek otthon tartották a felettébb értékes három pontot és ezzel együtt az esélyt arra, hogy megtartsák az 5. helyet a végelszámolásban is.

ContiTech Szeged Diapolo – Racionet Honvéd 6-5 (2-0, 3-2, 0-1, 1-2)

V.: Németh, Dodog

Szeged: Meixner – Kiss Cs., Seman, Manhercz K. 1 (1/1), Manhercz Á., Kunac 1, Chilkó 1. Cs.: Sánta 1, Pellei, Sedlmayer 1 (1/1), Palotás, Varga II. Zs. Edző: Varga Péter, dr. Szabó Zoltán

Honvéd: György D. – Fazekas, Fejős, dr. Kiss G., Illés 2 (1/1), Kovács G., Simon A. Cs.: Kiss B. 1, Reibel, Borsós, Kalanovics 1 (1/1), dr. Steinmetz B., Simon R. Zs. 1. Edző: Vad Lajos

Gól emberelőnyből: 11/1 és 6/2

Ötméteres: 2/2 és 2/2

Kipontozódott: Simon A. (30. p.)

Kiállítva – csere nélkül 4 percre: Seman (30. p.)

- KissCsabi.hu -