Facebook

Ma97
Tegnap197
A héten1211
A hónapban5105
Összesen335534

Korrekt meccset játszott egymással az OSC és a Szeged a felsőház utolsó előtti középszakaszbeli fordulójában. A jóval esélyesebb házigazdák ellen nem volt sok esélye Kiss Csabáéknak, főként, ha számításba vesszük, hogy Varga Zsoltot nélkülözniük kellett a találkozón. Ennek ellenére bámulatos első két negyedet produkált Varga Péter együttese. A remekül teljesítő Aljosa Kunac vezetésével a második negyed elején már két góllal is vezetett a szegedi csapat. Ezzel azonban – úgy tűnik – erőn felül teljesítettek Kiss Csabáék és bár a félidőre még csak kétgólos hátrányban voltak, de már látszott, hogy a csoda nem tart ki a végéig. Végül pedig győzött az esélyesebb újbudai alakulat.

OSC-Szeged 15-8

 

Nem kezdődött meg rögtön a gólgyártás, csaknem egy fél negyed eltelt Aljosa Kunac váratlan átlövés góljáig. Ezt követően azonban felpörögtek az események. Gór-Nagy Miklós húzásgólját követően Nagy Ádám kapásszélről lőtt szép gólt. Manhercz Krisztián lövése a felső lécről jött ki, Sánta Dániel a kipattanó labdára repült rá és – bár Bisztritsányi elsőre védett, - végül beküzdötte a kapuba, ezzel egyenlített (2-2). Manhercz Ádám tőle kevésbé megszokott helyen tűnt fel – center pozícióból kísérte be a labdát a kapuba – aligha hittük volna, de ezzel máris a szegedieknél volt az előny. Ekkor már az első szakasz utolsó percében jártunk, de még két találat is belefért az időbe. Decker Ádám húzása már kevésbé volt meglepetés, majd a végén Lukas Seman harcolt ki fórt és Aljosa Kunac átlövésgólja foglalta keretbe az első 8 percet (3-4).

A második negyed Pellei Frank góljával indult, amellyel már kettővel ment a Szeged (3-5). Meg kell jegyezzük, hogy most sem akármilyen gólt lőtt a Szeged. Manhercz Ádám tette be a figura végén második centerbe, Pellei pedig kapura húzta. Kevin Garaham lökete Aljosa Kunac blokkoló kezén váltott irányt (4-5). Juhász Zsoltra nem jött blokk középen, 5 méteren, így középről bevágta az egyenlítő gólt (5-5). Chilkó Mártont Brguljan megvert egy az egyben, már csak úgy tudta megállítani, hogy annak büntető lett a vége. Szerencsére Meixner Marcell kifogta Bátori ötméteresét. A végül 5 gólig jutó Bátori, még csak itt, túl a második negyed derekán szerezte első találatát szabaddobásból. Ekkor átvette a vezetést az OSC és innentől kezdve már nem sok lehetőséget hagytak a szegedieknek (6-5). Egy perc sem telt el és szinte hajszál pontosna megismételte az előző műveletet az OSC lövője (7-5). Nagyon ment most Kiss Csabáéknak ez a második centeres játék. Most Sedlmayer Tamás volt az, aki kapta a zsugát és szépen be is húzta a kapuba (7-6). Salamonra sem ment blokk, pedig az tudható, hogy ő is nagy lövő (8-6).

A nagy szünet után már gyakorlatilag csak a fővárosiaknak termett babér. Salamon ott folytatta, ahol a második negyedben abbahagyta, majd következett Gór-Nagy Miklós következett, majd Bátori újabb duplája tovább növelte a különbséget (12-6). Az utolsó nyolc percben Gór-Nagy második találata, illetve Decker Ádám és Bátori góljai közé még befért egy-egy újabb szegedi gól Aljosa Kunactól és Manhercz Ádámtól, így alakult ki végül az igazságos 15-8-as végeredmény.

Végig látható volt, hogy a két csapat nem azonos szinten küzd jelenleg és ennek megfelelően alakult a játék képe is. A Szeged nem vallott szégyent a bajnoki bronzérem várományosával szemben, de azért az is látható volt, hogy mindkét csapat szem előtt tartotta a magasabbrendű célt. Szombaton a Honvéd következik. Ezen a találkozó már teljesen más a helyzet, mivel a tét az ötödik hely. Amennyiben a Honvéd el tudná lopni a pontokat Szegedről, illetve a BVSC megveri a Vasast – amire elég nagy az esély, akkor a Szegednek csak a 7. helyért vívott harc maradna. Ehhez azonban még lesz egy-két szava Kiss Csabáéknak.

- KissCsabi.hu -