Facebook

Ma123
Tegnap150
A héten862
A hónapban1170
Összesen325849

 

Döcögött a gépezet a szegediek játékában a két héttel ezelőtt elhalasztott, most pótolt, KSI elleni, idegenbeli találkozón. Kiss Csabáék végre teljes kerettel érkezhettek a Komjádiba, ám ez időnként nem feltétlenül bizonyult előnynek. Az ellenfél jól játszott, élt a szegedi hibákból adódó lehetőségekkel, így végig kiélezett küzdelem zajlott a medencében. A vége aztán a Szegednek sikerült jobban, így – ha meg is szenvedtek érte, de – elhozták a 3 pontot.

KSI-Szeged 8-10

 

Pólósok között nem megszokott a délelőtti kezdési időpont. Kicsit talán erre is ráfoghatjuk az álmos kezdést. Az első 3 perc tulajdonképpen a sportiskolásoké volt. Többször is próbálkoztak. A szegedi védelem viszonylag jól működött. Köszönhetően többek között például Kiss Csaba blokkjának, az első gól a 4. perc elején esett – és az is az ellenfélnek jelentett fellélegzést. A következő 4 percben szegény Danka Benedeket valószínűleg többször lőtték hasba, mint egész eddigi pályafutása során. Természetesen ez egyben azt is jelentette, hogy az ellenfél vezetéséhez kétség sem férhetett. 2-0 után, 5 másodperccel az első negyed vége előtt Tóth Gyula végre felavatta a KSI kapuját (2-1).

A második nyolc perc is hasonló jelenetekkel kezdődött. A visszatért Molnár Dávidnak rendre instruálnia kellett a társakat hátulról támadásban is, nehogy érdemleges akció nélkül járjon le a támadóidő. Pedig az emberelőnyös szituációk megoszlására szegedi oldalról biztosan nem lehetett panasz – szinte kizárólag Kiss Csabáék játszhattak fórban az első félidőben. Az egész meccsen nagyon pontosan és koncentráltan játszó Sánta Dánielnek köszönhetően a 10. percben sikerült először egyenlíteni (2-2). Sokat dolgozott a csapat mezőnyben. Horváth Zsombor, Kürti Dominik, Boros Tamás is szerzett labdát. Valami hiba mégis mindig becsúszott. Mindig csak pont 2 másodperc vagy pont 10-20 cm hiányzott. Nem ültek a passzok. Ha mégis, akkor a fogadó félnek csúszott le a kezéről. Sánta Dani szép center akciója után Palotás Gergelynek sült a keze. Kiss Csaba eszére is kezére is bizton lehet számítani – ezúttal fórban volt megállíthatatlan. Azonban egyik csapat sem tudott ellépni. Ha ezen az oldalon esett egy gól, akkor utána jött a másikon is. Így a nagyszünetig végig tulajdonképpen a Szeged futott az eredmény után (6-5).

A nagyszünet hozott egy kis fellendülést. Hála Kürti Dominik duplájának, a 18. percben először vezetett a Szeged (7-6). A következő 3 percben mezőnyben már a Szeged dominált, de hiába volt Tóth Gyula labdaszerzése vagy Baj Marcell blokkja, a gólok száma újra csak egyenlő volt (7-7). A 24. percben Palotás Gergely robogott a rosszkéz oldalon. Kiss Csaba mesterien vitte el előle az ember, ezzel utat nyitva a kapuig. A sikeres ziccerrel újra itt volt az előny (7-8). Nyolc perc azonban még mindig volt vissza, nem lehetett hátradőlni.

Az utolsó negyed szegedi 6-os és 7-es újabb közös akciójával kezdődött szegedi oldalon. Ezúttal Palotás Gergely szolgálta ki a csapatkapitányt. A sikeres akció révén a találkozón először 2 góllal vezettek Kiss Csabáék (7-9). Persze a megpróbáltatásoknak még nem volt vége. A KSI derekasan küzdött az utolsó másodpercig. Szegedi oldalon 7 perc alatt 6 kísérlet maradt sikertelen. Miközben a KSI büntetőből szépített akkor, amikor még majdnem 6 és fél perc volt hátra a lefújásig. Minden hazai támadásnál izgulhattunk, hogy vajon a védelem állja-e még a sarat. Szerencsére állta. Mi több, végül 14 másodperccel a vége előtt Boros Tamás bevarrta az utolsó gólt és a teljes szegedi csapat fellélegezhetett.

 

Férfi OB. I., 4. fordulóból halasztott mérkőzés

 

KSI – Szeged 8-10 (2-1, 4-4, 1-3, 1-2)

V.: Vogel, Kun

 

KSI:

Danka – Tóth B., Szalai P. 1, Gábor 2, Pető 3, Hajdu 2, Dubinák. Cs.: Szalai M. – Keszthelyi, Lantos, Csapó, Nagy, Némethy, Szépfalvi. Edző: Horváth János

 

Szeged:

Molnár D. – Sánta 2, Kürti 2, Tóth Gy. 1, Kiss Cs. 2, Palotás 2, Horváth Zs. Cs.: Lakatos, Baj, Boros 1, Somlai, Mekkel, Farkas. Edző: dr. Szabó Zoltán

 

Gól emberelőnyből: 6/3 és 10/6

Ötméteres: 1/1 és -

Sárga lap: Horváth János

 

- KissCsabi.hu -