Facebook

Ma98
Tegnap150
A héten837
A hónapban1145
Összesen325824

 

Egy félidő erejéig volt partiban a Szeged a Vasutasok otthonában. A szerdai fordulóban a Szőnyi úton szereplő Kiss Csabáék 16 percig voltak pariban. A nagyszünet után szétnyílt az olló, a végére pedig teljesen felőrölte a szegediek erejét az ellenfél. Bár az igazi csata szombaton következik, mégis szép lett volna megszorongatni a papírforma szerint nagyobb játékerőt képviselő sárga-kékeket.

BVSC-Szeged 19-9

Szegedi oldalról ezúttal hiányzott Molnár Dávid. Így nem volt kérdés, hogy Katona Bálint kezd a kapuban. Egyúttal az 1-es sapkát Magony Kristóf húzhatta a fejére, aki még a 15. életévét sem töltötte be és a találkozó végén be is állt egy kis időre a kapuba. Palotás Gergely és Somlai Tamás sem állt Szabó Zoltán rendelkezésére.

Némi puhatolózás után, a 3. percben a BVSC szerzett vezetést. A szegedi centerek felváltva küzdöttek rendületlen. Nem kapták könnyen a sípszót. Baj Marcell kiállítást, míg Sánta Dániel büntetőt szerzett, ezzel a két akcióval és persze Kürti Dominik befejezéseivel sikerült felzárkózni 3-2-re. Egy perccel az első szünet előtt a visszatérő Boros Tamás akciógólja egyenlítést ért. Még az sem rontotta el az élvezetet, hogy Csapó azért még bevart egyet, így mégiscsak hátrányból kezdődött a második nyolc perc (4-3).

A forgatókönyv a második játékrészben is kísértetiesen hasonlított az elsőhöz. Két Vasutas-gól, majd érkezett Boros Tamás akcióból és Kiss Csaba és megint egy volt közte (6-5). Ám amikor az egyenlítésnek kellett volna következnie változott a helyzet. Két, sok izzadtság árán megszerzett fór veszett kárba meglehetősen könnyedén. Az egyenlítés helyett hátrány jött és 6-6 helyett 7-5. Micsoda különbség! És ha ez nem lett volna elég, így a 15. perc derekán egy füst alatt a csapat tartása is oda lett. 8-5-ös állásnál jött a szusszanásnyi időt adó nagyszünet.

A harmadik negyedben összesen egyszer rezgett az ellenfél hálója – Kürti Dominik volt lövése ért célba. Ezzel szemben a BVSC öt zsugát osztott ki (13-6). Érdekesség, hogy a harmadik negyed közepéig 10-6 volt a fór arány a BVSC javára. 11-6-os állás után kicsit több, int 4 perc alatt egyhuzamban 5 fórt kapott a Szegednek. Persze ekkor már mindegy volt, hiszen a csongrádi együttesnél láthatóan elfogyott a szufla, képtelenek voltak értékesíteni. A fault arány viszont így megfordult.

Az utolsó szakaszban még több gól esett. Kiss Csaba bombája már két hazai gól után született. Farkas Kristóf és Horváth Zsombor egy-egy fórt értékesített. A csata ugyan már eldőlt, de azért az ellenfél még megszórta magát, mínusz 10 lett a vége (19-9).

A mérkőzés 2 fele, mintha 2 külön találkozó lett volna. Az első két negyedben egy erős, összeszedett csapat volt a vízben, még ha voltak is hibák, amiket az ellenfél kíméletlenül kihasznált. A nagyszünet után azonban már egy fejben és fizikailag is fáradt együttes küzdött a túlélésért.

Szombaton a KSI ellen újra bizonyíthat a csapat.

 

Férfi OB.I., 6. forduló, 2020.09.23.

BVSC-SZVE 19-9 (4-3, 4-2, 5-1, 6-3)

V.: Rubos, Berki

 

BVSC:

Szakonyi – Ágh 1, Mészáros Cs. 1, Gyárfás 2, Pásztor 3, Sugár, Nagy. Cs.: Czigány 2, Csapó 4, Irmes 3, Batizi, Kovács, Mészáros M. 3. Edző: Szűcs Levente

 

Szeged:

Katona – Sánta, Kürti 3, Tóth Gy., Kiss Cs. 2, Horváth Zs. 1, Farkas K. 1. Cs.: Magony – Börcsök, Lakatos, Baj, Boros 2, Horváth V., Szporny. Edző: dr. Szabó Zoltán

 

Gól emberelőnyből: 9/7 és 13/4 (egy-egy kettős előny)

Ötméteres: 2/2 és 1/1

Kipontozódott: Batizi, Mészáros Cs., Gyárfás

 

- KissCsabi.hu -