Facebook

Ma123
Tegnap150
A héten862
A hónapban1170
Összesen325849

 

A címben idézett szavakat Faragó Tamás intézte a szegedi játékosok felé a lefújás után. Az elmaradt első forduló, majd a Fradi elleni tisztes helytállás után a Vasas vendége volt a Szegedi férfi vízilabda csapat. Erős első negyedet követően határozottan úgy tűnt, hogy állandósul a 2-3 gólos különbség a piros-kékek javára. Az utolsó negyedben azonban rá tudtak tenni még egy lapáttal Kiss Csabáék és két perccel a vége előtt egyenlíteni is sikerült. A végén azonban nem sikerült élni a lehetőséggel, így bár nem sokon múlt, de mégis az angyalföldieknél maradt mind 3 pont.

 

Vasas-Szeged 9-8

 

A vírushelyzet miatt egy nappal a bajnoki forduló előtt a Komjádi Uszoda üzemeltetése úgy döntött, hogy mostantól zártkapus meccseket rendeznek a létesítményben. Ennek megfelelően nagyon családias környezetben kezdődött a találkozó.

A hatodik percig kifejezetten szoros volt a találkozó. Sánta Dániel centerből sorra szállította a kiállításokat. Viszont Bátori Bencét nem tudta tartani Szabó Zoltán csapata, 8 perc alatt háromszor is betalált. Így az első szünetben már 2 góllal vezetett az ellenfél (4-2).

A második játékrészben összesen egy gól esett, az ellenfél oldalán (5-2). Ennek ellenére kicsit sem volt eseménytelen ez a negyed sem. Molnár Dávid több védést is bemutatott – végül a teljes meccsen nagyszerű, 50%-os védési mutatóval zárt. A centerek sokat küzdöttek középen. A fiatalok közül Lakatos Soma egy kifejezetten szép labdaszerzést is bemutatott: Bátori Bence elől megelőző szereléssel emelte le a labdát.

A harmadik negyed számszerű eredménye már a Szeged felé billent, hiszen ezt a 8 percet 3-2-re a csongrádiak nyerték, de ez még mindig kétgólos hátrányt jelentett. A számokon túl azonban több említésre méltó esemény is történt. Az OB. I.-ben frissen bemutatkozott Leinweber Olivérnek ezúton is gratulálunk. A szegedi utánpótlás tehetsége első meccsén már kapura lövéssel is megpróbálkozott. A meccs talán legszebb akcióját negyed 6. percében a Szeged vezette. Rosszkéz szélről Kiss Csaba a rövid fánál kiemelkedő Sánta Dániel kezére tette oda a labdát. Ilyenkor általában lövés szokott következni, de az immár újra szegedi színekben szereplő remek center lapot húzott 19-re és tovább tette a hosszú fához, Horváth Zsombornak. Innen jött tehát a húzás, erre már a magyar bajnokság egyik legjobb hálóőre, Branislav Mitrovic sem számított. Az utolsó szünet előtt azonban még mindig Vad Lajos együttesénél volt az előny (7-5).

Az utolsó szakaszban Bátori már az 5. találatát szerezte, de ezután szegedi varázslat következett. Kiss Csaba varázspasszát Sánta Dani váltotta gólra. Ez is szépségdíjas akció volt, szinte mint a Horváth Zsomborra közös produkciójuk. A szegedi 6-os és 2-es párosa remekül megérti egymást szárazon és vízen egyaránt, minden bizonnyal sok szép jelenetet látunk még tőlük. Kürti Dominik büntetője egészen komoly reményeket csillanthatott volna meg, ám Mitrovic klasszisa kijött, a csodára még várni kellett. Végül mégiscsak a másik egri szerzemény gólja jelentette a felzárkózást. Egy gólra jött fel a Szeged kevesebb, mint 3 perccel a lefújás előtt. A végig remekül játszó Sánta Dani egyenlítő góljánál már talpon volt a kispad. Azonban még 2 perc hátra volt a csoda beteljesüléséig. Több lehetősége is volt a csapatnak, de utoljára mégis a Vasas és Simon Henrik nevetett (9-8).

Összességében a védekezés elég jól működött, inkább támadásban voltak kisebb mezőnyhibák. Kell-e nagyobb szakmai elismerés egy ilyen találkozó után, mint hogy a magyar póló egyik legnagyobb legendája, Faragó Tamás gratulált a csapatnak a mérkőzésen mutatott szép, tisztességes vízilabdáért.

Erre a teljesítményre feltétlenül lehet építeni. A magabiztosabb végjáték is egész biztos érkezik majd a több meccsrutinnal.

A következő fordulóban a KSI lesz az ellenfél szeptember 12-én, szombaton.

OB. I., 3. forduló

 

A-HÍD-VasasPlaket - Szegedi VE 9-8 (4-2, 1-0, 2-3, 2-3)

V.: Petik A., Sándor P.

 

Vasas:

Mitrovic - Brguljan, Vadovics 1, Szatmári 1, Simon 1, Bátori 5, Takács. Cs.: Bóbis B. 1, Sélley-Rauscher, Sipos. Edző: Vad Lajos

 

Szeged:

Molnár D. - Kürti 1, Tóth Gy. 1, Kiss Cs. 1, Palotás 1, Horváth Zs. 1, Baj. Cs.: Sánta 2, Börcsök, Lakatos, Leinweber, Mekkel, Farkas K. 1. Edző: dr. Szabó Zoltán

 

Gól emberelőnyből: 9/3 és 9/4

Ötméteres: 4/4 és 1/0

Kipontozódott: Sélley-Rauscher, Takács, illetve Horváth Zs., Mekkel

Sárga lap: dr. SZabó Zoltán

 

- KissCsabi.hu -