Vörösbor vérnyomás, A vörösbor jótékony hatása a vérnyomásra

vörösbor vérnyomás

A vörösbor szívre gyakorolt hatása Szerző: MTI Temérdek tapasztalat és vörösbor vérnyomás tudományos megfigyelés adatai gyűltek össze a mérsékelt- és nagyfokú alkoholfogyasztás egészségügyi hatásaival kapcsolatban, de kis mennyiségű bor megivására vonatkozólag eddig gondos vizsgálat nem történt.

vörösbor vérnyomás terhességi cukorbetegség és magas vérnyomás

Olasz kutatók a vörösbor szívre gyakorolt hatását vizsgálták igen kis mennyiség vörösbor vérnyomás után. Az orvosi szakirodalomban számos vizsgálat eredményei igazolták, hogy az alkohol, kiváltképp a vörösbor rendszeres, de mérsékelt fogyasztása hosszú távon szívet védő hatású, ahogy azt a francia és az olasz konyha, a mind többet ajánlott mediterrán étrend eredményei bizonyítják.

Hirdetés Nemrég hatalmas amerikai tanulmány igazolta, hogy azok a nők, akik a mediterrán konyha szokásait hűségesen követik, ritkábban fejezik be életüket hirtelen szívhalállal, mint vörösbor vérnyomás, akik ezzel nem törődnek.

vörösbor vérnyomás mennyi vizet kell inni magas vérnyomás esetén

Sienna városának orvosegyetemén Matteo Cameli és munkatársai azt vizsgálták, hogy igen kevés helyi vörösbor megivása hogyan és milyen mértékben befolyásolja egészséges emberek szívműködését.

Átlagosan 25 éves önkénteseket toboroztak a mini tanulmányhoz, a 64 résztvevőből 29 volt nő. A vizsgálati alanyok csak alkalomszerűen ittak szeszt.

vörösbor vérnyomás magas vérnyomás és ödéma

A szívműködés és vérnyomás alakulása A vizsgálatban megivott vörösbor testsúlykilónként fél milligramm alkoholnak felelt meg, a kontroll napon ugyanolyan mennyiségű vörösbor vérnyomás fogyasztottak. A vizsgálat újdonsága volt az is, hogy a szív mindkét kamrájának a működését különleges ultrahangtechnikával mérték.

vörösbor vérnyomás magas vérnyomás vagy magas vérnyomás különbség

A vizsgálat meglepő eredménye az volt, hogy az igen kis alkoholmennyiség másképp befolyásolta a szívpumpa két részének a teljesítményét. A valamennyi sejtünket oxigénben dús vérrel ellátó bal szívkamrának az összehúzódási képessége százalékkal csökkent, a vért a tüdőbe továbbító jobb szívkamra viszont mérhetően erélyesebben működött.

A vörösbor magas vérnyomás elleni előnyeiről

A vérnyomás t már ez a kevés alkohol is vörösbor vérnyomás. Minden szakértő hangsúlyozza, hogy az eredmények klinikai jelentősége nem tisztázott: itt további vizsgálatokra van szükség.

vörösbor vérnyomás aritmia tachycardia magas vérnyomás

Mediterrán vörösbor vérnyomás Egységes mediterrán étrend voltaképp nincs: a fogalom ma használt értelmezése leginkább a Kréta szigetén szokásos étkezésnek felel meg. Évtizedekkel vörösbor vérnyomás ott végeztek vörösbor vérnyomás vizsgálatokat a szív- és érrendszeri vörösbor vérnyomás, illetve a helyi diéta összefüggéséről, aminek során általános tanulságokat vontak le.

:) A vérnyomás csökkentése egy légzési technika segítségével. Bhaktipád Dász

Lehet, hogy érdekel