Korszerű vérnyomáscsökkentők. Új kombinált készítmény a magas vérnyomás kezelésére

Mit kell tudni a vérnyomáscsökkentőkről? - kisscsabi.hu
Nem veszélytelen az új vagy emelt adagú vérnyomáscsökkentő Melyik hatástani csoportba sorolt vérnyomáscsökkentő hatóanyagok bizonyulnak a leghatékonyabbnak? Melyik hatóanyagcsoportra jellemző a legnagyobb fokú tolerálhatóság? Mi minősüljön első vonalbeli szernek? Egy nemrégiben publikált közlemény és egy — több mint hipertóniás beteg bevonásával készült — meta-analízis könnyíti meg a korszerű vérnyomáscsökkentők, írja a PharmaOnline.

Alapvető hatása, hogy korszerű vérnyomáscsökkentők, azaz a vesében gátolja a víz visszaszívódását, ezáltal bevétele után több vizelet ürül, és ez többféle kóros állapot, például a szívelégtelenség kezelésében korszerű vérnyomáscsökkentők korszerű vérnyomáscsökkentők szerepet. Az is kiderült, hogy kis adagban több korszerű vérnyomáscsökkentők csökkenti a vérnyomást és mind gyakrabban alkalmazták a leggyakoribb szív- és érrendszeri betegség kezelésére is.

korszerű vérnyomáscsökkentők

Ez azért igen fontos, mert minden harmadik-negyedik felnőttnek lesz kórosan emelkedett vérnyomása, ez pedig korszerű vérnyomáscsökkentők szélütés legnagyobb kockázati tényezője, de súlyos rizikófaktor a szívroham szempontjából is. Nagy adagok alkalmazása esetén sokféle mellékhatás is jelentkezett, ezért csak kis dózisokat használtak.

Időközben számos, a vérnyomást más hatás útján csökkentő gyógyszer is korszerű vérnyomáscsökkentők, amelyek még hatékonyabbnak bizonyultak.

Létezik azonban egy sok tudományos vitát is eldöntő tény: a HCTZ időközben filléres készítmény lett az új gyógyszerekhez képest. Ennek megfelelően, bizonyos vizsgálatokkal is alátámasztva az amerikai kezelési irányelvek hangsúlyozták, hogy a magas vérnyomás csökkentésének első, legfőbb gyógyszere a HCTZ.

Vérnyomás vs vércukor.

Csak ban az amerikai orvosok millió HCTZ-receptet írtak fel. Franz Messerli professzor, a New York-i St. Luke's-Roosevelt kórház szakembere, aki maga is évtizedek óta legtöbb betegének ezt a vérnyomáscsökkentőt rendelte, mégis kételkedni kezdett.

korszerű vérnyomáscsökkentők

Most 19 korszerű vérnyomáscsökkentők eredményeit összegezte, melyek a világ szakirodalmában már megjelentek és a HCTZ vérnyomáscsökkentő hatását másféle vérnyomáscsökkentőkkel hasonlították össze.

A Hgmm-ben megadott vérnyomás a HCTZ adására 6,5 egységnyit csökkent, míg három, másik gyógyszer egységnyivel vitte lejjebb a vérnyomást. Ráadásul a HCTZ az igen fontos éjszakai-hajnali vérnyomás-emelkedést nem gátolta. A HCTZ gyógyszerkombinációban továbbra is korszerű vérnyomáscsökkentők tényező, de a szakemberek körében elindult vita alapján a magas vérnyomás kezelésének irányelvei várhatóan megváltoznak.

Cukorbetegség[ szerkesztés ] A 2-es típusú nem inzulinfüggő cukorbetegek esetén a hipertónia kezelését nem gyógyszerekkel ajánlott kezdeni, hanem életmód-rendezéssel: a testsúly és a sóbevitel lehetséges csökkentése akár önmagában elegendő lehet pl. Veseműködési zavarok nefropátia [ szerkesztés ] A vese védelme alapvetően fontos, mert a magas vérnyomásos betegek többsége szenvedhetett valamilyen szintű vesekárosodást. Agyi keringési zavarok[ szerkesztés ] Idős kor[ szerkesztés ] Az erek főként artériák fala a meszesedés révén egyre merevebbé válik, jellemző a már említett izolált szisztolés hipertónia, tehát csak a szisztolés kilökési vérnyomásérték magas.

Messerli professzor vizsgálatának eredményeit az Amerikai Kardiológus Társaság lapja közölte. Forrás: MTI.

korszerű vérnyomáscsökkentők

Lehet, hogy érdekel