Facebook

Ma31
Tegnap406
A héten437
A hónapban437
Összesen225829

A bajnokság 2. fordulójában a Ferencváros volt az AVUS ellenfele idegenben. A meccs egyértelmű esélyesei a zöld-fehérek voltak, ennek megfelelő eredmény is született. Matajsz Márk együttese a tőle elvárható módon helyt állt, ez ma 13 gólos vereségre jó. Ezt kell elfogadni, ennek a csapatnak nem a végső győzelemre is esélyes Fradit kell legyőzni. A csapat minden dicséretet megérdemel, mert nem feltett kézzel ment a csatába és a nagy különbség ellenére végig volt tartása.

FTC-AVUS 18-5

 

A Szombathely ezen az estén több játékosát is nélkülözve állt fel. Ahogyan Matajsz Márk előzetesen jelezte Kutasi Rómeo beteg, Garancsy András sérült. Kiss Csaba pihenőt kapott, de elkísérte a csapatot és a kispadról segítette a társakat. Polovic Krisztián végül vállalta a játékot.

A Fradi esélyeshez méltón kezdett. Már rögtön az elején elhúzott. A szombathelyi támadások eleinte haloványok voltak. Védekezésben is nagyon nehéz dolguk volt Basaráéknak, hiszen majd minden poszton világsztárokat kellett őrizni. Igaz, sok gólt lőtt az ellenfél, de időnként azért sikerült meglepni a rutinosabb támadókat. A 3. percben például Horváth Alex fejjel védte Sedlmayer lövését, ezzel megadva az alaphangot a további remek teljesítményének. Másfél perccel később ugyanis Jansik Szilárd ziccerét is magabiztosan hárította. A 6. percben Baj Marcell emberhátrányban halászott le egy beadást – megmentve csapatát egy ziccertől. Még fél perc sem telt el, Takács Krisztián szemtelenül szerelte Manhercz Krisztiánt. A mozdulat szépségéből semmit sem vont le az a tény, hogy végül aztán kiállították. Horváth Alex Varga Dénes lövését is megfogta. Másfél perccel a negyed vége előtt Ivan Basara engedett el egy csalafinta lapos, kicsit meg is csavart lövést – nagy kár, hogy Vogel odaért, mert egyébként szépségdíjas gól lett volna. Az AVUS első gólját Hajmási András szerezte a csapat nagy örömére az első szünet előtti utolsó percben (4-1). A dudaszó előtti másodpercekre még jutott egy szép labdaszerzés: Polovic Varga Dániel elől kapta le a passzt.

A második negyed volt az egyetlen olyan szakasza a játéknak, amikor egynél többször sikerült bevenni a zöld-fehérek kapuját. A játékrész közepén Baj Marcell csodálatos csavart lőtt centerből, Varga Dániellel a nyakában (6-2). Három perccel később Ekler Bendegúz átlövésből bombázott a hazaiak hálójába – Jaksic maradt le róla a blokkal (8-3).

A nagyszünet után Kovács Barnabás állt be a kapuba és ő sem vallott szégyent. Két perc telt csak el a negyedből, amikor a világ jelenlegi egyik legjobb játékosának a lövését hárította – Varga Dénes lökete tartott épp a kapuja felé. Fél perc elteltével a védő nélkül a kapuja elé érkező Manhercz Krisztián ziccerét is megfogta. A harmadik negyed derekán végre Ivan Basara is lövőhelyzetbe került és el is suvasztott egy gólt (12-4). Az AVUS nyolcasa nagyon megérdemelte már, hogy feliratkozhasson a góllövő listára. Az egész mérkőzésen nagyszerűen játszott, igazi vezére volt a csapatnak. Nem sokkal később Cvetic és Galambos remekül szereltek a centeren, Kovács Barnabás pedig összeszedte a labdát. Kurucz Barnabás igen szemfüles volt Német Toni szabálytalanságánál. Szabaddobásból ügyesen szerzett 20 másodperc kényszerpihenőt a Fradi centerének. Az utolsó szünetre hívó dudaszó előtt Kovács Barnabás még védett egy hatalmasat – ezúttal Jaksic szabaddobását tessékelte a kapuján kívülre.

Az utolsó játékrészben azért már a fáradtság jelei kezdtek mutatkozni a csapaton. A szintén sokat dolgozó Ukumanov is elővezetett egy remekbe szabott labdaszerzést a negyed elején. Nemsokára Jaksic vezette a labdát a vendégek kapujára, de Kovács Barnabás óriási bravúrt mutatott be azzal, hogy ezt is megfogta. Doma védekezett jól bekkben, majd Kovácsnak ismét Jaksic lövését kellett kipaterolnia a kapuból. A Szombathely újabb és egyben utolsó gólját ismét csak Ivan Basara szerezte. Baj Marcell ötméterest harcolt ki, most viszont Vogel brillírozott a hazai kapuban, amikor védte Basara büntetőjét. Galambos Gergely levarázsolta Német kezéről a játékszert. A meccs vége felé még láthattunk egy szép akciót: Cvetic varázsolta Baj kezére a labdát, kapura is tudott vele fordulni centerben, de egy kicsit már kiszorított helyzetből lőtt, Vogel védett.

Összességében a csapat jó teljesítményt nyújtott. Egyelőre nincsenek egy súlycsoportban az élmezőnnyel, de a mutatott játék határozottan bíztató volt.

A következő fordulóban a Szőnyi útra látogat majd az AVUS. Itt sem ők lesznek az esélyesek, de lényegesen kisebb arányú különbségre lehet számítani.

 

E-ON Férfi OB.I., A csoport, 2. forduló

 

FTC PQS Waterpolo – AVUS 18-5 (4-1, 5-2, 4-1, 5-1)

V.: Mucskai, Molnár

FTC: Vogel S. – Sedlmayer 3, Vámos 4, Szirányi, Jaksic 2, Varga Dénes 2, Jansik Sz. 2. Cs.: Gál 1, Manhercz K. 3, Varga Dániel 1, Német T. Edző: Varga Zsolt

AVUS: Horváth A. – Ekler B. 1, Takács K., Baj 1, Ukumanov, Galambos, Hajmási 1. Cs.: Kovács B. - Cvetic, Polovic, Doma, Basara 2, Baranyai, Kurucz. Edző: Matajsz Márk

Gól emberelőnyből: 11/6 és 5/1

Ötméteres: - és 1/0

Kipontozódott: Takács K. (28. p.)

 

- KissCsabi.hu -