Facebook

Ma8
Tegnap406
A héten414
A hónapban414
Összesen225806

Fotó: Kaposvári VK facebook oldala

Az AVUS együttese Kaposváron szerepelt a hétvégén a BENU Férfi Magyar Kupa selejtezőjében. Az ellenfél a házigazda Kaposváron kívül a jelentpsen átalakult Szeged és a tovább erősödött FTC együttesei voltak. Volt esély a továbbjutásra, de ez végül nem sikerült. A csapat tisztességgel helytállt: egy döntetlennel és két vereséggel fejezte be a kupaszereplést. Matajsz Márk a klub honlapjának elmondta, hogy a három találkozó jól szolgálta a felkészülést a hamarosan rajtoló bajnokságra.

AVUS-Szeged 9-9

AVUS-FTC 3-22

Kaposvár-AVUS 9-6

A Magyar Kupa kaposvári selejtezőkörében az AVUS pont azzal a Szegeddel kezdett, amely ellen a legnagyobb esélye lehetett megszerezni a győzelmet. A találkozó nagy csatát hozott. Az első félidőben Kiss Csabáéknak ment jobban a szekér, a másodikban viszont a Szegednek jött ki jobban a lépés, de a végére mégis csak be kellett érnie mindkét félnek 1-1 ponttal. Ezzel az eredménnyel egyik együttes sem lehetett elégedett, hiszen azt biztosra lehetett venni, hogy a Ferencváros mindkettőjüket könnyedén legyőzi majd. Így pedig annak, aki akart még keresni valamit a Kupában csak a győzelem volt elfogadható a Kaposvár ellen. A hazaiak csapata pedig több rutinos és jó játékossal rendelkező, jó fizikumú, nehéz ellenfél.

BENU Férfi Magyar Kupa, selejtező, 1. mérkőzés

AVUS – ContiTech Szeged 9-9 (3-2, 3-2, 2-3, 1-2)

V.: Marjay, Tóth I.

AVUS: Horváth A. – Takács K., Kiss Cs. 1, Baj, Basara 5, Garancsy, Hajmási. Cs.: Cvetic, Polovic, ekler 1, Kutasi 1, Kurusz. Edző: Matajsz Márk

Szeged: Molnár D. – Baróthy, Berki 1, Sikter, Irmes 3, Korbán 1, Leposa. Cs.: Zsigri, Mickic, Mekkel, Szilvasán 1, Fodor, Farkas 3. Edző: Varga Péter

Gól emberelőnyből: 8/2 és 11/4

Ötméteres: 3/2 és 1/1

Kipontozódott: Cvetic (27. p.), illetve Baróthy (28. p.)

 

 

A második összecsapás sajnos az a kategória volt, amit kötelező lejátszani, de mindenki tudta mi lesz a vége. A legnagyobb élményt az jelenthette, hogy Matajsz Márk fiatal játékosai ízelítőt kaphattak abból, milyen érzés világsztárok ellen játszani. Ennek megfelelően is állt oda a Szombathely a feladathoz. Kiss Csabát például nem nevezték a találkozóra.

BENU Férfi Magyar Kupa, selejtező, 2. mérkőzés

AVUS  - FTC PQS Waterpolo 3-22 (0-2, 1-7, 0-6, 2-7)

V.: Bereczki, Tóth I.

AVUS: Kovács B. – Cvetic 1, Polovic, Ekler, Kutasi, Garancsy 1, Hajmási. Cs.: Takács K., Baj, Basara, Baranyai 1, Kurucz. Edző: Matajsz Márk

FTC: Gárdonyi – Madaras, Szirányi, Varga Dániel 2, Varga Dénes 5, Jansik Sz. 2, S. Mitrovic 2. Cs.: Sedlmayer 1, Vámos 3, Nikic 2, Jaksic 4, Német 1. Edző: Varga Zsolt

Gól emberelőnyből: 6/1 és 9/5

Ötméteres: - és 1/1

 

A legfontosabb mérkőzés végül az utolsó, a házigazda elleni ki-ki találkozó lett. Remekül játszott a fiatal szombathelyi együttes. Az eredményből is látszuk, hogy mindkét csapat biztonsági játékra törekedett, hiszen minden résztvevő pontosan tisztában volt azzal a nem elhanyagolható ténnyel, hogy ennek a mérkőzésnek a győztese léphet tovább a legjobb nyolc közé. Helyesebben Kiss Csabáknak mindenképpen győzelem kellett, míg a Kaposvárnak a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz.

Az első negyed végén még AVUS vezetést láthattunk az eredményjelzőn, ami vélhetően meglepte a Kaposvárt.

 

 

Sajnos ezt követően Szécsi Zoltán együttese meglódult és egy 4-0-s második nyolc perccel abszolút átvette az irányítást. Matajsz Márk csapatát mindenképp dicséret illeti, hiszen nem adta fel a harcot. Annak ellenére, hogy Ivan Basara is külön őrzőt kapott, Kiss Csabát pedig egész mérkőzésen a nagyon rutinos Varga Zsolt fogta, akivel éveken keresztül vállvetve küzdöttek előbb Egerben, majd egy rövidebb ideig Szegeden is. Persze mindketten hozzátették azért a magukét a csapat teljesítményéhez – Kiss Csaba egészen szenzációs bejátszásokkal és időnként 1-1 elleni akciókkal is jelentkezett, de mégis a többiekre nagyobb feladat hárult. A félidőben tehát 3 góllal a Kaposvár vezetett.

A legnagyobb csatát talán a harmadik játékrész hozta, amikor szinte végig úgy tűnt, hogy gól nélkül mennek majd utolsó szünetre a csapatok. De nem sokkal a negyed vége előtt pont a Szombathelynek sikerült begyötörnie egy gólt, ezzel közelebb araszolva ellenfeléhez.

Az utolsó negyed hazai büntetővel kezdődött, amivel ismét 3 gól lett közte. Szerencsére sikerült elég gyors egymásutánban két AVUS gólt is szerezni. Ezt követően perceken keresztül megvolt az egyenlítés lehetősége. Kiss Csabák utolsó erőtartalékukat mozgósították, de csak nem akart sikerülni az a fránya találat. A végére aztán még egy utolsó ráztak magukon Varga Zsolték és még kétszer eredményesek voltak, így végül maradt a közte 3. Ez azonban sokkal nagyobb különbség, mint ami a játék képe alapján ma volt a két csapat között.

BENU Férfi Magyar Kupa, selejtező, 3. mérkőzés

Kaposvári VK – AVUS 9-6 (1-2, 4-0, 0-1, 4-3)

V.: Fodor, Csanádi

A Kaposvár gólszerzői: Vindisch, Varga Zs., Palotás D. 2-2; Dobos, Juhász Szelei, Lukács Á. B. 1-1.

Az AVUS góllövői: Kutasi, Ekler 2-2; Baj, Polovic 1-1.

Gól emberelőnyből: 7/2 és 7/1

Ötméteres: 2/2 és -

 

Fotók: A Kaposvári VK facebook oldala

 

- KissCsabi.hu -