Facebook

Ma10
Tegnap406
A héten416
A hónapban416
Összesen225808

Talán nem túlzás állítani, hogy a szezon egyik szenzációja lehet igazolás szempontjából a hír, hogy a tősgyökeres szegedi Kiss Csaba 7 év után átteszi székhelyét Szombathelyre.

 Az Olaszországból hazatérő klasszis 2010-ben igazolt haza szülővárosába Szegedre, és mindenki azt gondolta, hogy vélhetően már itt is fogja befejezni pályafutását. A sors azonban úgy hozta, hogy 7 év után úgy döntött, mégis inkább új kalandot keres a friss OB. 1/B. győztes, így az elsőosztályba feljutott szombathelyi Aligátoroknál. Persze ez azért nem teljesen a véletlen műve, hiszen az AVUS (Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület) vezetőedzője az a Matajsz Márk, akivel nem csak hosszú éveken át játszott egy csapatban, hanem egyúttal jó barátságot is ápol a még mindig remek formában lévő szélső.

A szombathelyi együttes honlapja történelmi jelentőségűnek nevezi az AVUS sikerét, hiszen a fiatal, utánpótlás korú játékosokból álló csapat első ízben vívta ki a legjobbak között való szereplés jogát. A vezetőedző továbbra is elsősorban a saját nevelésű játékosokra számít, de az OB. 1-es szereplés megkövetel némi erősítést is, hiszen a legjobbak között kell helytállni. Az erősítések egyikeként érkezik a vasi megyeszékhelyre Kiss Csaba, akire nem csak gólszerzésben, hanem játékszervezésben is egészen biztosan számít a tréner. A fiatalok pedig rengeteget tanulhatnak tőle nem csak szakmailag, de hozzáállásban, küzdeni tudásban, ennek a csodás játéknak a szeretetében is mindig az élen járt valamennyi eddigi csapatában is. Ha bárkinek is megfordult volna a fejében, szó sincs levezetésről. A korábbi sokszoros válogatott szélső legfőbb célja, hogy az elit csapatok között is jó eredményhez segítse a fiatal szombathelyi együttest. Ehhez pedig minden feltétel adott. 

Az aktív játék mellett természetesen itt is kap majd szerepet az utánpótlás nevelésben is. 

 

 

Az új kezdet egyben mindig valaminek a végét is jelenti. A 7 idény alatt több edző és számos játékos is megfordult a szegedi csapatban, épp Kiss Csaba személye jelentette az egyik állandóságot. Olyannyira, hogy ezalatt az idő alatt a Szeged valamennyi hivatalos mérkőzésén sapkát húzott, egyetlen egyszer sem hiányzott. Abban is nagyjából biztosak lehettünk minden szezon elején, hogy a 6-os sapka alatt mindig az ismerős arcot, mindig a megszokott elszánt tekintetet látjuk. És nem csak az ismerős arcot, de az ismerős lendületet, mozdulatokat, az ismerős lövéseket és gólokat, gólpasszokat. Most másodszor is eljött a szegedi búcsú ideje. Először felnőtt karrierje elején, 1998-ban indult el szülővárosából szerencsét próbálni, most, 19 évvel később ismét egy másik városban várnak rá új kihívások.

A sok ismerős dolog mellett búcsúzóul megmutatjuk a talán kevésbé ismert számokat:

7 szezon – 310 hivatalos mérkőzés – 440 gól

 A legfontosabb versenyek mutatói a hét év alatt:

 OB. 1., országos bajnokság: 198 mérkőzés / 275 gól

Magyar Kupa: 38 mérkőzés / 60 gól

Euroliga: 39 mérkőzés / 46 gól

LEN Kupa: 13 mérkőzés / 19 gól

 

 - KissCsabi.hu -