Facebook

Ma163
Tegnap85
A héten310
A hónapban3289
Összesen16633

A 2017-es év utolsó OB. I.-es meccsén a Ferencváros volt az AVUS ellenfele Szombathelyen. Reális esélye nem volt Matajsz Márk együttesének a győzelemre, de a tisztes helytállás reménye ilyenkor is mindig él. Ezúttal Kiss Csaba és Kutasi Rómeó nem szerepelt a találkozón. Lehetőséget kapott viszont és ismét gólt is szerzett az ifjabbik Ekler fivér, Zsombor.

AVUS-FTC 8-21

A bajnokság hétközi, összességében 8. fordulójában a bajnoki címvédő Szolnokhoz látogatott az AVUS. A világ jelenlegi egyik legjobb klubcsapata ellen keveseknek adatik meg, hogy a győzelem esélyével szálljon harcba. Az AVUS számára csak az lehetett a cél, hogy a fiatal tehetségek gyakorolhassák, hogyan lehet egy kis borsot törni a világklasszis játékosok orra alá.

Szolnok-AVUS 20-8

A szezon eddigi egyik legfontosabb mérkőzése volt az AVUS számára az UVSE elleni idegenbeli találkozó. Mindenképpen győzelem kellett ahhoz, hogy Matajsz Márk együttese megszilárdítsa pozícióját az "A" csoportban. Kiss Csabáék nagyszerűen játszottak, felvették a kesztyűt, oroszlán módjára küzdött mindenki, aki vízbe ugrott. Meg is lett az eredménye. Nem volt könnyű, de a végén annál édesebb volt a győzelem íze.

UVSE - AVUS 9-11

A Szombathely együttese Debrecenbe látogatott a Bajnokság hatodik fordulójában. Kiss Csabáék Ivan Basara nélkül utaztak a Cívisvárosba. Az előjelek ellenére jól kezdték a találkozót, négy percig vezettek is. Aztán fokozatosan kijött az elsősorban fizikai különbség a két csapat között.

DVSE-AVUS 16-10

Vízilabda történelmet írt az AVUS csapat szombat este, amikor is megszerezte első győzelmét és ezzel együtt első pontjait is az első osztályban. Az első negyed második fele sokkolta a csapatot és a nézőket is, de ezt követően módszeresen és fokozatosan dolgozták le hátrányukat és fordították meg a találkozót Kiss Csabáék. A csapat most is komoly tartásról tett tanúbizonyságot, egy pillanatra sem adta fel a harcot, ahogy a közönség is töretlenül hitt a győzelemben. Mindenki megkapta méltó jutalmát.

AVUS – Kaposvár 10-8

Óriási csatában maradt végül alul a hatalmasat küzdő AVUS a Vasassal szemben. Kiss Csabáék fantasztikus játékot mutattak, de a rutinosabb fővárosi együttes jobban bírta a végjátékot és elvitte a 3 pontot Szombathelyről.

AVUS – Vasas 10-12

A szerda esti, hétközi fordulóban Budapestre látogattak Kiss Csabáék. Ha már ilyen messzire eljöttek otthonról, akkor pedig alaposan megdolgoztatták a BVSC csapatát a három pontért. Matajsz Márk együttese végig példásan küzdött. A nagyrészt kiegyensúlyozott mérkőzésen végül – ha nehezen is, de – győzött a papírforma.

BVSC-AVUS 10-8

A bajnokság 2. fordulójában a Ferencváros volt az AVUS ellenfele idegenben. A meccs egyértelmű esélyesei a zöld-fehérek voltak, ennek megfelelő eredmény is született. Matajsz Márk együttese a tőle elvárható módon helyt állt, ez ma 13 gólos vereségre jó. Ezt kell elfogadni, ennek a csapatnak nem a végső győzelemre is esélyes Fradit kell legyőzni. A csapat minden dicséretet megérdemel, mert nem feltett kézzel ment a csatába és a nagy különbség ellenére végig volt tartása.

FTC-AVUS 18-5

Szombathely első elsőosztályú mérkőzése a vártaknak megfelelően fölényes szolnoki győzelemt hozott. Ennek ellénre büszke lehet a város és a csapat, hogy ilyyen nívós ellenfelet látott vendégül és jelenlegi állapotának megfelelően tisztességgel helyt állt Matajsz Márk együttese. (Fotó: AVUS)

AVUS-Szolnok 3-23

Fotó: Kaposvári VK facebook oldala

Az AVUS együttese Kaposváron szerepelt a hétvégén a BENU Férfi Magyar Kupa selejtezőjében. Az ellenfél a házigazda Kaposváron kívül a jelentpsen átalakult Szeged és a tovább erősödött FTC együttesei voltak. Volt esély a továbbjutásra, de ez végül nem sikerült. A csapat tisztességgel helytállt: egy döntetlennel és két vereséggel fejezte be a kupaszereplést. Matajsz Márk a klub honlapjának elmondta, hogy a három találkozó jól szolgálta a felkészülést a hamarosan rajtoló bajnokságra.

AVUS-Szeged 9-9

AVUS-FTC 3-22

Kaposvár-AVUS 9-6

Talán nem túlzás állítani, hogy a szezon egyik szenzációja lehet igazolás szempontjából a hír, hogy a tősgyökeres szegedi Kiss Csaba 7 év után átteszi székhelyét Szombathelyre.