Facebook

Ma71
Tegnap120
A héten1527
A hónapban6544
Összesen256517

Ezzel a kis összefoglalóval és egy fotóösszeállítással hivatalosan is búcsút veszünk az elmúlt 7 szezontól, Szegedtől. Sok szép élményt hagyunk magunk mögött, bízunk benne, hogy e sorok olvasói is örömüket lelik majd a kissé nosztalgikusra sikerült összeállításban.

Lassan hivatalosan is kezdetét veszi a 2017/2018-as szezon, melyet Kiss Csaba már Szombathelyen fog tölteni. Új csapatával ugyan már részt vett egy felkészülési tornán, de szerencsére a hivatalos szezonkezdés előtt maradt még időnk arra, hogy bepótoljuk egy igen fontos restanciánkat, nevezetesen méltó módon elköszönjünk a szegedi klubtól, ahol sok szép évet töltöttünk el – igen, szándékos a többes szám: Csaba, a 6-os sapka, de még képletesen szólva e sorok írója is.

Majdnem pontosan 7 évvel ezelőtt történt, hogy az olaszországi légióskodás után a 6-os sapka - persze gazdájával együtt :) - hazatért szülővárosába, Szegedre. Ekkor vélhetően mindenki azt gondolta, aki elmélkedett egyáltalán ezen, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy egyszer majd, sok év múlva innen kerül a szögre az a bizonyos 6-os sapka. A sors azonban nagy játékos, úgy hozta, hogy hét esztendő után ismét egy nagy váltás következett be a még mindig remek formában lévő Kiss Csaba pályafutásában. A régi barát hívását elfogadva Szombathelyre tette át székhelyét. A rendkívül fiatal Aligátorok még csak most fognak belekóstolni az OB. I. szépségeibe, ebben – több új igazolás mellett – egészen biztosan nagy segítségükre lesz újdonsült csapattársuk. A nagyon erős szegedi kötődést ismerve egyáltalán nem biztos, hogy ez a búcsú Szegedtől végleges, de ennek ellenére egy újabb korszak lezárult, ideje számot vetni és - legalábbis - a következő viszontlátásig illően elköszönni.

2010 és 2017 között a Szeged 4 alkalommal vehetett át bajnoki bronzérmet, kétszer volt ötödik, egyszer pedig, épp a legutóbbi szezonban, hetedik helyezett az OB. I.-ben. Sajnos a tendencia leszálló ágat mutat. Eközben azért össze szorgoskodtak Kiss Csabáék 3 Magyar Kupa győzelmet is. Ami a nemzetközi szereplést illeti: az első évben Euroliga nyolcad-döntőben voltak, a következő két évben pedig Euroliga negyeddöntőig jutottak, míg a 2015/2016-os szezonban az Eurokupában az elődöntőig meneteltek.

Ha már annyit emlegettük a 6-os sapkát... Az elmúlt hét esztendőben végig hatosban játszó Kiss Csaba neve összesen 310 hivatalos mérkőzés jegyzőkönyvében szerepelt és összesen 440 alkalommal volt eredményes. Ha kíváncsiak vagyunk a versenysorozatonkénti bontásra, akkor az eképp fest:

 

 

Mérk.

Gól

OB.I.

198

275

MK

38

60

Euroliga

39

46

LEN (Eurokupa)

13

19

Egyéb

22

40

Összesen

310

440

 

Ezek persze csak a puszta számok. Számos örömteli pillanat, mosoly, poénos odaszólás rejtőzik ezek mögött a számok mögött, ahogyan megszámlálhatatlanul sok leúszott kilométer, megemelt kilogramm, legördült verejtékcsepp kísérte a rengeteg munkát. Persze nem lehet minden mindig fenékig tejfel, időnként azért vegyült az örömbe üröm is. Szinte lehetetlen lenne egy ilyen összefoglalóban minden emlékezetes pillanatnak emléket állítani. Azért mi megkíséreltük, igaz nem betűk, hanem képek segítségével. Jóval több, mint 5000 fotóból igyekeztünk kiválogatni olyan pillanatokat (természetesen a teljesség igénye nélkül), amelyek segítségével most búcsút intünk a második szegedi korszaknak. A fotóösszeállítás az alábbi linkre kattintva nyílik meg:

 

Szeged 2010-2017

- KissCsabi.hu -