Facebook

Ma67
Tegnap120
A héten1523
A hónapban6540
Összesen256513

A hetedik helyért vívott párharc első összecsapásán a csalódott Szeged mérte össze erejét azzal a Vasassal, amely számos sérültet nélkülözni kénytelen a szezon végén. Kiss Csabáék rendkívül határozottan kezdtek, három negyeden keresztül folyamatos nyomás alatt tartották az ellenfelet. Az utolsó negyedre kissé kiengedtek, de ezzel együtt rendkívül magabiztos győzelmet arattak.

Szeged-Vasas 11-7

Lekerült végre a szegedi sátor, de az időjárás nem volt túl kegyes a szezon jó eséllyel utolsó hazai meccséhez. Habár minden nézőpont kérdése: lehetett volna rosszabb is. Mondjuk, ha zuhog az eső is, vagy ha ezt sem húzza be a Szeged. De behúzta. Igaz, sok néző nem vállalkozott arra, hogy előveszi a téli kabátját, aki viszont megtette az egy jól játszó magabiztos Szegedet láthatott a Vasas ellen.

Varga Péter ezúttal sem számíthatott Manhercz Krisztiánra és Ivan Basarára sem. Ugyanakkor a Vasasnak is több hiányzója van, de a legnagyobb érvágás kétségkívül Babay Árpád hiánya volt.

Az első 3 játékrészt nagy különbséggel hozták Kiss Csabáék. Jól működött a védekezés, Meixner is jó napot fogott ki. Kiss Csaba gólja és gólpassza mellett szokás szerint nagyszerűen vezényelt a vízben. Illés Sándor remekelt, de Nagy Márton és Sedlmayer Tamás is gólerős volt. A két center, Sánta Dániel és Milos Vukicevic szállította a kiállításokat. Röviden összefoglalva most minden jól működött, miközben Földi László együttese a meccs nagy részében nem találta saját magát. 24 perc alatt összesen 3 alkalommal szereztek gólt a piros-kékek.

Az utolsó negyedben aztán az ellenfélnek is volt sikerélménye, ám ez csak arra volt elég, hogy valamennyit csökkentsen a különbségen.

A Szeged lezárná a párharcot szerdán a Tüske Uszodában, de a az angyalföldiek biztos meg fogják próbálni kiegyenlíteni az állást.

E-ON Férfi OB. 1., helyosztó a 7-8. helyért, 1. mérkőzés

ContiTech Szeged Diapolo – VasasPlaket 11-7 (4-1, 2-1, 4-1, 1-4)

V.: Csanádi, Homonnai

Szeged: Meixner – Sánta 1, Sedlmayer 2, Kiss Cs. 1, Manhercz Á. 1, Chilkó 2, Illés 3 (1/1). Cs.: Pellei, Zsigri, Vukicevic 1, Börcsök, Szepes, Nagy M. 2. Edző: Varga Péter

Vasas: Jónás – Bóbis 1, Mészáros 1, Lindhout 1, Njegovan, Takács 1, Steinmetz Á. Cs.: Bencz 1, Koopman, Böröczky, Simon H., Marnitz G. 2. Edző: Földi László

Gól emberelőnyből: 12/3 és 5/1

Ötméteres: 1/1 és 1/1

Kiállítva – cserével végleg: Takács (32. p.)

 

Sárga lap: Földi László (12. p.)

 

- KissCsabi.hu -