Facebook

Ma59
Tegnap120
A héten1515
A hónapban6532
Összesen256505

A heti fordulóban a BVSC-vel csatázott a Szeged. Kiss Csabáék előtt szinte lehetetlen feladat állt: egymás után háromszor kellett volna legyőzni a Vasutasokat ahhoz, hogy az évközi bakik ellenére az 5.helyért játszhassanak. Sajnos azonban nem sikerült a bravúr.

BVSC-Szeged 14-9

Az semmiképpen nem volt jó hír, hogy nem csak a már hetek óta hiányzó Ivan Basarát nélkülözte a csapat, hanem Manhercz Krisztiánt is. Bár ettől függetlenül még elsülhetett volna jól is. A Szegednek nem volt már mit veszítenie. Ha sikerült volna a bravúr, akkor a mennybe ment volna a csapat, de mivel ez nem volt reális elvárás, így mondhatjuk, hogy teljesült a papírforma.

Azért ne higgyük, hogy feltett kézzel ment a csatába Varga Péter együttese, csak éppen nem akartak sikerülni a dolgok. A Szeged egyszer vezetett csak a mérkőzésen, azt is a legelején. Ezt követően a rémálmaink kezdtek valóra válni.

Az első negyed végén még csak két gól volt közte az ellenfél javára, ez még jobbára behozható előnynek számít vízilabdás berkekben. Ám a félidőre duplájára nőtt a különbség. a harmadik játékrész volt az egyetlen, amelyet a Szeged nyert meg, de ez is csak annyit jelentett, hogy egy góllal átmenetileg közelebb jöttek Kiss Csabáék.

Az utolsó negyedben azonban végképp megtört a csapat tartása, az utolsó pár perben kis túlzással már azt csinált a BVSC, amit akart.

A Vasutasok megérdemelten nyertek és mivel a hozott pontokkal elég volt nekik egy győzelem a párharc lezárásához ők játszhatnak az 5. helyért a Miskolc ellen. A Szeged a 7. helyért játszik majd a Vasassal. Mindkét csapatnak vannak sérültjei, így nem tudni, mire lehet számítani. Az minden esetre egészen biztos, hogy a párharc április 29-én szombaton, Szegeden kezdődik és könnyen lehet, hogy ez lesz a csapat utolsó hazai meccse a szezonban.

E-ON Férfi OB. 1., rájátszás

BVSC-Zugló – ContiTech Szeged Diapolo 14-9 (4-2, 4-2, 2-3, 4-2)

V.: Kovács Cs. T., Csanádi

BVSC: Györke – Czigány 1 (1/1), Csapó M. 2 (1/1), Török, Létay 2, Kovács P. 1, Pásztor 1. Cs.: Szabó Bence, Várnai 1, Ambrus F. 2, Sugár 1, Mátyok 2, Szabó Bendegúz 1. Edző: Szűcs Levente

Szeged: Meixner – Sánta 1, Sedlmayer, Kiss Cs. 1, Manhercz Á. 2, Chilkó 2, Illés 2. Cs.: Molnár D. – Pellei 1, Zsigri, Vukicevic, Börcsök, Nagy M. Edző: Varga Péter

Gól emberelőnyből: 8/5 és 8/3

Ötméteres: 2/2 és -

Kipontozódott: Várnai (31. p.), Török (27. p.)

Kiállítva – cserével végleg: Kiss Cs. (27. p.), Manhercz Á. (32. p.)

Sárga lap: Varga Péter (24. p.)

 

- KissCsabi.hu -