Facebook

Ma49
Tegnap120
A héten1505
A hónapban6522
Összesen256495

Nagyon kellett volna a három pont a Miskolctól a hétvégén, de úgy fest a borsodiak jobban akarták. Igen szoros, kemény meccsen az utolsó pillanatban sikerült döntetlenre menteni. A kedvezőbb párosítás a rájátszás első szakaszában sajnos ezzel elúszott.

Szeged-BVSC 12-12

A Szeged számára szinte a lét volt a tét szombat este, a Miskolc elleni találkozón. Ugyan a jelenlegi, középszakaszban kialakult helyezés még nem feltétlenül predesztinálja a végső sorrendet, de minden esetre nagyban megkönnyítheti vagy épp megnehezítheti egy csapat dolgát. A Szeged számára a legmegnyugtatóbb ellenfél talán a Vasas lett volna, ám ez már fizikailag nem volt lehetséges, hiszen ehhez az 5. helyen kellett volna zárnia Kiss Csabáéknak, ennek pedig már matematikai esélye sem volt. Azt is lehetett tudni már a mérkőzés előtt, hogy amennyiben a Szeged nem tudja legyőzni a Miskolcot és/vagy a BVSC nem tudja megverni a Vasast, akkor BVSC-Szeged párharccal folytatódik a bajnoki hajrá. Ez viszont a Szeged számára roppant kedvezőtlen variáció, mivel a Vasutasokat még nem sikerült legyőznie Varga Péter együttesének ebben a bajnoki sorozatban.

Ennek fényében vágott neki a Szeged a találkozónak. Jó ómennek tűnt, hogy Manhercz Krisztián ujjsérülése után ismét játékra jelentkezett. Ivan Basara azonban továbbra sem állhatott csapata rendelkezésére.

Vágjunk a közepébe. Az eleje mindkét oldalon döcögős volt, de ilyenkor nem reklamál az ember, hiszen, ha nem kapunk gólt az jó. Hogy nem lövünk? Az csak akkor kezd baj lenni, ha a másik csapat elkezdi. És elkezdte. Igaz, csak 6 perc elteltével, de elkezdte – rögtön egy 0-2-vel, és mindkettőt az az Alex Boven lőtte, aki jelenleg 4. helyen áll a góllövő listán. Az első negyed utolsó percében Manhercz Krisztián közbeszúrt egyet. De Bovent nem sikerült megfogni, újra betalált. Hiába volt többek között Kiss Csaba blokkja például Halek szabaddobásánál, mégis hátrányban zárta a Szeged az első negyedet.

Szinte még el sem indult a második játékrész, máris bent csücsült Boven harmadik bombája a szegedi kapuban és kétgólosra nőtt a hátrány. A következő két és fél percben feljött a Szeged. Előbb Sedlmayer volt eredményes, majd pedig Kiss Csaba játszotta meg centerben Sánta Dánielt. Kettejük attrakciójának a vége egy ötméteres lett, melyet Manhercz Krisztián helyezett el a kapuban. Túl hamar jött azonban a szegedi nyugalom, a Miskolc jött-látott-tarolt. Milicic egy percen belül két gólt lőtt, utána Jakab Dániel is betalált, így a második negyed vége felé kialakult az addigi legnagyobb különbség. A nagyszünetig szerencsére még volt hátra két perc. Kiss Csaba csodás labdával ugratta ki Manhercz Krisztiánt, ziccer lett volna, ha  nem csúszik le. Szerencsére azonban Milos Vukicevic is belekezdett a gólgyártásba, majd újra az ifjabbik Manhercz következett és feljöttek a hazaiak egyre.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Manhercz Krisztián újabb góljával ismét egyenlített Varga Péter együttese. Már megint nem sokáig tartott a mosoly a szegedi arcokon. A két hibával játszó Boven megint az ellenfélnek szerzett vezetést. Milos Vukicevichez valami olyan úton varázsolta oda a labdát Kiss Csaba, ami már-már a fizikai képtelenség határát súrolta – hacsak a labda nem tanult meg menet közben kanyarodni. Az egyébként szépségdíjas akció újabb egyenlítést ért. A Miskolc soraiból most Milicic volt egyszerűen megállíthatatlan, egymás után 4 gólt lőtt csapatának. Szerencsére azonban azért szegedi oldalról is jött válasz. Még pedig a soron következő eset egy újabb pazar Kiss Csaba passz – Milos Vukicevic akció volt – és újabb egalizálás. Ezen a ponton már nyugodtan megjegyezhetjük, hogy Kiss Csaba bámulatos játékost produkált, míg Milos Vukicevicet talán még sosem láttuk ilyen tűzzel pólózni, mióta Szegedre érkezett. Ezután következett az egyik személyes kedvenc pillanatunk a találkozón, mikor is Manhercz Krisztián révén első ízben vezetett a Szeged az este folyamán. Miközben Milicic futószalagon szállította a gólokat Sánta Dánieltől is láthattunk egy remekbe szabott centerakciót és ismét szegedi vezetést mutatott az eredményjelző.

Még hátra volt azonban 8 nagyon keménynek ígérkező perc. A szó legszorosabb értelmében – ugyanis ebben az időszakban összesen 3 cserés kiállítást osztottak ki a játékvezetők, egyet a Miskolc, kettőt a Szeged oldalán. Hiába volt azonban minden erőfeszítés, a végén szinte a csoda – és a csoda magyar hangjaként, bocsánat szerb hangjaként Milos Vukicevic mentett meg 1 pontot a 3-ból. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a folytatás szempontjából minden mindegy volt, ami nem győzelem, de így talán kicsit jobb a szánk íze.

Viszont most szinte lehetetlen feladat áll Kiss Csabáék előtt. 0-6-ről kellene kiejteni a BVSC-t, vagyis zsinórban 3-ból 3-at kell nyerni és ebből kettőt idegenben. Azért ne tegyük fel a kezünket most rögtön lemondóan, hiszen csak akkor van vége, ha már lefújták a meccset. Egy biztos: a csodához nagyobb fegyelem, erősebb koncentráció, égetőbb tűz, alázatosabb csapatmunka és kevesebb látványelem szükségeltetik. Meg lehet fogni a BVSC-t is, ezt legutóbb a Vasas is bizonyította a hétvégén. Hajrá Szeged!

E-ON Férfi OB. 1., középszakasz, 8. forduló

Contitech Szeged Diapolo – PannErgy-MVLC Miskolci Vízilabda Club 12-12 (1-2, 4-4, 5-3, 2-3)

V.: Rubos, Bene

Szeged: Meixner – Sánta 1, Pellei, Sedlmayer 2, Kiss Cs., Manhercz Á., Chilkó. Cs.: Vukicevic 4 (1/1), Manhercz K. 5 (1/1), Illés, Nagy M. Edző: Varga Péter

Miskolc: Kósik S. – Hornyák, Vadovics, Boven 4, Milicic 6, Halek, Lukács D. D. Cs.: Lukács Á. B., Miklós 1, Szabó R., Jakab 1, Misic. Edző: Dr. Sike József

Gól emberelőnyből: 13/5 és 8/2 (+1 páros kiállítás)

Ötméteres: 2/2 és 1/1

Kipontozódott: Lukács D. D. (26. p.), Boven (32. p.)

Kiállítva – cserével végleg: Manhercz Á. (29. p.), Manhercz K (32. p.)

 

Sárga lap: Varga Péter (25. p.), illetve dr. Siker József (26. p.)

 

- KissCsabi.hu -