Facebook

Ma341
Tegnap468
A héten341
A hónapban5358
Összesen255331

Zaklatott, ám néző szemmel mindenképpen érdekesnek mondható összecsapáson találkozott a Szeged a BVSC-vel a középszakasz újabb mérkőzésén. Három negyedig közel volt Varga Péter együttese egy közepes méretű csodához. Kiss Csabáék azonban elfogytak a végére, így a BVSC örülhetett, hiszen nagy ugrást tettek az 5. helyért vívott helyosztó felé.

Szeged-BVSC 7-8

Megint kissé paprikás hangulatú mérkőzést vívott a Szeged a hétvégi bajnoki fordulóban. Kiss Csabáék a BVSC-t fogadták és nem kisebb volt a tét, mint az, hogy ki játszhat majd a helyosztók során az ötödik helyért.

Nem voltak jók az előjelek a Szeged számára. Ivan Basara már egy ideje eddig is csak a kispadot koptatta vállsérülése miatt. Illés Sándor egy visszamenőleges, meccs után megítélt csere nélküli kiállítás miatt még eltiltását töltötte. Két fordulóval ezelőtt Miskolcon Hornyák veszítette el a fejét Kiss Csabával szemben.  A miskolciak utólagos reklamációja miatt a Szövetségben visszanézték a mérkőzés felvételét és játék nélkül Illés Sándornak is megítéltek egy négyperces büntetést – ez így elég fura, de minden esetre kétmeccses eltiltást kell letöltenie a szegediek fiatal játékosának. Szóval Illés nevezve volt ugyan, de nem játszhatott. Amire viszont biztos nem számított Varga Péter, az az volt, hogy Manhercz Krisztián egy ujjsérülés miatt hagyja majd ki a találkozót. Mindezek fényében nem is olyan nagy csoda, hogy a Szeged trénere érdekes elhatározásra jutott: egyik kapusát, Molnár Dávidot mezőnyben nevezte be a találkozóra.

De nem csak ez volt szembetűnő. Milos Vukicevic a megszokott center pozíció helyett több estben is hol átlövőben, hol szélen tűnt fel, az pedig már igazán meglepő volt, hogy balkezes létére hogy került a kapásszélre. Tulajdonképpen nem volt ez nagy melléfogás, hiszen összesen 3 gólig jutott a szegediek szerb légiósa és még annak a veszélyét is csökkentették, hogy a köztudottan lassan felérő centerről esetleg lefordulgat az ellenfél.  24 percen keresztül érezhetük, hogy lassan már kézben a siker.

Különösképp a védekezés volt acélos. Meixner is jó napot fogott ki, de ehhez nyilván annak is köze volt, hogy a társak is jól zártak előtte. Elég csak megemlíteni, hogy Kiss Csaba sorozatban szerezte a labdákat, Pellei Frank és Manhercz Ádám is helyenként tökéletes megelőző szerelést mutattak be, Palotás Gergely blokkolt és még lehetne tovább is sorolni. A mezőnyben játszó Molnár Dávid is elsősorban bekk-ként tűnt fel. A támadás viszont egyik csapatnak sem volt erőssége ezen a napon, ezt az is igazolja, hogy az első negyedben mindösszesen egyetlen gólocska esett és a nagyszünetig is csak összesen 6. A harmadik negyedben aztán megint visszatértünk az egy negyed-egy gól elvhez. Közben azért volt a vízben minden. Páros kiállítások, két cserés kiállítás. Az adrenalin hajtotta a játékosokat, mindenki tudta, mi a tét. Ugyanakkor viszont azt nem lehet mondani, hogy a játékvezetés kézben tudta volna tartani az indulatokat. Ugyanakkor pedig az a csoda történt, hogy a több sebből vérző Szeged még mindig vezetett az utolsó 8 perc kezdetén. Még a fiatalok is felvették a kesztyűt hellyel-közzel, igaz ennek az lett az ára, hogy az amúgyis rövid kispad még rövidebb lett, mivel a az utolsó szünetig Palotás Gergely és Zsigri Bence is kiszállt a meccsből.

Aztán viszont változott a helyzet. Az utolsó szakaszban több gól esett, mint az előtte lezajlott 24 perc alatt összesen. Ez a szituáció azonban már nem kedvezett a Szegednek. A BVSC egy pillanat alatt kiegyenlített, majd a vezetést is átvette. Kiss Csabáék kétszer is visszakapaszkodtak. Közben azért látszólag a játékvezetők is elvesztették a fonalat, volt ellentmondó ítélet és nagyobb hiba is. Az utolsó szakasz második percében egy ítélet nélkül végződött támadás után Kiss Csabát érthetetlen módon kiállították, majd amikor átértek a csapatok a másik térfélre a zsűri jelezte a játékvezetőknek, hogy hibáztak. A kiállítást visszavonták, sőt, Várnai ellen ítéltek végük büntetőhibát. A Szeged Sedlmayer révén ekkor ki is egyenlített. Sőt még egyszer sikerült egalizálni. Ám az utolsó 5 percet már nem bírta ki Varga Péter megtizedelt együttese. Ekkor már csak összesen két játékos volt hadra fogható a vízben lévő csapaton kívül, akik közül sz egyik a bekk bőrbe bújt kapus, Molnár Dávid volt. 2:20-szal a lefújás előtt Milos Vukicevic még visszahozta csapatát egy gólra, sőt még volt is lehetősége a Szegednek az egyenlítésre, ám sajnos nem sikerült. Végül egy góllal győzött a BVSC és ezzel a Szeged lecsúszott a 7. helyre a tabellán.

Az áhított ötödik hely így már szinte csak elmélet maradhat. Még két forduló van hátra. Szerdán Egerbe látogatnak Kiss Csabáék. Ha ezen a mérkőzésen nagy meglepetésre győzne a Szeged, majd utána hazai medencében is győzelmet aratna, akkor még játszhatna az 5. helyért. Erre azonban meglehetősen kicsi az esély. Ennél valószínűbb az a forgatókönyv, hogy Kiss Csabáék papírforma szerint otthagyják a pontokat Egerben és reménykedjünk benne, hogy a Miskolc ellen viszont megszerzik a győzelmet. Ebben az esetben a Vasas BVSC elleni találkozóján fog múlni a Szeged sorsa.

E-ON Férfi OB. 1., középszakasz 6. mérkőzés

ContiTech Szeged Diapolo – MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 7-8 (1-0, 3-2, 0-1, 3-5)

V.: Vogel, Mucskai

Szeged: Meixner – Sánta, Pellei, Sedlmayer 2 (1/1), Kiss Cs., Manhercz K. 1 (1/0), Nagy M. Cs.: Palotás, Vukicevic 3, Zsigri, Molnár D., Chilkó 1. Edző: Varga Péter

BVSC: Györke – Czigány, Csapó M. 1, Török B. 1, Létay 2 (1/1), Kovács P. 1, Pásztor 1. Cs.: Szabó Bence 1, Várnai, Ambrus F. 1, Sugár, Nagy Á. D., Szabó Bendegúz. Edző: Szűcs Levente

Gól emberelőnyből: 9/3 és 13/3

Ötméteres: 2/1 és 1/1

Kipontozódott: Zsigri (23. p.), Nagy M. (28. p.), illetve Várnai (26. p.), Török (32. p.)

Kiállítva – cserével végleg: Palotás (22. p.), illetve Ambrus F. (22. p.)

Sárga lap: Varga Péter (13. p.), illetve Szűcs Levente (29. p.)

 

- KissCsabi.hu -