Facebook

Ma44
Tegnap120
A héten1500
A hónapban6517
Összesen256490

Nagy csatában alulmaradt szombat délután a Szeged a Ferencvárossal szemben. Kiss Csabáék szorosan a vendégek nyomában voltak, majd a második negyed derekán mintegy két és fél percig még vezettek is, de aztán ismét a Fradi került előnybe, és nem sikerült újra megfordítani az állást.

Szeged-FTC 7-9

Szegedi szempontból nem indult rosszul a találkozó. Igaz, a zöld-fehérek szerezték meg a vezetést és lépéselőnyben voltak, de a Szeged ott volt szorosan a sarkukban. Voltak hibák, de ezzel együtt Kiss Csabáék tudták tartani a lépést. A találkozó elején Kiss Csaba és Sánta Dániel összjátékából csodás gól született. A szegedi csapatkapitány ismét olyan labdát adott, hogy ha zsinóron rántották volna, akkor sem lehetett volna tökéletesebb, a szegediek fiatal centere pedig impozáns húzás gólt szerzett. Az első félidő további részében főként Manhercz Krisztián találataival kapaszkodott a Szeged – bár első gólját fele részben az imént emlegetett párosnak köszönhette, hiszen megint Kiss Csaba és Sánta Dániel összehangja, valamint az ebből kialakult center akció eredménye képpen lőhetett büntetőt. Ezt követően már csak ő és Kiss Csaba tudott gólt szerezni, bár sok más egyéb kísérlet is volt. De haladjunk csak sorjában. Az első negyed végén szabaddobásból szerzett találatot a szegedi válogatott játékos, majd pedig megúszásból mattolta Gárdonyit. A két gól között azonban majdnem 4 és fél perc telt el eredménytelenül. Megérte azonban a várakozás, hiszen Manhercz Krisztián harmadik találata azt jelentette, hogy a mérkőzésen először vezetett a Szeged. Az ellenfél kiegyenlített, de akkor érkezett Kiss Csaba és emberelőnyből, Sedlmayer Tamás asszisztálásával gyönyörű gólt szerzett. Sajnos ez volt azonban az utolsó alkalom a meccsen, amikor a Szeged vezetett. Innentől kezdve sorozatban háromszor a Ferencváros volt eredményes és a nagyszünet után már kétgólos előnyre tett szert. A harmadik szakasz legvégén Manhercz Krisztián negyedik gólja visszahozta a reményt. Egy gólnyi hátrány egy negyed alatt behozható hátránynak tűnt. Sajnos azonban megint az ellenfél volt eredményes kétszer egymás után, így tovább nyílt az olló és már három góllal is vezettek Nyéki Balázsék. Kiss Csaba szépítő gólja még éppen jókor érkezett, ezzel feljebb zárkózott a Szeged, ám a még hátralévő három percben annak ellenére nem sikerült több gólt szerezni, hogy a szegediek néhány játékosa az utolsó pillanatig küzdött.

Ha ezt a küzdeni tudást az egész csapatra sikerülne átragasztani, abban az esetben jó esélye lenne Varga Péter együttesének a jövő heti, BVSC elleni partin, ahol már nem lenne jó elbukni, hiszen pillanatnyilag egy ponttal a Szeged van előrébb a tabellán, ám ha a Vasutasok győznek szombaton Szegeden, akkor fordul a kocka.

E-ON Férfi OB. 1., középszakasz, 5. forduló

ContiTech Szeged Diapolo – FTC PQS Waterpolo 7-9 (3-3, 2-3, 1-2, 1-1)

V.: Fodor, Petik

Szeged: Meixner – Sánta 1, Sedlmayer, Kiss Cs. 2, Manhercz K. 4 (1/1), Manhercz Á., Nagy M. Cs.: Pellei, Palotás, Vukicevic, Zsigri, Chilkó. Edző: Varga Péter

FTC: Gárdonyi – Avramovic, Madaras 1, Nyéki 1, Szirányi 2, Jansik 1, Pohl 1. Cs.: Katonás, Dőry, Tóth M. 1, Varga D. 2 (2/2), Vogel S. B. Edző: Varga Zsolt.

Gól emberelőnyből: 8/2 és 7/2

Ötméteres: 1/1 és 2/2

 

Sárga lap: Varga Péter (15. p.)

 

- KissCsabi.hu -