Facebook

Ma58
Tegnap120
A héten1514
A hónapban6531
Összesen256504

Váratlanul sima vereséget szenvedett a Szeged szerda este Miskolcon. Varga Péter együttese már az első nyolc perc alatt háromgólos hátrányra tett szert és ez csak tovább romlott a játék előre haladtával. Pár percnyi remény volt a harmadik negyed végén, hogy legalább közelebb tud férkőzni a Szeged ellenfeléhez, de hamarosan ez a remény is szertefoszlott. A zord valóság pedig a végére egy hatgólos vereség lett.

Miskolc-Szeged 17-11

Hétközi fordulón Miskolcra utaztak a szegedi férfi pólósok. A legutóbbi, Eger elleni küzdelem bizakodásra adhatott volna okot, ám hamar kiderült, hogy ez a csapat, nem az a csapat. Valaki valahol kicserélte az Eger ellen kis híján meglepetést szerző alakulat tagjait. Külsőre pont úgy néztek ki, mint négy nappal korábban, ám ha a csapat játékát néztük, akkor nem ismertünk rájuk.

Elsősorban a védekezés szenvedett csorbát. Annak ellenére, hogy a mezőnyben ismert, hogy a miskolciak szerb légiósai jelentős gólerőt képviselnek, rendre késett vagy elmaradt a blokk. A három szerb játékos összesen 10 gólt szerzett a 17-ből, és a többiek sem tétlenkedtek.

Támadásban láthatóan nem feküdt a szegedieknek a hazai együttes szoros és igen kemény védekezése, de azért voltak kidolgozott helyzetek. Az emberelőnyök számára sem lehetett panasz. A második negyedben például zsinórban 4 emberelőnyt kapott a Szeged, amiből mindössze 1-et sikerült gólra váltani. Gyakorlatilag az első félidőben már szinte behozhatatlan hátrányt sikerült összeszedni.

Egyetlen esemény történt, amely némi reményt adott az egyébként jobbára reménytelenül küzdő csapatnak, ez pedig Hornyák csere nélküli 4 perces kiállítása. A miskolci játékos Kiss Csabát ütötte meg víz fölött és az eset szándékosságát észlelő játékvezető nem habozott kiállítani a vétkes játékost. Az ítélethez tartozó büntetőt Manhercz Krisztián lőtte be, majd még kétszer egymás után magán akcióra szánta el magát, amelyek közelebb hozták a csapatot az ellenfélhez. Az utolsó játékrész elején Manhercz Ádám is már második gólját szerezte és ezzel 12-8-ra szépített. Ennél közelebb azonban már nem jutottak Kiss Csabáék az ellenfélhez. Amint újra egyenlő lett a létszám, visszaállt a találkozó első felét is jellemző forgatókönyv. A Szeged csak asszisztált a Miskolc játékához.

A történeti hűség kedvéért pozitívumok is akadtak a csongrádiak háza táján is. Hat különböző szegedi játékos adott gólpasszt. Közülük a legtöbbet, szám szerint hármat Sedlmayer Tamás követte el. Az emberfórok kiharcolásában 7-en vettek részt. Most ebben a mutatóban Milos Vukicevic volt a legeredményesebb 5 létszámfölényes szituáció okozásával, de Kiss Csaba nevéhez is két eset köthető, köztük a négyperces előny is (és az ehhez kapcsolódó ötméteres), amely alatt egészen pontosan 4 alkalommal támadott a Szeged fórban és 3 esetben sikerrel is járt a támadás. De említhetjük Sánta Dánielt és Manhercz Krisztiánt is, akiknek egy-egy fórt és egy-egy ötméterest is köszönhettünk. Ugyanakkor egyetlen kapu felé tartó lövést sem sikerült blokkolni. De szerencsére azért néhány labdát is elcsentek a szegedi fiúk.

 

Egy dolog azonban biztos: nem erre számított a csapat sem. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy most van 10 napja Varga Péternek és együttesének, hogy túllépjen a balul sikerült mérkőzésen és felkészüljön a következő, tévés fordulóra a Ferencváros ellen. Mindenképpen jó lenne pontot, sőt pontokat gyűjteni, hiszen minden számít a végelszámolásnál. Ha a kisebbnek számító csapatok ellen pontot hullajt a Szeged, annak az az ára, hogy a nagyobb csapatok bajszát kell meghúzgálni.

E-ON Férfi OB. 1., középszakasz, 4. mérkőzés

PannErgy-Miskolc Vízilabda Club – ContiTech Szeged Diapolo 17-11 (5-2, 2-1, 5-4, 5-4)

V.: Kovács Cs. T., Berki

Miskolc:

Csoma – Vadovics 1, Boven 3, Jakab 2, Misic 5, Milicic 2, Halek 1. Cs.: Lukács Á. B. 1, Miklós L. D., Hornyák 1, Szabó R., Szedmák, Lukács D. D. 1. Edző: Petlyánszki Péter

Szeged:

Meixner – Sánta 2, Pellei, Sedlmayer, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 5 (2/2), Nagy M. Cs.: Palotás, Vukicevic, Basara 1, Manhercz Á. 2 (1/0), Illés. Edző: Varga Péter

Gól emberelőnyből: 10/6 és 16/8

Ötméteres: 1/0 és 3/2

Kipontozódott: Lukács D. D. (18. p.), illetve Illés (25. p.)

Kiállítva – csere nélkül, 4 perc: Hornyák (22. p.)

 

Sárga lap: dr. Sike József (23. p.)

 

- KissCsabi.hu -