Facebook

Ma319
Tegnap468
A héten319
A hónapban5336
Összesen255309

Igen izgalmas mérkőzést vívott egymással a frissen az Euro Kupa döntőjébe jutott FTC és a Szeged. A Népligetben 4 negyeden át forrt a víz a medencében. A Szeged briliáns játékkal a félidőre elhúzott 6-2-re. Majd egy alapos hajrával pont ugyanilyen eredménnyel zárult a harmadik negyed, csak fordított irányba. A Ferencváros csak egyszer vezetett a találkozón, az utolsó negyed felénél. A végén igazságosnak tűnő döntetlen született.

FTC PQS Waterpolo – ContiTech Szeged Diapolo 10-10

Már a mérkőzés elején, Sedlmayer Tamás középről, szinte center posztról bevarrt labdája, hogy nem akármilyen összecsapásra van kilátás (0-1) – a nem akármilyen gólpasszt Kiss Csaba jegyezte. Madaras Norbert válasza villámgyorsan érkezett (1-1). A negyed felénél Illés bombája kijött a kapufáról, a Kiss Csaba összeszedte a labdát, gyorsan visszaforgatta, Sedlmayer érintésével Manhercz Krisztiánhoz, majd a jobb pipában kötött ki (1-2). Dőryre nem lépett ki a blokk, így szinte zavartalanul bombázott kapura (2-2). Milos Vukicevic a rosszkéz szélen tűnt fel, késett a védelem, gyakorlatilag ziccert lőhetett (2-3).  A negyed végén még Chilkó Márton és Ivan Basara védekezett szépen és főleg eredményesen.

Az első szünet után egy kisebb csoda bontakozott ki. Manhercz Krisztián megúszásból volt eredményes (2-4). Külön érdekesség, hogy ezt a gólt a jegyzőkönyvben sikerült a testérének, Manhercz Ádámnak bejegyezni, aki a közelben sem volt. Meixner Marcell egymás után kétszer és bravúrosan védett. Sánta Dániel Sedlmayertől kapott nagy passzt, három védő gyűrűjében forgott be, de a jelek szerint szabályosan szerelték. Kapáslövésről sokat hallottunk már, na de kapás ejtés? Nem csalás, nem ámítás, Kiss Csaba ilyet is tud, de még hogy! A mérkőzés, de lehet, hogy az eddigi szezon egyik legkülönlegesebb gólja következett. Nem utolsó sorban pedig ezzel már 5-2-re vezetett a Szeged. Manhercz Krisztián előtt otthagyták a folyosót, élt is a lehetőséggel, harmadik gólja egy átlövés bomba volt (2-6). Meixner megint mintha kottából olvasta volna, hová jön a labda. Vukicevic harmadik center akciója végződött a kapun kívül. A következő támadásban viszont a rosszkéz szélen tűnt fel a fórban. Aztán végül nem ő vállalta a lövést, hanem a fiatalabbik Manhercz fivér, ám nem jutott el a kapuig. A nagyszünetig még volt idő egy újabb Meixner védésre.

Aztán a nagyszünet fordulópontot hozott. Előbb Stefan Mitrovic, majd Marco Cuk és betalált (4-6), és máris a felére olvadt a különbség. Manhercz Ádám emelkedett ki a kapu előterében, az újabb hálószaggató szegedi gól pedig már száguldott is a zöld-fehér kapu felé (4-7). Varga Dániel szépített a jobb oldalról egy átlövés góllal (5-7). Manhercz Krisztián büntetője újra helyreállította a különbséget (5-8). Egyre jobban rohamozta a Fradi a szegedi kaput. Varga Dániel fejbe találta Illés Sándort – bár azt is mondhatnánk, hogy Illés fejjel blokkolt. Egymás után három támadást is vezetett az FTC, de egyik sem várt sikerrel. Stefan Mitrovicot sikerült őrizetlenül hagynia a szegedi védelemnek, ő pedig máris büntetett (6-8). Dőry találatával már csak egy volt közte, majd ismét jött MItrovic egy óriási bombával és a zöld-fehérek kiegyenlítették az állást az utolsó szünetre.

Az utolsó nyolc percre maradt hát a döntés. Meixner Marcell a kapuban mindent megtett a szegedi győzelemért – mindjárt a játékrész elején egymás után kétszer is hárított. A Fradi harmadszor is rohamozott, de az pedig mellé ment. Kiss Csaba szépen játszotta meg Sánta Dánielt centerben, jött is a kiállítás, majd Ivan Basasra középről zúzott be egy újabb gólt, ezzel pedig ismét a Szegednél volt az előny. Tóth Márton forgatta be Illést. A szituáció nem feltétlenül ért büntetőt, de megítélték, így Varga Dániel ismét egyenlített (9-9). Szépen játszotta meg a Szeged az újabb emberelőnyt, Manhercz Krisztián, Manhercz Ádám volt a labda útja, Illés Sándor emelkedett húzásra, de ezúttal Gárdonyi mutatott be egy bravúros védést. Az ismétlésben Manhercz Krisztián lövése kapufára ment. Varga Dániel ügyesen használta ki, hogy Vukicevicnek nem a gyorsaság a legnagyobb erőssége. Teljesen egyedül maradt középen, zavartalanul szerezhette meg a Ferencváros vezető gólját – először a mérkőzésen (10-9). Manhercz Ádám teljesen kiszorított helyzetből próbálkozott egy reménytelen csavarral – maximum oldalhálóra volt esélye. Kiss Csaba védekezése hatásosnak bizonyult. A Szeged technikai vezetője, Juhász György a partról szinte együtt élt a játékkal – Kiss Csabát igyekezett figyelmeztetni arra, hogy szerinte Mitrovicra játszik az ellenfél. A Szeged rutinos csapatkapitányának azonban most is helyén volt az esze, ahogy mindig és esélyt sem hagyott Mitrovicnak a lövésre. Basarát azonban közben kiállították, Manhercz Krisztián pedig blokkolta a kapu felé tartó lövést. Újabb emberelőnyt kaptak Kiss Csabáék, de Basara a kapufát találta el. Madaras lövése nem találta el a kaput. Egy perc volt még ekkor hátra. Sánta Dániel emberelőnyt harcolt ki. Manhercz Krisztián kissé elkapkodott lövését a felső kapufa elől kiütötte Gárdonyi, ám Chilkó Márton visszaszerezte a labdát, Sedlamyer Tamás tökéletes labdát tett a kapu előtt kiemelkedő Sánta Dániel kezére és a fiatal center befejezése is tökéletes volt, döntetlenre mentette a meccset (10-10).

A Szeged csodás játéka a harmadik negyed visszaesése miatt nem kapta meg méltó jutalmát, a három pontot, de a találkozó összképe alapján a döntetlen teljesen igazságosnak mondható és igazán szép eredmény. A szegediek mutatott játéka, a csapat lelkesedése és tartása pedig igazán bíztató a rájátszás további részére nézve.

E-ON Férfi OB. 1., felsőház, 1. forduló

FTC PQS Waterpolo – ContiTech Szeged Diapolo 10-10 (2-3, 0-3, 6-2, 2-2)

V.: Rubos, Berki

FTC: Gárdonyi – Avramovic, Madaras 1, Tóth M., Varga D. 3 (1/1), Jansik Sz., S. MItrovic 3. Cs.: Nyéki, Szirányi, Dőry 2, Cuk 1, Pohl. Edző: Varga Zsolt

Szeged: Meixner – Sánta1, Pellei, Sedlmayer 1, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 4, Nagy M. Cs.: Vukicevic 1, Basara 1, Manhercz Á. 1, Chilkó, Illés. Edző: Varga Péter

Gól emberelőnyből: 4/2 és 9/3

Ötméteres: 1/1 és 1/1

 

Sárga lap: Varga Péter (30. p.)

 

- KissCsabi.hu -