Facebook

Ma308
Tegnap468
A héten308
A hónapban5325
Összesen255298

Az ónos eső miatt elhalasztott Vasas elleni meccs minden bonyodalom nélkül lezajlott szombat este. A Szeged már az elején megnyugtató előnyre tett szert, amelyet folyamatosan növelni is tudott, a Vasasnak esélye sem volt.

Vasas-Szeged 5-12

Kiss Csaba átlövés góljával kezdett a Szeged. Erre még válaszolt a Vasas holland légiósa, Koopman, ezután azonban egyszerűen hengerelt a Szeged. Sorozatban ötször találtak be a vendégek, mialatt Földi László együttesének egyetlen apró gólt sem sikerült beküzdeni a szegedi kapuba. A szegedi Marcik (Nagy, majd Chilkó) góljait követte Milos Vukicevic is. Kiss Csaba második gólja ár a második negyedben esett, pár perc elteltével pedig Manhercz Krisztián is feliratkozott a gólszerzők közé. A piros-fehérek oldaláról Marnitz szépített, de mielőtt még jött volna a nagyszünet Kiss Csaba már harmadszor mattolta Jónást.

A nagyszünet után Marnitz újabb angyalföldi pontot szerzett. A fehér 12-es akciójára egy perc elteltével a kék 12-es, Illés Sándor válaszolt. Bóbis büntetőből növelte a Vasas góljainak számát. Rögtön a következő támadásnál Kiss Csaba játszotta meg Manhercz Krisztián, akinek ez már a második találata volt. Iván Basara még tovább növelte a szegedi előnyt. Az utolsó 8 perc előtt már 4 góllal vezetett a könnyed eleganciával játszó Szeged.

A végső szakaszban hazai oldalról Bóbis tudta még meglepni a szegedi védelmet. Az ekkor már nagyrészt megérdemelt pihenőjét töltő szegedi kapitány szerepét Manhercz Krisztián vette át. Az utolsó percekben szegedi oldalról már csak ő volt eredményes, szám szerint kétszer is. A vége 12-5-ös szegedi győzelem lett.

Ennek a találkozónak a tétje elsősorban az volt, hogy melyik csapat hány pontot visz magával a középszakaszba. Varga Péter együttese a győzelem megszerzésével még három pontot betankolt a folytatásra. Így már az is eldőlt, hogy Kiss Csabáék idegenben kezdik a középszakaszt, mégpedig a Fradi otthonában, február 22-én szerdán, 19 órától.

E-ON Férfi OB. 1., 13. fordulóból halasztott mérkőzés

Vasas SC – ContiTech Szeged Diapolo 5-12 (1-4, 1-3, 2-3, 1-2)

V.: Molnár Péter, Székely Balázs

Vasas: Jónás – Burián, Koopman 1, Bóbis 2 (1/1), Babay, Takács, dr. Steinmetz Á. Cs.: Tihanyi - Bencz, Mészáros, Simon H., Njegovan, Marnitz G. 2. Edző: Földi László

Szeged: Meixner – Sánta, Pellei, Kiss Cs. 3, Basara 1, Manhercz K. 4, Nagy M. 1. Cs.: Marsi - Zsigri, Palotás, Vukicevic 1, Manhercz Á., Chilkó 1, Illés 1. Edző: Varga Péter

Gól emberelőnyből: 5/1 és 7/3

Ötméteres: 1/1 és -

Kipontozódott: Illés

 

- KissCsabi.hu -