Facebook

Ma55
Tegnap120
A héten1511
A hónapban6528
Összesen256501

A három játékosát is nélkülöző Szeged begyűjtötte a bajnoki pontokat a hétvégi fordulóban. A Debrecen tisztesen helytállt, a harmadik negyedben még gólt sem kapott Szegeden, ám végül magabiztosan győzött az esélyesebbnek számító szegedi csapat.

Szeegd-Debrecen 11-6

A Szeged biztonsággal hozta a 3 pontot a hétvégi, utolsónak szánt fordulóban. Kiss Csabáék játéka meggyőző volt – ez pedig főként annak fényében jó jel, hogy az együttes foghíjas kerettel fogadta a Debrecent. Sánta Dániel visszatérése még nem volt időszerű, Molnár Dávid sem állt még Varga Péter edző rendelkezésére, míg Sedlmayer Tamás eltiltás miatt hiányzott.

Összesen egy perc volt a mérkőzésen, amikor ez ellenfél vezetett, Szőke jóvoltából. Kisvártatva a másik, a szegedi 10-es egyenlített, Kiss Csaba gólja pedig már a vezetést jelentette a Szegednek. Innentől kezdve már csak az arány volt a kérdés, a győzelem nem. Manhercz Krisztián találatával már kettő volt közte, ám egy század másodperccel a dudaszó előtt még Somlai szépített.

A második negyed már magasan a Szegedé volt és ennél még lehetett volna nagyobb is a különbség, ha minden helyzetben pontos lett volna a befejezés. Minden esetre, akiknek ténylegesen sikerült is átjuttatni a labdát a gólvonalon az Manhercz Ádám és a duplázó Milos Vukicevic voltak. Úgy látszik, hogy ez a „last minute” gólok meccse volt, mivel a nagyszünet előtt is született egy gól egy századdal a vége előtt: Milos Vukicevic adta vissza a kölcsönt a debreceni kollégáknak.

Talán kicsit hamar érkezett a megnyugvás, hiszen a harmadik játékrészben pont a hazai csapat volt az, aki nem tudott gólt szerezni. Mentségükre szóljon, hogy kapni is csak egyet kaptak. Szegény nézők tövig rághatták a körmüket néhány gólra várva, de egyedül Kuncz Tamás talált be, ez pedig aligha volt vígasz a hazai nézők számára. A negyed végén csatlakozott a hiányzókhoz Manhercz Krisztián is, aki cserés kiállítással kiszállt a meccsből.

Az utolsó nyolc percben aztán kiegyenlítették a számlát a csapatok. Szegedi részről Ivan Basara kétszer is mattolta Lévait, Milos Vukicevic megszerezte harmadik találatát is, míg Illés Sándor is feliratkozott a góllövő listára. Kiss Csaba 17 másodperccel a lefújás előtt feltette az i-re a pontot. 11-6 arányban győzött a Szeged.

Ez a találkozó fontos volt a Varga Péter együttese számára, hiszen a Vasas is győzött a saját találkozóján, a két együttes összecsapása a zord időjárás miatt csak február 18-án lesz. Az „A” csoport 3. és 4. helyen álló két csapata között mindössze 1 pontnyi különbség van jelenleg. Tehát a halasztott utolsó előtti forduló végeredménye nagy jelentőséggel bír majd a folytatás szempontjából.

E-ON Férfi OB. I., 14. forduló

ContiTech Szeged Diapolo – Debrecen 11-6 (3-2, 3-0, 0-1,5-3)

V.: Székely, Marnitz

Szeged: Meixner – Pellei, Kiss Cs. 2, Vukicevic 3, Manhercz K. 1, Manhercz Á. 2, Nagy M. Cs.: Palotás, Basara 2, Chilkó, Illés 1. Edző: Varga Péter

Debrecen: Lévai – Tóth P., Somlai 1, Süveges, Szőke 2, Fekete, Busilacchi. Edző: Smitula, Kállay, Durik 1, Kuncz 1, Müller 1, Dienes. Edző: Komlósi Péter

Gól emberelőnyből: 8/3 és 7/0

 

Kipontozódott: Smitula

 

- KissCsabi.hu -