Facebook

Ma40
Tegnap120
A héten1496
A hónapban6513
Összesen256486

Szombat délelőtt a Szőnyi úton találkozott a Szeged a KSI együttesével. Kiss Csabáék magabiztosan elhozták a három pontot. Helyenként jó teljesítményekkel, szép védésekkel biztosan tartották a korán megszerzett előnyt. Bár a végén voltak szép pillanatai a sportiskolásoknak is, de a két csapat között jelentős az erőviszony-különbség.

KSI-Szeged 7-11

A 12. fordulóban a KSI vendégszeretetét élvezte a Szeged szombat délelőtt, matiné jellegű találkozón. Sánta Dániel ezúttal nem szerepelt, a fiatal Rácz-Fodor Balázs kapott lehetőséget a keretben.

 Jól kezdett a Szeged. Elsőkét Ivan Basara találta meg a harcos formáját és azonnal két góllal nyitott egy perc különbséggel. Kiss Csaba csodás góljára már várnunk kellett egy kicsit, majd Milos Vukicevic harcolt ki ötméterest. Manhercz Krisztián büntetőjével már 4-0-ra vezettek a kék sapkás szegediek. 10 másodperccel az első szünet előtt szerezte első találatát a KSI, Horváth jóvoltából (1-4).

A második negyedben főként a kapusoké és a védekezésé volt a főszerep. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, de csak nem jutott át a labda egyik gólvonalon sem. A szegedieknek voltak kifejezetten szép akciói is, a teljesség igénye nélkül például Kiss Csaba bemozdulása a jobb kapufa mellett, melyet végül kitornászott a hazai hálóőr. Ha bemegy, szépségdíjas találat lett volna. Csak a 6. percben tört meg a gólcsend. Szegedi részről Manhercz Krisztián váltotta gólra azt az emberelőnyt, amelyet ő maga harcolt ki. Válaszul Baj kozmetikázott kicsit az eredményen (2-5).

A harmadik játékrész újra egyértelműen a Szegedé volt az előző nyolc perc gólmegvonása után. Az elvonási tüneteket Manhercz Krisztián és Milos Vukicevic fejenként 2 gólja szüntette meg. Szerencsére az ellenfél nem tudta tartani a lépést, csak Tóth Bence tudott hozzászólni a mérkőzéshez.

Az utolsó szakaszra úgy fest, hogy kiengedett Varga Péter együttese. Minden játékos lehetőséget kapott a vezetőedzőtől és a fordulatszám is jelentősen csökkent. Ez okozhatta, hogy ezt a nyolc percet az ellenfél hozta jobban. Tóth Bence kétszer, Horváth Ákos és Teleki egy-egy alkalommal voltak eredményesek. Vendég oldalról a napról napra egyre jobb teljesítményt nyújtó Nagy Márton és Manhercz Krisztián találtak be. A Szeged válogatott játékosa összesen öt gólig jutott.

A szegedi győzelemhez nem férhetett semmi kétség, még akkor sem, amikor már láthatóan visszavett a tempóból a szegedi együttes. Az utolsó negyedben Sedlmayer Tamás cserés kiállítását követően még a feljelentésért is megküzdött, így elképzelhető, hogy ő büntetésre számíthat.

Nincs sok idő a pihenésre, szerdán már a Vasashoz érkeznek majd Kiss Csabáék. A Tüske Csarnokban megrendezésre kerülő mérkőzés nagyon fontos lehet a Szeged végső alapszakaszbeli helyezésének szempontjából.

E-ON Férfi OB.I., 12. forduló

KSI SE – ContiTech Szeged Diapolo 7-11 (1-4, 1-1, 1-4, 4-2)

V.: Molnár Péter, Tóth Imre

KSI: Bányai – Tóth B. 3, Zerinváry, Horváth Á. 2, Kardos A., Teleki 1, Lávai A. Cs.: Hevesi, Baj 1, Manritz M., Berki, dr. Balla, Petrák. Edző: Keszthelyi Tibor

Szeged: Meixner – Pellei, Sedlmayer, Kiss Cs. 1, Basara 2, Manhercz K. 5, Nagy M. 1. Cs.: Marsi – Rácz-Fodor, Palotás, Vukicevic 2, Manhercz Á., Chilkó, Illés. Edző: Varga Péter

Gól emberelőnyből: 8/2 és 9/5

Ötméteres: - és 2/1

Kiállítva – cserével végleg: Sedlmayer

 

Sárga lap: Varga Péter (21. p.)

 

- KissCsabi.hu -