Facebook

Ma35
Tegnap120
A héten1491
A hónapban6508
Összesen256481

Óriási bravúrt hajtott végre a Szeged szombat este. Az ellen az OSC ellen sikerült pontot szerezni, amely papíron jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint a Szeged, viszont egyszer már sikerült borsot törni az orruk alá. Óriási küzdelemben, csodás játékkal csaknem a győzelmet is sikerült kiharcolnia Kiss Csabáéknak.

Szeged-OSC 10-10

Már a Szolnok ellen is megmutatta a foga fehérjét a Szeged. Kiss Csabáék tartalékosan is csak kis különbséggel szenvedtek vereséget a világ egyik legjobbjának számító klubcsapattól. Ezt követően a lehetséges trónkövetelők egyike, az OSC látogatott Szegedre. Meglepetésre a szegediek idegenben már raboltak pontot az újbudaiaktól, mégis csak titkon reménykedtünk abban, hogy másodszor is sikerülhet a bravúr.

Nos hát, bár nem kezdett rosszul Varga Péter együttese, de azért az első jelekből legfeljebb túlzottnak látszó optimizmussal lehetett volna szegedi sikerre következtetni, ugyanis 2-0-ra rögtön a vendégek vezettek. Vukicevic első csavargóljához némi szerencse is kellett -  Barabás kezén váltott irányt a labda és így landolt végül a hosszú alsóban (1-2). Gór-Nagy húzása megint két gólra növelte az OSC előnyt. Szerencsére a szegediek mintha csak lemásolták volna az akciót: Sedlmayer tette be Vukicevicnek, aki a jobb fánál emelkedve húzta az ellenfél kapujába a második gólját (2-3). Az első szünetre némi megnyugvással mehettek Kiss Csabáék, hiszen a papírformához képest igen csekély különbséggel állt a találkozó.

A második negyed 3. percében Sánta Dániel akciójának kösz9nhetően Manhercz Krisztián lőhetett büntetőt, amivel első ízben egyenlített a szegedi együttes (3-3). A hullámhegyből hullámvölgy lett: Zalánki, Nikic, majd ismét Zalánki volt eredményes, így 4 perc leforgása alatt máris háromgólos különbség tátongott a két csapat között (3-6). Meg kell jegyezni, hogy Zalánki már a harmadik találatánál tartott ekkor és később sem sikerült megfékezni a válogatott keret fiatal balkezesét. Milos Vukicevic kivételesen három védő gyűrűjéből nem a csavarást választott, hanem befordult a labdával – megérte. A Szeged elkezdte az újabb felzárkózást (4-6). Ezzel együtt a nagyszületben még mindig nem utalt semmilyen jel meglepetésre.

A harmadik játékrészben újfent a Nikic – Zalánki páros keserítette meg Kiss Csabáék életét és ezzel kialakult az eddigi legnagyobb differencia a küzdő felek között (4-8). A szegediek két centere ezen a napon ellenállhatatlannak bizonyult. Most megint Vukicevic másodpercei következtek: most Basara játszotta meg jól légiós társát és máris landolt Barabás kapujában a harmadik Vukicevic csavar, mely egyben a szegedi center 4. pontja volt ezen a meccsen (5-8). Hiába volt azonban a rengeteg erőfeszítés, Zalánki ötödik góljával megint 4 volt közte (5-9). A Szeged 13-asa, Nagy Márton fenomenális gólt szerzett Manhercz Krisztián átadásából húzással (6-9). Ekkora már kezdtek elszabadulni az indulatok. Az egyébként rendkívül energikusan játszó és kiválóan védekező Illés Sándor Nagy Ádámmal keveredett összetűzésbe. Az OSC fiatal játékosa elveszítette a fejét és a szegedi visszahúzásra durva víz fölötti ütéssel válaszolt, melynek végleges, csere nélküli kiállítás lett a jutalma – egy Illésnek járó szegedi 20 másodperc mellett. Ez a momentum végül mérkőzés fordítónak bizonyult. A négyperces büntetéssel járó ötméterest megint Manhercz Krisztián értékesítette (7-9). Ezzel gyakorlatilag visszaérkezett a meccsbe a Szeged.

Az utolsó nyolc percet kétgólos szegedi hátránnyal kezdték a csapatok. Emberelőnyben Sedlmayer Tamás óriási góllal iratkozott fel a góllövő listára. Kiss Csaba minden védőt elröptetett a lóbájával, majd pedig a kapásszélen kígyótérben feltűnő Sedlmayer kezére varázsolt hajszál pontos labdát. A Szeged fiatal játékosa pedig nem sokat teketóriázott, mielőtt bezavarta volna a labdát a vendégek kapujába (8-9). Nem sokkal később Brguljan lőtt még egy gólt, amivel újra kettőre nőtt a különbség (8-10). Folyamatosan támadott a Szeged, de nem sikerült átjuttatni a labdát a gólvonalon. Szerencsére a remek napot kifogó Meixner is a helyén volt. Amikor pedig Kiss Csaba már 4 méteren blokkolta Bátori lövését, akkor kicsit megpihenhetett a szegedi kapus is. De csak rövid időre. Egészen 5 percig tartottak ki mindkét oldalon a kapusok és a védelmek. Már az utolsó percen belül voltunk és még mindig kettő volt közte. Normál esetben ilyenkor már lefutottnak is lehetne tekinteni egy találkozót, ám itt érezni lehetett, hogy még nincs vége.

A Szegedet valamiféle rejtélyes lendület vitte előre, az OSC pedig talán kicsit már meg is nyugodott. 55 másodperccel a lefújás előtt Manhercz Ádám lóbált nagyot az ellenfél kapuja előtt, ám ahelyett, hogy tovább tette volna a labdát, mint ezen a meccsen már annyiszor, egy hirtelen mozdulattal kapura küldte. És milyen jól tette! Már csak egyetlen aprócska gól volt a különbség és volt még hátra csaknem egy perc. Fél perccel a mérkőzés vége előtt Kiss Csaba felúszásnál harcolt ki kiállítást – éppen az ellen a Bátori Bence ellen, akivel egész meccsen gyűrték egymást. Most igy győzött a higgadt fej és a rutin. Eközben Sánta Dániel meg tudott lógni az OSC védői elől, akik inkább középről várták a támadást és inkább a kapu elé, illetve a rosszkéz oldalon érkező Manhercz Krisztián és Kiss Csaba felé húzódtak. Szinte biztosan nem tűnt fel nekik, hogy a szegedi center a kapásszélen érkezett meg, üresen, egy ütemnyi előnnyel azelőtt, hogy bárki odaérhetett volna. Megkapta a labdát és a rövid alsóba pattintott (10-10). Egy emberként ugrott talpra az egyébként általában visszafogott szegedi közönség. Ám még mindig volt hátra 20 másodperc. Bátori az utolsó sanszot elhibázta, majd még szabálytalankodott is. Ekkor 6 másodperc volt még vissza. Illés Sándor óriási lendülettel robogott a rosszkéz oldalon. Jött is a labda, de sajnos túl keményen érkezett, elpattant, és nem volt már idő összeszedni. Bele gondolni is gyönyörű, mi lett volna, ha a remekül játszó Illés még két legyet üt egy csapásra és fel tudja tenni saját játékára és csapata teljesítményére a koronát.

Ne legyünk telhetetlenek, elégedjünk meg az egy ponttal, amely így is komoly fegyverténynek számít. Kiss Csabáék ezzel egy pontot ledolgoztak a hátrányukból a csoport ranglistán előttük lévő Vasassal szemben. A következő megoldandó feladat a Szeged számára január 28-án, idegenben a KSI. Ami azonban különösen fontos lesz a Szeged számára az a Vasas elleni idegenbeli találkozó, amely február 1-én lesz, a Tüske Uszodában.

E-ON Férfi OB. I., 11. forduló

ContiTech Szeged Diapolo – A-HÍD OSC Újbuda 10-10 (2-3, 2-3, 3-3, 3-1)

V.: Mucskai, Rubos

Szeged: Meixner – Sánta 1, Pellei, Sedlmayer 1, Kiss Cs., Manhercz K. 2 (2/2), Nagy M. 1. Cs.: Palotás, Vukicevic 4, Basara, Manhercz Á. 1, Chilkó, Illés. Edző: Varga Péter

OSC: Barabás – Brguljan 1, Bátori, Kovács G., Bundschuh 1, Nikic 2, Zalánki 5. Cs.: Nagy Á., Német, dr. Hegedüs, Seman, Gór-Nagy 1, Juhász. Edző: dr. Vincze Balázs

Gól emberelőnyből: 16/5 és 7/3

Ötméteres: 3/2 és –

Kipontozódott: Bátori (32. p.), Bundschuh (20. p.)

Kiállítva – cserével végleg brutalitásért: Nagy Á. (23. p.)

Sárga lap: dr. Vincze Balázs

 

- KissCsabi.hu -