Facebook

Ma308
Tegnap468
A héten308
A hónapban5325
Összesen255298

Kemény feladat várt a hosszú meccsszünetről visszatérő Szegedre a bajnokság 10. fordulójában. Varga Péter együttese Szolnokra utazott az új év első találkozójára. A mellékelt ábra szerint jót tett Kiss Csabáéknak a pár napos gyakorlás a Péccsel, hiszen igen jó mérkőzést játszottak a bajnoki címvédővel.

Szolnok-Szeged 11-8

Ki gondolta volna, hogy a két légiósa nélkül felálló Szeged meglehetősen szoros mérkőzést játszik majd a bajnoki címvédő otthonában.

Álomszerű volt a kezdés a Tiszaligeti Uszodában – legalábbis szegedi oldalról nézve. A házigazda nem tudta bevenni Meixner kapuját, miközben Sedlmayer és Manhercz Krisztián kettőre növelte a szegedi előnyt. Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy egész negyedet kibírnak kapott gól nélkül a szolnoki medencében. A hazai együttes próbálkozásai sorra kimaradtak, amiben nagy szerepe volt a remek napot kifogó Meixner Marcellnek is a szegedi kapuban.

A második játékrészben aztán elindult a szolnoki gólgyártás. Ebben a szakaszban pont fordítva történtek az események. Aleksic-ék szórták a gólokat, miközben szegedi oldalról csak Manhercz Ádám volt eredményes.

Amikor már azt hihettük volna, hogy elment a szekér, akkor érkezett Kiss Csaba és Nagy Márton és a Szeged visszaérkezett a meccsbe.

Az utolsó 8 perc újabb 2 szolnoki találattal kezdődött, ami nagyjából meg is pecsételte a Szeged sorsát. Innen emberfeletti erőre lett volna szükség a fordításhoz. Azt mindenképp ki kell emelni, hogy a játéknak ebben a szakaszában centerben Sánta Dániel kifejezetten remekelt és Manhercz Ádám is második gólját szerezte.

A Szeged minden esetre bíztató játékkal derekasan helyt állt az év első meccsén, reméljük a folytatásban sem lesz ez másként. A következő forduló szintén keménynek ígérkezik, hiszen az OSC-t fogadják majd Kiss Csabáék Újszegeden.

E-ON Férfi OB. I., 10. forduló

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – ContiTech Szeged Diapolo 11-8 (0-2, 5-1, 1-2, 5-3)

V.: Molnár P., Berki

Szolnok: Nagy V. – Gocic, Hangay Z., Mezei, Prlainovic 4, Varga D. 2, Jansik D. Cs.: Szeghalmi, Vámos 1, Aleksic 3, Younger 1, Kis G., Fülöp. Edző: Cseh Sándor

Szeged: Meixner – Sánta 2, Sedlmayer 1, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 1, Illés, Nagy M. 1. Cs.: Palotás, Takács, Szepes Á., Manhercz Á. 2, Chilkó. Edző: Varga Péter

Gól emberelőnyből: 7/2 és 10/3

Ötméteres: - és 1/1

Kipontozódott: Fülöp, Sedlmayer

Kiállítva – cserével végleg: Mezei

 

- KissCsabi.hu -