Facebook

Ma143
Tegnap278
A héten143
A hónapban7070
Összesen143588

Megkezdődött a Szeged Magyar Kupa szereplése. Kiss Csabáék rögtön a házigazdákkal kezdtek. A papírformához képest meglepően szoros csatát vívott egymással a két együttes.  A kialakult gólpárbaj és a rohanás egyértelműen a pécsiek malmára hajtotta a vizet. Végül szerencsére a Szeged kerekedett felül a káoszon és egy gólos különbséggel megszerezte első kupa pontjait.

PVSK-Szeged 12-13

A pécsiek láthatóan elhitték, hogy meg lehet nekik ez a találkozó és ez a hit majdnem a meglepetésig vezette őket. A Szeged nem játszott rosszul, de az elkapkodott befejezések, pontatlan lövések és időnként meggondolatlan megoldások izgalmassá tették a mérkőzést.

Annak ellenére, hogy számtalan szép védekezést láthattunk, kimondottan jó blokkokkal többek között Sedlmayertől, Nagy Mártontól és Illéstől, valahogy mégis a kelleténél több pécsi lövés talált utat a szegedi kapuba. Sánta Dániel jól játszott középen, nem csak kiállításokat szerzett, hanem gólokat is. Meixnernek alkalmanként bravúrokat be kellett mutatnia. Támadásban a két új légiós, Basara és Vukicevic is aktív volt, ketten együtt 5 gólt jegyeztek, ám időnként meglepő megoldásaik nem feltétlenül megfontoltságról tanúskodtak.

A Pécs viszont remekelt elsősorban átlövés bombáiknak köszönhették sikerüket, de időnként egy az egyben is megvillantak. A hazai közönség lelkesen bíztatta övéit, de nem tartott ki a lendület a végéig. Amikor kellett, akkor a szegedi gárda összekapta magát és az utolsó negyed elején ismét kétgólosra növelte az előnyét, akkor már nagy biztonsággal lehetett érezni, hogy ez már meglesz. A végén még az is belefért, hogy Basara kapufára vágott egy büntetőt, a kipattanó pedig Vukicevic elé hullott, akkor bődületesen nagyot csavart, kár, hogy a kapu mellé.

Esti műszakban a KSI következik.

PVSK Mecsek Füszért – Contitech Szeged Diapolo 12-13 (2-3, 3-1, 3-5, 4-4)

V.: Németh, Rubos

Pécs: Józsa – Horváth Zs., Gogov 4, Csaba M. 1, Csacsovszky A. 4, Kolozsi 2, Rakonjac 1. Cs.: Csacsovszky E., Stabó E., Safrankó, Lajkó. Edző: Lukács Gergely

Szeged: Maixner – Sánta 3, Sedlmayer 1, Palotás, Kiss Cs. 1, Basara 2 (1/0), Illés. Cs.: Pellei, Vukicevic, Rácz-Fodor, Manhercz Á. 2, Chilkó, Nagy M. 1. Edző: Varga Péter

Gól emberelőnyből: 10/7 és 11/6

Ötméteres: - és 1/0

Kipontozódott: Horváth Zs. (30. p.), Lajkó (10. p.)

Sárga lap: Lukács Gergely (27. p.), Varga Péter (16. p.)

További képek a mérkőzésről ITT.

- KisCsabi.hu -