Facebook

Ma79
Tegnap224
A héten1300
A hónapban5362
Összesen183602

Ezzel a kis összefoglalóval és egy fotóösszeállítással hivatalosan is búcsút veszünk az elmúlt 7 szezontól, Szegedtől. Sok szép élményt hagyunk magunk mögött, bízunk benne, hogy e sorok olvasói is örömüket lelik majd a kissé nosztalgikusra sikerült összeállításban.

A hetedik helyért vívott párharc első összecsapásán a csalódott Szeged mérte össze erejét azzal a Vasassal, amely számos sérültet nélkülözni kénytelen a szezon végén. Kiss Csabáék rendkívül határozottan kezdtek, három negyeden keresztül folyamatos nyomás alatt tartották az ellenfelet. Az utolsó negyedre kissé kiengedtek, de ezzel együtt rendkívül magabiztos győzelmet arattak.

Szeged-Vasas 11-7

A heti fordulóban a BVSC-vel csatázott a Szeged. Kiss Csabáék előtt szinte lehetetlen feladat állt: egymás után háromszor kellett volna legyőzni a Vasutasokat ahhoz, hogy az évközi bakik ellenére az 5.helyért játszhassanak. Sajnos azonban nem sikerült a bravúr.

BVSC-Szeged 14-9

Nagyon kellett volna a három pont a Miskolctól a hétvégén, de úgy fest a borsodiak jobban akarták. Igen szoros, kemény meccsen az utolsó pillanatban sikerült döntetlenre menteni. A kedvezőbb párosítás a rájátszás első szakaszában sajnos ezzel elúszott.

Szeged-BVSC 12-12

Zaklatott, ám néző szemmel mindenképpen érdekesnek mondható összecsapáson találkozott a Szeged a BVSC-vel a középszakasz újabb mérkőzésén. Három negyedig közel volt Varga Péter együttese egy közepes méretű csodához. Kiss Csabáék azonban elfogytak a végére, így a BVSC örülhetett, hiszen nagy ugrást tettek az 5. helyért vívott helyosztó felé.

Szeged-BVSC 7-8

Nagy csatában alulmaradt szombat délután a Szeged a Ferencvárossal szemben. Kiss Csabáék szorosan a vendégek nyomában voltak, majd a második negyed derekán mintegy két és fél percig még vezettek is, de aztán ismét a Fradi került előnybe, és nem sikerült újra megfordítani az állást.

Szeged-FTC 7-9

Váratlanul sima vereséget szenvedett a Szeged szerda este Miskolcon. Varga Péter együttese már az első nyolc perc alatt háromgólos hátrányra tett szert és ez csak tovább romlott a játék előre haladtával. Pár percnyi remény volt a harmadik negyed végén, hogy legalább közelebb tud férkőzni a Szeged ellenfeléhez, de hamarosan ez a remény is szertefoszlott. A zord valóság pedig a végére egy hatgólos vereség lett.

Miskolc-Szeged 17-11

A Pick Szeged rangadója kissé elhomályosította a szombat délutáni pólómeccset, pedig a szegedi vízilabdás fiúk is óriásit küzdöttek a jelenlegi listavezető Eger ellen. A remek kezdet után jött egy zuhanás, a második negyedben, de a nagyszünet után talpra álltak Kiss Csabáék és a utolsó pillanatig küzdöttek a pontszerzésért.

Szeged-Eger 13-16

Eszeveszett mérkőzésen esett túl a Szeged a bajnokság középszakaszának második fordulójában. Kiss Csabáék ugyan nem játszottak jól, de az egyébként is feszült atmoszférájú mérkőzés a következetlen ítéletek miatt egyfajta adok-kapok játszmává alakult és nem a sport jó értelmében. Az ítéletekkel tűzdelt találkozón a hazai Vasutasok alkalmazkodtak lényegesen jobban az extrém körülményekhez, így tulajdonképpen megérdemelten győztek. Nagy kár azonban a mérkőzésért, ami igazán élvezetes is lehetett volna, így azonban jobban hasonlított egy küzdősporthoz, mint vízilabdához.

BVSC-Szeged 13-9

Igen izgalmas mérkőzést vívott egymással a frissen az Euro Kupa döntőjébe jutott FTC és a Szeged. A Népligetben 4 negyeden át forrt a víz a medencében. A Szeged briliáns játékkal a félidőre elhúzott 6-2-re. Majd egy alapos hajrával pont ugyanilyen eredménnyel zárult a harmadik negyed, csak fordított irányba. A Ferencváros csak egyszer vezetett a találkozón, az utolsó negyed felénél. A végén igazságosnak tűnő döntetlen született.

FTC PQS Waterpolo – ContiTech Szeged Diapolo 10-10

Az ónos eső miatt elhalasztott Vasas elleni meccs minden bonyodalom nélkül lezajlott szombat este. A Szeged már az elején megnyugtató előnyre tett szert, amelyet folyamatosan növelni is tudott, a Vasasnak esélye sem volt.

Vasas-Szeged 5-12