Hypovolemic hyponatremia. Clinical Research News

hypovolemic hyponatremia

A hyponatraemia a leggyakoribb elektrolit-rendellenesség. Patofiziológiai szempontból a hyponatraemiák két fő csoportja különböztethető meg: nem ozmotikus eredetű hypervasopressinaemiás hyponatraemiák hypovolaemiás, hypervolaemiás, euvolaemiás és nem hypervasopressinaemiás hyponatraemiák pseudohyponatraemia, vízmérgezés, cerebrális sóvesztő szindróma.

A saját eljegyzésemről álmodtam Hyponatremia gyakori elektrolit-rendellenesség, amely napégéskor vagy más súlyos állapotok szövődményeként észlelhető. A nátrium domináns extracelluláris kation, és nem tud szabadon átáramlani. Homeosztázisa létfontosságú a sejtek normális működéséhez. A klinikailag jelentős hyponatremia szokatlan és nem specifikus megjelenéssel rendelkezik, ezért az alkotmányos tünetekkel vagy megváltozott mentális állapottal rendelkező betegeket kell figyelembe venni a hypovolemic hyponatremia szempontjából. Az akut és krónikus hyponatremiás betegek kóros fiziológiai különbségei jelentős különbségeket okoznak a mortalitásban hypovolemic hyponatremia a morbiditásban.

Az enyhe hyponatraemiás betegek sokszor tünetmentesek. A súlyos hyponatraemia az életet veszélyeztető központi idegrendszeri tüneteket okozhat.

A hyponatraemiás állapotok kórismézése során figyelemmel vagyunk az extracelluláris folyadék térfogatára, a esc guidelines hypertension 2021 tünetekre, a hyponatraemia súlyosságára, kifejlődésének sebességére és tartamára.

A hyponatraemia okainak felderítésekor az első feladat a nem hypervasopressinaemiás hyponatraemiák és a hypervasopressinaemiás hyponatraemiák elkülönítése a plazma ozmolalitásának, a vércukornak, a szérumlipidek és -fehérjék szintjének mérésével.

hypovolemic hyponatremia

A további differenciáldiagnosztikus ténykedést a vizelet ozmolalitásának, az extracelluláris folyadék térfogatának és a vizelet nátriumkoncentrációjának meghatározása segíti. Etiopathogenesis, diagnostics and therapy of hyponatremias are summarized for clinicians.

Recommended Articles A tanulmány klinikusok számára foglalja össze a hyponatraemiák kóroktanát, diagnosztikáját és kezelését.

Hyponatremia is the most common electrolyte abnormality. Pathophysiologically, hyponatremias are classified into two groups: hyponatremia due to non-osmotic hypersecretion of vasopressin hypovolemic, hypervolemic, euvolemic and hyponatremia of non-hypervasopressinemic origin pseudohyponatremia, water intoxication, cerebral salt wasting syndrome.

hypovolemic hyponatremia

Patients with mild hyponatremia are almost always asymptomatic. Severe hyponatremia is usually associated with central nervous system symptoms hypovolemic hyponatremia can be life-threatening. Diagnostic evaluation of patients with hyponatremia is directed toward identifying the extracellular fluid volume status, the neurological symptoms and signs, the severity and duration of hyponatremia, the rate at which hyponatremia developed.

hypovolemic hyponatremia

The first step to determine the probable cause of hyponatremia is the differentiation hypovolemic hyponatremia the hypervasopressinemic and non-hypervasopressinemic hyponatremias with measurement of plasma osmolality, glucose, lipids and proteins.

For further differential diagnosis of hyponatremia, the determination of urine osmolality, the clinical assessment of extracellular fluid volume status and the measurement of hypovolemic hyponatremia sodium concentration provide important information.

Patients with chronic symptomatic hyponatremia have a high risk of osmotic demyelination syndrome in brain if rapid correction of the plasma sodium hypovolemic hyponatremia maximal rate of correction of serum sodium should be 0. Vasopressin receptor antagonists have opened a new forthcoming therapeutic era.

hypovolemic hyponatremia

Item Type:.

Lehet, hogy érdekel