Algopyrin vényköteles. Algopyrin 500 mg tabletta 20x leírás, használati útmutató

Változás a patikákban: az Algopyrin és több gyógyszer ismét recept nélkül kapható - HelloVidék

Fontos változás jön az Algopyrin hatóanyagánál Origo Napokon belül ismét vény nélkül is elérhető lesz a legnépszerűbb fájdalomcsillapító, az Algopyrin hatóanyaga.

algopyrin vényköteles

Az Algopyrin tizenkét évvel ezelőtt lett vényköteles. Egy hazai gyártó, a Meditop Gyógyszeripari Kft. Nodoryl Dolo algopyrin vényköteles hozza forgalomba, immár vény nélkül a metamizol-nátriumot.

algopyrin vényköteles

A dobozban lévő tabletták hatáserőssége csak feleakkora algopyrin vényköteles, mint az eredeti terméké. Az Algopyrin algopyrin vényköteles fejlesztésű és gyártású termék, a márkanév is csak itthon van forgalomban. Európában a Sanofi valamennyi metamizol hatóanyagú készítménye vényköteles.

algopyrin vényköteles

Először ig volt vényköteles, majd ezt feloldották, aztán a szabad hozzáférést ben a gyógyszerpiac liberalizálásakor korlátozta algopyrin vényköteles a hazai a gyógyszerhatóság.

A döntés nem hivatalos magyarázata szerint: az akkor évente millió doboz Algopyrint értékesítő patikák jelentős piacot veszíthettek volna, ha az egyéb láz- és fájdalomcsillapítókhoz hasonlóan algopyrin vényköteles a szer is forgalmazhatóvá vált volna a benzinkutakon, illetve a drogériákban.

algopyrin vényköteles

Hivatalosan maga a gyártó, a Sanofi Aventis kezdeményezte a vény nélkül kapható algopyrin vényköteles gyógyszerek státuszának a felülvizsgálatát. A szakmai érv az volt, hogy a metamizol tartós fogyasztása a vérképző szervek zavarát, a fehérvérsejtek csökkenését, s ezáltal az immunrendszer gyengülését okozhatja.

Vény nélkül 2014.10.30.

Lehet, hogy érdekel